søndag den 7. august 2011

Dagen derpå burgere ...

Jeg har en stående aftale med kæresten at når en af os har været i byen så skal vi have burgere dagen efter... og de skal gerne være snaskede... i begyndelse af vores forhold betød det burgere fra Nadias café på Boulevarden (link her), men i det sidste års tid har det betydet Jamie Oliver Burgere (se her, her, her og her) så det er vel ikke så underligt, at jeg fik lyst til at eksperimentere lidt. Så jeg googlede bøffer til burgere og fandt et link på Hestenettet?? (Se her) At jeg så valgte at ignorere resultatet (bortset fra rasp) er en anden sag.

Her er opskriften som jeg lavede bøfferne:

Burgerbøffer

6 stk. á 115-125 gr.

500 gr. fars
100 gr. finthakket løg
1 tsk. hvidløgssalt (vil prøve at nøjes med ½ tsk. næste gang)
4 spsk rasp.
1 tsk. worcestershire sauce
1 tsk groft salt
peber

Æltet godt sammen af KEN og så formet til bøffer på mellemlægspapir inden de kom i køleskabet i ca. en time (Så hænger de bedre sammen, men jeg har fundet ud af at det også betyder noget for sammenholdet hvis det bliver æltet grundigt)

Til gengæld fik jeg lyst til de bløde løg der var en opskrift på så dem tillod jeg mig at kopiere.

Her er opskriften som jeg lavede det:

Bløde løg

1 alm. løg skåret i skiver.
1 spsk. olivenolie
1 tsk. balsamico eddike
1 tsk. sukker.

Varm olien på en pande og tilsæt løgene. Steg dem til de begynder at blive bløde. Tilsæt balsamico og sukker og skrue ned for varmen. Lad dem simre i (opskriften sagde 20 minuuter, men mine fik 10) minutter. Det resulterede i at nogle var begyndt at blive sprøde, mens andre stadig var bløde og alle var søde ;) (Rim ikke planlagt)

Bollerne vi brugte var Indbydende italienere fra Rikke Grybergs "Byens bedste brød" (se opskriften her) med ca. 100 gr. pr. bolle så de passer i størrelsen.

Alt i alt så menuen sådan her ud i closeups


Gasgrillen er blevet min foretrukne måde at stege bøffer på... Både fordi de får de seje grillmærker, men også fordi jeg kan have kan lave 6 bøffer af gangen. De blev penslet med Barbeque sauce fra Grand Menu serien (Private label fra Dansk supermarked), hvilket bestemt ikke gjorde dem dårligere.
Burgerne blev samlet med cheddarost, Romainesalat, ketchup og sød sennep og smagte virkelig godt ;)

For en dagen derpå burger...

I morgen mandag skal jeg på arbejde omkring spisetid så spiser Karen og sønnen nok sandwiches med de sidste boller og jeg finder noget i fryseren når jeg kommer hjem.

Men inden jeg skal på arbejde, skal jeg ned og sludre med SKAT :) Jeg har nemlig overvejet at blive momsregistreret, men da jeg undersøgte det på nettet står der at kunstnere (herunder forfattere) er momsfritaget. At jeg så betaler moms når jeg skal købe mit oplag af bøger hos BOD.dk forstår jeg ikke.

Hvornår er man forfatter? Når man har skrevet et manusskript? Når det er udgivet? Eller når det er midlertidig udsolgt som min bog står til at være som det er her

Hvad mener du?
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: