tirsdag den 16. august 2011

Briouats til madpakken og en pakke med posten

I går begyndte min søn i børnehaveklasse... Dvs. skole hvor man skal være der til tiden. Sidde i et klasseværelse (om end ikke så lang tid endnu). Høre efter og række hånden op når man vil sige noget. 

Karen og jeg var begge med til den første dag (sammen med alle de andre forældre) og da vi kommer ind i klasselokalet og børnene har fået sig sat, kigger sønnen på de bøger/hæfter der er lagt til dem. Straks samler han en af dem op og råber: HER ER EN BOG OM MAD TIL DIG FAR!!

Den så sådan her ud:

Den hedder Kick i madkassen og er udgivet af Majeriforeningen.

Jeg har aldrig selv været særlig god til det der med madpakker, så det er ofte Karen (læs: altid) der står for at lave dem til Alexander. Men når der skal laves noget ud over rugbrødsmadder får jeg stadig lov.

Her til aften har jeg lavet Briouats med tun og æg. De skal spises i morgen aften til godkendelse (Har snydt og lavet dem i aften, da Karen og jeg skal på smertecenteret i Skørping i morgen med hendes Corpus Defektus... og jeg skal på arbejde, så det er værdsat at maden bare lige er noget der skal i ovnen)

Anyway.. Her er opskriften som jeg har lavet den:

Antal 4-6 madpakker/ Appetizer til 6 personer

Briouats
  • 300 gr. tun i olie (2 ds)
  • 2 hakkede hårdkogte æg
  • 1 lille bundt persille
  • Filodej
  • Salt
  • PebeR
  • saft af en halv usprøjtet citron
æggehvide til pensling

Så inkluderer opskriften desuden 50 gr. hakkede sorte oliven som jeg undlod med vilje og ca. 60 gr. hakkede løg som jeg bare glemte.

Fremgangsmåde:
(1) sæt en plade i ovnen og varm den op til 225 grader (gør vi i morgen)
2. rør alle ingredienserne til fyldet sammen og smag til med salt, peber og citron (Tak KEN for hjælpen)
3. Læg 2-3 spsk fyld på hvert stykke filodej (jeg lagde det på et halvt stykke filodej) Rul herefter dejen om fyldet og husk at folde enderne ind efter første gang.
4. pensl samlingerne let med pisket æggehvide.
5. læg et stykke bagepapir på den brandvarme bageplade og læg forsigtigt briuats'ene på pladen med samlingerne nedad.
6. Bag dem til de er gyldenbrune og sprøde

Hvordan de smager får i en vurdering på i morgen aften, men for i aften vil jeg lige vise jer noget som jeg snakkede om forleden aften da jeg begyndte mit kagebageprojekt (Se her)

Hvor seje er de lige??? Bestilte dem på dinkage.dk i lørdags og nu er de kommet... Glæder mig allerede til det næste kageprojekt med MMF :D Ved slet ikke hvordan jeg kunne have en blog der hedder MINE ORD, uden at være i stand til at skrive ord på mine kager ... skørt.. Men mere om dem senere

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: