mandag den 8. august 2011

Små slaw... De store koster penge ...

Sætningen stammer fra min morfar der døde i begyndelsen af 90'erne, da jeg knap nok var blevet en teenager. Den sætning sammen med: Luk æ' dar og sluk æ' lys (Red: Luk døren og sluk lyset) er nok de to af de tre ting jeg husker bedst ved ham.

For dem der ikke læser thybo'sk så er slaw det samme som slag... Jeg har egentlig aldrig nærmere over hvad han egentlig mente med det og den gang faldt det mig ikke ind at spørge ham. Men jeg tror det var en hentydning til at man skulle tage det lidt med ro.... En mere bogstavelig fortolkning kunne være, at man skulle passe på ikke slå nogen for hårdt for så lægger de sag an... og det koster penge...

Grunden til at jeg tænker på ham her i aften skyldes den tredje ting jeg husker ved ham. Han døde af kræft alt for tidligt. Derfor vil jeg slå et lille slag for min anden blog her til aften. (de store involvere jo reklamebureauer og markedsføring og de koster penge ;)

Hvis du er genganger herinde så har du måske bemærket at jeg for nyligt har indsat et billede øverst til venstre med noget der hedder Helping-hand.dk. Det er et projekt jeg startede for godt 4 år siden i Randers da jeg boede der og det går i bund og grund ud på, at det er muligt at hjælpe andre ved at gøre det man er bedst til. I mit tilfælde er det massage og mine ord :)

I 2007 var vi to der masserede en dag og jeg fik Hotel Scandic Kongens Ege til at sponsorere lokaler og forplejninger til de gæster der kom. Den gang fik vi tjent 3600 kr. og alle pengene gik direkte til Kræftens Bekæmpelse. Det var også det år vi fik lagt "grundtraditionerne"... 
1. Alt foregår på frivillig basis. 
2. Har vi brug for noget skal det sponsoreres. 
3. Gæsternes betaling skal de selv putte direkte i indsamlingsbøsserne. 
4. Dagen slutter altid med at en(/ofte flere) repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse kommer og skærer indsamlingsbøsser op og tæller sammen. 

I 2008 var vi tre der samlede 4410... I 2009 var vi 5 der samlede 3775 kr. og i sidste år... 2010 var vi 7 massører, 2 frivillige der tog sig af det praktiske, 2 firmaer der sponsorerede henholdvis online bookingsystem og T-shirts med tryk og der nåede vi op på 8772 kr.

I år er vi  allerede 7 massører (og har ikke hørt fra alle endnu). Arkadens Fysioterapi i Kennedycenteret lægger lokaler til og Gecko Booking leverer endnu engang (stadig) online bookingsystem.

Jeg er før blevet kaldt idealist og hvis du nu sidder hovedrystende og tænker: Sikke en tumpe... det er jo småpenge han samler sammen i det store hele... Så har du muligvis ret *gg* Men min gamle chef yndede gerne at sige: Mange bække små... (gør stor å - hvis du ikke er bekendt med det ordsprog)...

Tænk f.eks. bare hvis ALLE madbloggere og cupcakeentusiaster i blogger-land besluttede sig for at lave en god gammeldags bake sale med deres bedste opskrifter og gav pengene til indsamlingen? Hvor meget kunne det ikke blive til? and lets face it... I bager jo kagerne alligevel ;)


Hvis du vil vide mere om Helping-hands.dk kan du trykke på billedet øverst til venstre, så kommer du direkte til bloggen... Hvis du vil vide hvor lang tid der er tilbage til arrangementet starter den 8. oktober så tryk her.
Hvis du har lyst til at blive holdt ajour med projekt Helping-hands.dk så kan du slutte dig til de 150+ mennesker der synes om projektet på Facebook ved at følge dette link.


Sådan så checkoverrækkelsen ud i 2010.. Jeg håber beløbet bliver meget større i 2011.


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: