søndag den 28. august 2011

Restaurant "Bare fordi" - Verdens Bedste dagen derpå burger

I går var jeg til bryllup sammed med Karen. Vores naboer skulle giftes efter at have kendt hinanden i 10 år og der var en fantastisk god dag. Man kan måske undre sig over at vi som naboer (der kun har kendt dem et lille års tid) blev inviteret med. Man skulle jo tro der var mennesker de havde skabt stærkere relationer til og hvis man tror det ville man ikke tage fejl. Vi kom med på afbud efter maden var bestilt og personligt er jeg utrolig glad for det.
Jeg indrømmer at jeg, før festen, havde tænkt en del over hvordan det ville blive, for vi kendte ikke nogle af de andre deltagere ud over brudeparret. Men da vi ankom til receptionen viste det sig, at alle mine evt. bekymringer viste sig at være ubegrundet. Det viste sig nemlig, at mange af gæsterne havde hørt om "naboerne".. Nogle kendte os som den der passede deres kat, når de var på ferie. Nogle kendte os fordi de i en eller anden forbindelse havde smagt noget af det mousserende vin jeg engang importerede fra Riga. Andre kendte os som dem der spontant inviterede brudeparret til kage fordi jeg skulle prøve en ny opskrift og andre igen kendte os som dem, der sørgede for at brudeparret fik noget at spise :)

Det siges, at man kan bedømme menneskers karakter ud fra deres venner og hvis det er sandt så er jeg sikker på de nygifte rangere i den højeste ende af skalaen over gode mennesker og jeg håber det bedste fra deres fortid må blive det værste i deres fremtid...

Men nu til dagens overskrift... For hvor ligger restaurant "Bare fordi" og hvad er det for en burger de laver der er så god??
Navnet Bare fordi kommer fra en tidligere filosofisk overvejelse jeg havde på bloggen om at "Fordi" oftest blev brugt som enkeltstående argument i et negativt sammenhæng hvor "Bare fordi" bruges i mere positive sammenhæng...

Fra oven: efter 0 timer - efter 8 timer - efter 16 timer
Anyway.. Fordi brudeparrets bestik på meget mystisk vis var blevet frosset ned i løbet af i går, så havde jeg hele tiden planlagt at lave ekstra aftensmad, så der også var nok til at bringe ud. Madprojekt Pulled Pork i ovn begyndte i går (Læs her) hvor jeg inden vi  tog til fest marinerede en nakkefilet i barbequesauce. Da jeg kom hjem fra festen i nat kl. 2, var det jo logisk at starte aftensmaden til søndag aften :D Klidmoster, der står bag aftenens opskrift skrev jo en kommentar til mit indlæg i går, hvori hun skrev at man godt kunne undvære at tilsætte vand og at man i stedet for 7 timer ved 110 grader kunne man give det 16 timer ved 90 grader.

Men nu til opskriften som jeg lavede den.

1 gang marinade som beskrevet her
1 nakkefilet af 1 kg. (afpudset for det værste fedt)
1 stegeso (fandt min i Bilka til 160 kr. = Månedens bedste køkkengrejskøb)

Kom lettere beruset hjem fra godt bryllup midt om natten. Hæld nakkefilet med tilhørende marinade i stegesoen og sæt den midt i ovnen ved 90 grader (uden varmluft) og gå i seng. Stå op næste morgen ved 10-11 tiden og vend kødet i stegesoen. Tilbage i ovnen igen.

Bag boller efter eget valg (mit valg blev Indbydende italienere fra Rikke Grybergs Byens Bedste Brød)
Lav coleslaw som beskrevet herunder


Coleslaw
Ingredienser

Salat
  • 1 stk. Sommerkål
  • 3 grovtrevne gulerødder


Dressing
  • 100 gr. Creme fraiche 18%
  • 125 gr. Mayonnaise
  • ½ tsk. Salt
  • ½ tsk. Peber
  • 1½ tsk. Sukker 

Marinade
  • 1 spsk. Dijon sennep
  • ½ dl. Hvidvinseddike
  • ½ tsk. Spidskommen


Fremgangsmåde:
Snit sommerkålen fint og riv gulerødderne groft. Massér kålen-stykker, så de knaser, inden du smider dem i skålen. Bland ingredienserne til marinaden i et tomt marmeladeglas eller lignende og ryst det godt. Overhæl kål og gulerødder med marinaden og sæt det i køleskabet en halv times tid. I mens blander du dressingen og sætter den på køl også. Rør salaten og dressingen sammen lige inden servering.Når kødet har fået 16 timer tages det ud af BBQ-saucen og sættes til side. BBQ-saucen sigtes over i en gryde og varmes godt op (må gerne koge lidt ind så den bliver tykkere hvis du har tid og tålmodighed til det)
Det hedder Pulled pork fordi kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler. Men det her var så grotesk mørt at det trævlede hvis man moste det med en gaffel :D

Ved servering flækkes bollen
Godt med kødtrevler fyldes på
Der overhældes let med BBQ-sauce.
Herefter tilsvarende mængde Coleslaw
VELBEKOMME... Verdens BEDSTE dagen derpå burger...
Menukort smidt i brevsprækken ved de nygifte og efterfølgende "bestilling" :D
Christian W. Jensen, der starter i skolen i morgen

Ingen kommentarer: