mandag den 13. juni 2011

Casual Sunday on a Monday

I dag er 2. pinsedag. Hvilket bl.a. betyder at jeg mentalt er en dag bagefter resten af ugen... Men det betyder også at jeg traditionen tro var sammen med den store Fellini-familie i går. (Navnet opstod for mange år siden, fordi vi når vi er sammen, minder meget om de store italienske familier man ser i Film. Hvor humøret er højt, alle kommer godt ud af det med hinanden og der oftest er god mad i rigelige mængder...)

Pinsesøndag har vi i vores familie en tradition for at mødes og spise morgenmad sammen. Hvor henne afhænger lidt af hvem i familien der arrangerer det og i år var det mine søskende og jeg, der inviterede til Aalborg.

Vi begyndte dagen på ”Den fede Ælling”. De åbner normalt kl. 12 om søndagen, men i anledning af, at vi kom ca. 30 gæster til brunch bød de velkommen allerede kl. 9.30, hvilket jeg synes var meget pænt af dem. Som sædvanlig fik vi buffetbrunch, men Den fede Ælling skilte sig alligevel ud. Jeg savnede lidt min bacon, men jeg indrømmer at maden var utrolig god og jeg tror kæresten og jeg skal besøge dem næste gang vi skal på date night, for at se om deres aftensmad er lige så god som deres brunch.Efter brunch gjorde vi som vi plejer. Aalborg bød på forskellige aktiviteter og vi delte os op. Nogle tog på lejlighedsrundfart (Vi er 5 fætre/kusiner, der bor i Aalborg/Nørresundby, og det var ikke hele familien der havde set hvor vi boede hver især) Andre tog direkte hjem til min storebror, hvor vi skulle mødes senere og slappede af i deres have (/tændte op i grillen) og nogle tog ind for at besøge min svigerinde.
Omkring kl. to forsatte madorgiet hos min bror og ligesom vi gør ved juletid, havde hver familie medbragt mad svarende til sig selv. Så kunne man jo vælge at spise sin egen mad, men i vores familie laver vi tag selv bord så det er muligt at smage meget forskelligt (=FANTASTISK KONCEPT) :D I vores brogede flok har jeg to mostre der i sin tid fandt deres mænd i Israel, hvilket betyder at humus og kebab oftest er til stede ved denne type arrangementer :D og heldigvis for det.

  Vi spiste, drak og snakkede det meste af eftermiddagen indtil vi tog hjem omkring kl. seks... Her fik sønnen en pizzaslice (han havde haft for travlt med at lege til at spise). Kæresten gik i seng for og jeg gik død foran Ramasjang til Smølferne...Halv otte blev sønnen puttet og kl. otte vågnede kæresten igen. Og ca. halv ni fik jeg lyst til en burger...

Jeg kunne have taget på McD eller Burger King der begge ligger mindre end en kilometer herfra, men i den gode madkarma jeg havde i går, gik jeg i stedet i køkkenet. I fryseren havde vi 2 indbydende italienere (Opskrift her) og et pund oksefars. I køleskabet fandt jeg æg og parmasanost og i skabene fandt jeg Mariekiks og rødløg... Alle ingredienserne til en Jamie Oliver burger... og så er der jo ingen undskyldning.

Jamie Olivers Burgere (Fra Jamie's Amerika)
  • Olivenolie
  • 2 mellemstore rødløg. Fint hakket
  • 4 skiver toastbrød uden skorpe (Jeg bruger 16 mariekiks blendet til uigenkendelighed)
  • 500 gr. hakket oksekød (max 12% men gerne mindre)
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 1 stort æg, letpisket
  • en håndfuld friskrevet parmasanost
Fremgangsmåde:
Det finthakkede rødløg steges i olivenolien på en varm pande til løgene er bløde og blanke. Sættes herefter til afkøling. Toastbrødene blendes til atomer. Ægget slås ud i et krus og piskes let med en gaffel. Parmasanosten rives.
Bland herefter alle ingredienser i en stor skål. Når farsen er rørt godt sammen formes bøfferne (til havefesten var det ca. 125 gr. pr. bøf = en quaterpounder) Læg de formede bøffer i køleskabet i en times tid til afkøling (det gør at bøfferne holder bedre sammen når de steges)
Tip: Jeg har fundet ud af, at når jeg har klemt bøfferne flade i hånden lægger jeg dem på et stykke madlavningspapir og trykker dem lidt fladere så de går helt ud til kanten. Så er de lige til at vippe over på panden når de skal steges plus de kan stables i køleskabet..På trods af, at jeg havde spist hele dagen var denne burger nu alligevel utrolig god. Bolle med Mayonaise (ingen miracle whip) bøf, cheddarost, rødløg i skiver, hot salsa fra santa maria og marineret Agurk..


Men tilbage til i dag. Det har regnet en god del af dagen og så er det jo den perfekte undskyldning for at gå i køkkenet. Det blev til en banankage og varm kakao til eftermiddagskaffen og de burgere jeg ikke fik spist bliver serveret til aftensmaden i aften. Opskriften på kagen kommer senere i aften.

Jeg skal nemlig ud at løbe i dag (indtil videre er det lykkedes at komme afsted 3 gange om ugen i 3 uger) Min studiegruppe og jeg skal mødes på atletikstadion og løbe en Coopertest. Mest for sjov, men hvis jeg hænger i med løbetræningen hele sommeren igennem kunne det være sjovt nok at sammenligne resultaterne. Men mere om den senere også... sammen med banankageopskriften. God søndag... på en mandag ;)Christian

Ingen kommentarer: