søndag den 19. juni 2011

Weekendens Mad

Ud over at have haft alt for meget tid i weekenden til at lege med lego så er det også blevet til en del god mad også...

I fredags skulle min kæreste til personalefest. De skulle på en Ranch i Hals, hvor de havde fest med cowboy/indianer tema. Min søn og jeg blev enige om at vi skulle invitere gæster. Han var lidt ligeglad, men jeg tænkte at jeg ville prøve at invitere nogen som vi ikke havde haft besøg af før. Hvilket er sværere end man skulle tro. Jeg endte med at invitere to af mine forholdsvis nye kollegaer.. og heldigvis for det, for de var fantastisk selskab. Vi endte med at have et til-middag-hos-tema med mad og underholdning senere.
Jeg er super glad for min KENwood Major Køkkenmaskine (til dagligt kaldet KEN)Lørdag havde jeg egentlig planlagt at vi skulle have rester, men der var ikke helt burgerboller nok og pga føromtalte lego-overspringshandlinger kom jeg ikke i gang med at bage dem tids nok.. Så plan B, blev pizzaer... Efter KEN flyttede ind har vi altid gær i køleskabet (og jeg er begyndt at købe Tipo "oo" italiensk hvedemel i 5 kg poser i METRO)

Det blev til pizza a la hvad vi havde i køleskabet (lidt paneret kylling fra torsdag, et par hakkede burgere, et løg, en dåse majs (ikke opbevaret i køleskabet) og en snackpeber (fra naboen)Bemærk lige hvordan den ene pizza er glad for at se os :D

 I dag søndag skulle vi prøve noget nyt. Ølmarineret Svinekam (nyt) Pommes Rösti (prøvet før) og Whiskeysauce (købt i Bilka)


Pommes Rösti
 (opskrift fundet her) Jeg skriver som jeg lavede dem:
 • 600 Gr. kartofler (revet groft)
 • 250 gr. Revet Emmentaler
 • 50 gr. Revet Cheddar
 • 1 æg (Gør dem lidt mere "puffede")
 • 1 stort løg
 • Lidt olie (som altid bruger jeg olivenolie)
Fremgangsmåde:
Sørg for at presse væden ud af kartoflerne. Som du kan se havde jeg dem i en si og så i med klør fem for at få så meget ud af det så muligt.  Derefter i med ost og løg og så i KEN (hvis du har en.. hvis ikke må du i gang med at røre det sammen selv :) Når det er rørt godt sammen formes det til små klatter på en plade med bagepapir. Derefter i ovnen 225 grader og de fik ca. 20 minutter indtil de var gyldenbrune.

Ølmarineret Svinekam 
(opskrift fundet her) Opskriften er skrevet som jeg lavede den.

Marinade
 • 1 spsk Olivenolie
 • Så meget frisk rosmarin som jeg kunne få ud af en rovdrift på kærestens rosmarin på altanen (ca. 1 spsk-fuld)
 • 1 spsk Enebær
 • Salt og peber
 • 1 spsk Dijon sennep fra Bähncke
 • 1 spsk dansk honning 
 • 3 fed hvidløg
 • 1 rødløg
 • 2 dl. brown Ale
Fremgangsmåde.
Olie, rosmarin, enebær stødes i en morter til du begynder at kede dig. (ca. 2 minutter for mit vedkommende) Det lægges i en pose sammen med din svinekam. Sennep, honning, Nationale løg (røde og hvide) og Brown Ale tilsættes. Herefter lukkes posen og så skal du Ryst 'æ purse (Jysk og betyder Ryst posen) til marinaden er godt fordelt omkring kødet (jeg satte en håndfuld elastikker omkring for at holde kødet dækket mens det stod i køleskabet. Hvilket det gjorde i ca. 4 timer, men det kunne godt have stået det længere.

Herefter skal stegen i ovnen (eller grillen hvis ikke du er en klovn til det ligesom mig). Gem marinaden for den skal du hælde over kødet, undervejs i stegningen. Hvis ikke du er stor fan af at gøre ovn ren, så kan det svare sig at sætte et fad under stegen. Brug stegetermometer og husk at lade stegen hvile når du har taget den ud af ovnen.

Whiskeysauce:
 • Grand Menu whiskeysauce fra Bilka
Tag brikken ud af køleskabet. Klip den op hvor den stiplede linie er (eller et andet sted hvis du føler dig rebelsk). Hæld i en gryde og varm op under omrøring.

Salat: Ikke min stærke side hvilket også betyder at mine billeder ofte er triste.. Så forslag modtages gerne i kommentarfeltet herunder :D

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: