mandag den 15. august 2011

Kagen der er en forfatter værdig..

Tror jeg...

Jeg har nu brugt de sidste par aftener i køkkenet på denne kage og jeg tror den bliver meget god. Vi har ikke smagt den endnu, men vi bliver nød til at prøvesmage den nu her inden jeg skal på arbejde, for jeg tør ikke give den til min søn inden sengetid i aften (Det er jo nærmest bare sukker med mere sukker på :))

Første aften blev der lavet MMF (Marsh Mellow Fondant) og lagkagebunde. (Læs her)

I går aftes skulle jeg så finde ud af hvad jeg skulle gøre med det. Det endte med at jeg delte min lagkagebund i 3. (havde læst at man kunne gøre det med en tråd, men jeg tror vedkommende har brugt en anden opskrift... (Ligger du inde med en god måde at dele lagkagebunde må du meget gerne skrive det i kommentarfeltet)

Da bundene var delt i 3, var det næste skridt oplagt... Jeg blev nød til at kamuflere mit skrækkelige forsøg på at lede lagkagebundene. Så derfor gik jeg i gang med mit MMF. Først rullede jeg det ud med kagerulle og brugte bunden af en springform til at skære efter. Det gav mig et cirkelrundt stykke skumfidussukker"tæppe" jeg kunne skjule toppen af min lagkage med. Derefter måtte jeg i gang med målebånd og finde ud af hvor høj den var. (5 cm.) og omkredsen fandt jeg med Pi gange diameter (som producenten af springformen havde været så venlig at skrive i bunden) Så jeg skulle bruge et stykke på omkring 82 cm gange 5 for at skjule hvor skrækkelig jeg er/var til at dele lagkagebunde.

Jeg prøvede først med kagerullen, men fandt hurtigt ud af at MMF opfører sig rigtig meget som pastadej. Så frem med pastamaskinen (som enhver husholdning bør have til de 2 gange om året man får lyst til at lave pasta selv). Det gik helt fantastisk let og er glad for at jeg nu har fundet en ting mere at bruge den til.

Anyway. Opbygningen af kagen blev. (Først nævnt er nederst i kagen)

Bund
Kagecreme med bananskiver
Bund
Kagecreme blendet med lidt jordbærmarmelade (Brødrene Price siger jo at banan godt kan blive lidt vammelt, men går bedre med lidt syre som f.eks. en jordbærmilkshake)
Bund

Dette er pakket ind i MMF, hvorefter der på toppen er smurt chokolade, smeltet med lidt fløde) Oven på dette er der sat en ring af lagkagebund der er beklædt med selv samme chokoladesauce. Dette danner en "gryde" i midten som jeg har fyldt op med mere kagecreme.

Ja jeg ved godt jeg skal til at være mere kagekreativ med fyld, men taget i betragtning af at det er første gang jeg laver lagkage og MMF så synes jeg egentlig resultatet blev ret godt.

Til sidst en masse billeder af bageprojektet, der helt sikkert ikke bliver det sidste af slagsen :D

 Fra start til rodet

Fra rodet til coverupFra Coverup til makeup :D


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: