mandag den 18. juli 2011

Blendet mad

Her til aften har jeg lavet et af de madprojekter som jeg satte mig for at lave på vores ferie i Prag.

Nemlig, som titlen på indlægget afslører, tomat sugo. Jeg skal ikke gøre mig til en fancy madkender, men så vidt jeg har kunne konkludere ud fra opskriften så er det tomarsauce tilberedt i ovn i stedet for i gryde.

Jeg fandt inspirationen her, men jeg skriver opskriften som jeg har lavet den.

Tomatsugo til ca. 3 mennesker.

450 gr. friske danske tomater, halveret
4 fed hvidløg, hele. (jeg knuste dem, men det havde nok været lettere at pille dem hvis de havde været hele)
En lille håndfuld frisk basilikum
5-6 kviste frisk timian
Et ordentlig drys tørret oregano ( Fordi jeg ikke havde frisk oregano)
20 gr. olivenolie
1 spsk. sukker
1 tsk. balsamico


Tilberedning: Halver tomater. drys resten af listen over og sæt det i ovnen ved 180 grader i en time.
Efter en time i ovnen ved 180 grader, lader du det køle af inden du tager skindet af tomaterne og hvidløgene. Herefter skal det blendes meget hurtigt. Det må stadig godt have lidt karakter (modsat mit eksperiment)
Det blev serveret med kyllingebrystfilet (stegt kun med salt og peber, da det jo var sugoen der skulle være dagens smagsoplevelse) og rustisk brød fra hatting.


Det var anderledes en den tomatsauce jeg plejer, at lave men helt sikker godt og helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det.


Da det jo skulle have en time i ovnen så havde jeg jo god tid til et andet madeksperiment. Jeg har længe ledt efter en opskrift på holiday dip og efter lidt googling fandt jeg den her hjemmeside. Det inkluderer bl.a. peberfrugt bagt i ovnen. Da min ovn allerede var i gang så smed jeg bare en snackpeber ind ved siden af fadet med sugo. Da den var blevet rynket kom den ud og siden jeg havde glemt Jamie Oliver tricket med at lægge den i et fad og lægge husholdningsfilm over så det tog lidt tid at fjerne skindet.


Da den var skindet kom resten i stavblenderen sammen med 2 fed hvidløg, 1 tsk. paprika og 1 tsk. løgpulver.
Da det hele var blendet godt igennem kom det på vægten. (97 gram) og hvorfor vejede jeg det så? Jo fordi derefter skulle det jo blandes op med creme fraiche og det brugte jeg 250 gram af. så du skal altså regne med ca. 2 dele peberfrugt-krydderimos til 5 dele creme fraiche. Det er lidt stærkt (Karens kommentar), men jeg synes det har snerten af Holiday Dip-smag.. måske er det de kunstige smagsstoffer, der mangler..
De sidste 50 gr. creme fraiche tilføjesDesuden har jeg været på prisundersøgelse (se omtalen her) og nu skal jeg bare lige have fundet ud af hvordan jeg skal formidle resultatet inden i hører mere om det ;)


Sidst men ikke mindst har jeg i dag holdt et løfte. Jeg har nemlig afleveret et par øl til ham der hjalp mig til eksamen. Godt nok kommer han først hjem i morgen, men jeg tror ikke hans roomier drikker dem inden :D

Det var alt for i dag.


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: