mandag den 19. december 2011

Kæresteweekend og anmeldelse af en anmeldelse

Som du nok har bemærket er det ikke blogget den 17. og 18. december hvilket betyder at det samlede antal "poster" i skattejagten kun bliver 18 stk. i stedet for 20 stk... Til gengæld kan jeg nu fortælle at jeg har skrevet de sidste to indlæg i skattejagten og programmeret dem til udgivelse henholdsvis i dag og i morgen kl. 12.00.... Så fra kl. 12. i morgen kan du finde ud af om du har gættet rigtigt..

Grunden til at der ikke blev blogget i weekenden skyldes at Karen og jeg i sidste uge havde 3 års dag og det fejrede vi ved at holde kæreste weekend i et sommerhus i Louns (tæt på Farsø og Hvalpsund for de geografikyndige).. Vi afleverede sønnen (og niecen) hos mine forældre fredag eftermiddag og kørte derefter til sommerhuset hvor vi ankom kvart over fem... herefter blev der hentet brænde og tændt op i brændeovnen (hvilket nok er det mest fantastiske i verden).. Til aftensmad fik vi baconkylling som jeg havde lavet rigelig af tidligere. Så det skulle lige varmes og op og blev serveret med ris foran ild i ovnen :) Wee!!...

Lørdag blev brugt sammen som kærester, med æg og bacon, røget laks og rundstykker til morgenmad/brunch.. og god mad til aftensmad..
Menuen bestod af Roastbeef, kartoffelkroketter, whiskeysauce og broccolisalat. Det er blevet lidt en tradition for os, at vi får det når vi er i sommerhus sammen.. Jeg skal dog indrømme at jeg snød og hverken kartoffelkroketter eller  whiskeysauce var hjemmelavet (dog så jeg Price og Blomsterberg på DR i lørdags hvor jeg fik opskriften på kroketterne så dem skal jeg prøve at lave en dag .. måske i juledagene :))

Broccolisalaten til gengæld var hjemmelavet. Jeg havde forberedt dressingen torsdag aften så jeg ikke skulle have flere ting med end højest nødvendigt.

Broccoli salat som jeg lavede den


Salat:
  • 300 g. bacon-tern
  • 2 broccoli
  • 1 rødløg
  • 1½ dl. solsikkekerner
  • 1½ dl. rosiner

Dressing:
  • 1½ dl. Miracle Whip
  • 3/4 dl. sukker
  • 3 tsk. rødvins-eddike
  • salt

Fremgangsmåde: 
Salat: Steg bacon, og lad den køle af. Prøv at undgå for meget fedt, fx. ved at hælde fedtet fra, før du stiller baconen til afkøling. Skær broccoli "buketterne" fri af "stilken" og pil dem, så det bliver nogle små fine nogen! Hak løget. Alle ingredienserne blandes herefter sammen i en skål.


Dressing: Alle ingredienser røres sammen! Sørg for at sukkeret er godt opløst, fx. ved at blande sukker og rødvinseddike først.
Salaten spredes ud i bunden af et fad eller en lille bradepande. Den skal ligge i et lag på ca. 1-2 cm. (Men det gør nu ikke noget, hvis fylder mere!) Hæld dressingen ud over salaten. Jeg ved godt, at det ikke ser ud af særlig meget, men der ER altså nok dressing. Lad salaten trække i 3 timer et køligt sted.

Og nu til noget HELT andet... Som flere måske har læst så blev Beskytter anmeldt i Nordjyske (læs her) og det skal da ikke være nogen hemmelighed at anmelderen på Nordjyske ikke var specielt begejstret for bogen... Heldigvis er der folk der har læst den og som ikke delte hans mening. Nu kunne Ditte fra Kaosimitkøkken jo have valgt at holde sin mening for sig selv, men nej. Hun sendte anmelderen en mail og sendte et kopi til mig. Hun skrev d. 30. november:

Til Jens Henneberg.
 
Jeg sad lige og læste din anmeldelse af Christian Jensens "Beskytter" og jeg kunne ikke undgå, at få indtrykket af, at du helt igennem negativt stemt over for denne bog.
 
Nu har jeg selv læst den og selvom jeg til dels kan give dig ret i sproget og de til tider noget kringlet formuleringer, må jeg nok indrømme, at det kommer bag på mig, at du synes at fortællingen, plottet og personerne er så dårligt skrevet at du er nød til at svine bogen så groft.
 
For mig bærer din andmeldelse stort præg af, at det var en bog du aldeles ikke gad at læse og det er med denne tilgang du har lavet anmeldelsen.
Selvfølgelig skal du ikke lave rosenrøde anmeldelser  - jeg forstår fuldt ud, at du er kritiker - men jeg synes dog, at der skal være mere hold i dine udtalelser end der er i dette tilfælde.
 
Ja, forfatteren har selv udgivet denne bog og nej, den er ikke perfekt - men nu har jeg læst mange bøger, de fleste af dem udgivet af store forlag og det er på ingen måde en garanti for korrekt sprogbrug og ordentlig plot - jeg mener derfor, at du skylder denne bog en ordentlig anmeldelse - lad en kollega læse den - uden at præge denne med din anmeldse - kommer denne så frem til samme resultat som dig, så er det jo bare det, hvis ikke - kan du som minimum slettet den anmeldelse du har skrevet.
 
Jeg ser frem til dit svar.
Med venlig hilsen
 
Ditte B. Svensson
Madblogger
 
 
I fredags fik hun svaret, der lyder:
 
Kære Ditte B. Svensson.

Tak for din engagerede mail, som jeg først har modtaget i dag.
Det var - som jeg skriver i anmeldelsen - kun modstræbende, jeg
anmeldte bogen. Helst havde jeg bare lagt den til side, men da
forfatteren er lokal, skulle bogen anmeldes, og jeg har været igennem
den to gange for at sikre mig, at jeg var på rette spor.
En anmeldelse er jo en slags varedeklaration til læsernes orientering,
men nødvendigvis også subjektiv. Sproget kan man dokumentere og
eksemplificere og tomgangen ligeså.
Plottet kan man naturligvis diskutere, men jeg synes ikke, at hverken
det eller personbeskrivelserne hæver sig over triviallitteraturens
niveau.

Med venlig hilsen, tak for interessen, glædelig jul og godt nytår med
mange læsevælrdige bøger.
Jens Henneberg
 
Tak til Ditte for den moralske opbakning... Jeg begyndte at skrive igen på forsættelsen her i weekenden efter længere tids manglende lyst  :)
 


Christian W. Jensen

2 kommentarer:

Frk.Bogorm sagde ...

Bliver totalt sulten! Jeg vil også have en kæreste, der laver mad! Eller bare en kæreste! Nej en der laver mad! Og fedt af Ditte! God jul

Christian W. Jensen sagde ...

Det der med en kæreste der kan lave mad... jeg har hørt vi er i fåtal :D Men en der kan lave mad kan du vel finde. Du kan jo altid starte med mandlige madbloggere. De fleste af dem skriver vel om de er ledige