torsdag den 2. april 2020

Coronakarantæne del. 1

Fredag d. 20. marts var min sidste arbejdsdag i denne omgang. Som nævnt tidligere så blev jeg sagt op på grund af ruteomlægning så i snart 2 uger har jeg været i hjemmekarantæne med familien.

Sønnen har en enkelt eftermiddag været sammen med en veninde, bonusdatteren har været hos en veninde en hel dag og bonussønnen har haft to ture i skoven med en klassekammerat sammen med Tasja og vennens mor. Derudover har jeg stået for madindkøb ligesom jeg gjorde i starten af Coronakarantænen, mens jeg var på arbejde.

Vi har den sidste lange periode haft lavet madplan og lavet storindkøb om tirsdagen, så da statsministeren meldte ud onsdag d. 11. marts at Danmark lukkede ned, så gjorde vi lige præcis - Ingenting - anderledes i forhold til indkøb. Vi havde madplan ugen ud så det eneste vi havde brug for at hente var lidt mælk i weekenden. Med 5 personer der alle spiser "skemad" til morgenmad bliver der faktisk drukket en del mælk her i huset.

Anyway... Med mig der er blevet ledig og Tasja og ungerne der gik hjemme i forvejen, så kunne man frygte at det hele går op i prokrastination. Heldigvis er Tasja og jeg cirka lige glade for TO-do-lister.

Det hjalp lidt på listen at vores køleskab blev skiftet ud. Vi er gået fra et ca. 200 liters køleskab til 249 liter, og i den forbindelse sagde Tasja pludselig. Hvad nu hvis køleskabet stod i Det hjørne

Sådan så vores køkken ud for en uges tid siden. Den smalle plads ved siden af køleskabet blev brugt til forklæder og pizzaspade. Skabet med den røde plet havde en marmorbordplade hvor resten af bordpladen fra det smalle skab og langs væggen til skuffesektionen med den blå plet har en grøn/hvid laminatplade der er ved at gå fra hinanden i samlingen. Og så er hele bordpladen i øvrigt lavet dengang hvor folk ikke var så høje i dag.

Da vi begyndt at skille elementerne ad, så jeg et mærkat på en af dem hvor det blev produceret i 1983.

Men ja. Hvis nu vi ville have køleskabet i det hjørne så blev det lidt af et puslespil for at få nuværende elementer i brug, da vi ikke lige kan (eller vil) lkøbe nye elementer. Så kommer det til at stå sådan her:


Det åbne højskab er blevet sløjfet og der mangler et lille skab ved siden af komfuret, men hvor vi tænker at bikse et eller andet sammen på sigt. Men altså .. Køleskabet kommer til at stå i det hjørne. Mellem det og opvaskemaskinen står det lille skab fra ved siden af komfuret. Ovre på den modsatte side af køkkenet har vi placeret de skuffe- og skabsmoduler som vi har fjernet og sat med et par åbne hylder imellem. På den øverste af de to hylder står vores mikrobølgeovn (der før stod i det åbne højskab). På den anden hylde står (Ken)Woody og Bamix stavblenderen...

MEN ... Det fedeste ved hele det nye setup bliver at på denne ny sektion har vi mulighed for at lægge en laminathylde ovenpå skabselementerne.. og og og... Så derover kan vi sætte en bordplade i Mandshøjde!!! Det betyder at sønnen og jeg vil have et sted i køkkenet hvor vi kan snitte grøntsager med mere uden vi skal stå og få ondt i ryggen.. DET er sgu da fedt!

Det er også meget tænkeligt at vi snart kan krydse køkkenet af som værende færdig, eftersom vi også har fået købt ny stænkplade. Det eneste vi mangler er nye bordplader; Hele vejen rundt faktisk og så en bagkantsliste til bordpladen. Så tror jeg vi kalder køkkenet færdig indtil den dag vi beslutter os for at lave det helt om og evt. åbne op til spiseafdelingen af stuen :)

Ud over køkken har der været forskellige store og små opgaver på listen. Lige fra samle pinde op og slå græs, til at hænge sandsæk op udenfor og vaske bil og skifte håndtag på de to døre som den tidligere ejer ikke har fået skiftet på, men dog købt ind til :)

Vi laver en to-do til hver uge og så arbejder vi ud fra 80/20 princippet. Let's face it... INGEN får lavet ALT på deres to-do liste så vi er tilfredse hvis vi når 80 til hver uge og så overfører vi de sidste 20 % til ugen efter.

Alt i alt er jeg UTROLIG taknemmelig for at vi bor på 4400 m3 grund i et hus på 160 m3... Hvis vi var blevet sat i hjemmekarantæne i lejligheden i Svenstrup, så var jeg da gået helt fra forstanden allerede nu her efter den første uge.Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: