fredag den 17. april 2020

Farfars Ribbensteg

Min far gik på efterløn for et par år siden efterhånden og siden da har jeg konkluderet at det var imponerende at han overhovedet havde tid til at gå på arbejde da han havde sådan et.

En af de ting han får tiden til at gå med er den lokale marineforening. Jeg har egentlig ikke styr på hvad de laver i den der marineforening ud over at spise selvfølgelig. Da min dreng havde fødselsdag i senssommeren sidste år så ønskede han sig en "marinefrokost" hvilket oversat til dansk betyder: Tarteletter og Ribbensteg.

Jeg har ikke særlig meget erfaring med ribbensteg, for jeg har altid synes at ribbensteg bare var en mere fedtet og mindre køddet version af en kamsteg. Hvilket det jo i og for sig er, men tidligere har jeg været mere fan af det rene kød end fedtet... Indtil jeg lærte farfars ribbensteg at kende. Han bruger normalt 4 timer på at lave ribbensteg, men vi fik den klemt ned til lige omkring 3 i går og det var en fremragende resultat!!

Farfars Ribbensteg

Ribbensteg
Ribbensteg (mindst en :))
Salt
Peber
Evt. løg og gulerødder

Fremgangsmåde Ribbensteg
Start med at lægge stegen i et ildfast fad med sværene nedad og giv den lidt peber på den side der vender op. Hæld vand ved til sværene er dækkede. Tilsæt evt halve gulerødder i stykker og halve løg. Sæt den i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 minutter.
Tag stegen ud og vend den om. Gnid sværene godt med salt og sæt stegen i ovnen igen ved 90 grader i 3,5 time eller ved 150 grader i 2,5 time.  Denne gang uden varmluft.

Når tiden er gået så sætter du ovengrill på ovnen og lader stegen stå til den har fået sprøde svær. For at sikre at sværene bliver lige sprøde over det hele så skal du sikre at overfladen er så vandret så mulig.

I marinen spiser de vidst nok deres ribbensteg på rugbrød, men sønnen valgte i går at vi skulle have det i burger med rødkål, bacon og brun sauce.

Ribbensteg og hjemmebagte burgerboller



Burgerboller med mayo, ribbensteg, rødkål og bacon

Ingen kommentarer: