lørdag den 4. april 2020

Pasta, Rams- og hvidløg.

Nu har sønnen og jeg to lørdage i træk lavet noget fra vores mad-todo. Den startede en dag i efterårsferien hvor han var med mig på arbejde. Det ar en ret stille dag, så derfor kom vi ret hurtigt til at snakke om de retter vi gerne ville prøve at lave. Det endte faktisk med en ret lang liste og i sidste weekend tog vi hul på den med Cubanos og i denne weekend har vi lavet hjemmelavet pasta med rasmsløgspesto og hvidløgssmør. Det var ikke tiltænkt som et vegetar måltid, men det endte det med :)


Hjemmelavet pasta
Original opskrift fundet her

500 gr Tipo oo hvedemel
5 æg
lidt salt

Der var mere end rigeligt til 5 personer i denne opskrift

På hjemmesiden står der to metoder til at lave den. Den ene er med håndkraft og den anden er med en foodprocessor, og ja. Jeg valgte valgmulighed nr. 2.
Æg, mel og salt.
Når det ser ud som på billedet hældes det ud på bordet og æltes sammen med hænderne. Det tager ca. 5 minutters tid til det er nogenlunde elastisk og medgørlig. Pak den herefter ind i husholdningsfilm og lad den hvile i 30-40 minutter.

Herefter skal det rulles meget tyndt. Vi har haft en pastamaskine til at stå i depot siden... Jeg tror det er fra siden før vi boede i Svenstrup, men det er meget sjældent vi har brugt den.

Vi måtte være lidt kreativ med opbevaring af den færdige pasta, men heldigis havde vi både snobrødsstænger og cornflakespakker stående.
Hvidløgssmør

200 gram Lurpak smør
1 fed hvidløg

Det er ikke nogen raketvidenskab. Tag smøret ud af køleskabet i god tid så det er blødt. Pres et fed hvidløg ud i smøret og rør det godt rundt inden du sætter smøret på køl igen. Jeg har før lavet hvidløgssmør hvor det måske var liiiidt for meget hvidløg i, men det her havde en god balance og det var også det mest vellykkede i aften.
Ramsløgspesto
Originalopskrift fundet her.

70-75 gr. ramsløgblade
35 gr. cashewnødder
4 spsk olivenolie
45 gr. groftrevet parmasanost
saft af en halv citron
salt og peber.

Skyl og riv bladene groft så du kan få dem ned i et stavblenderglas og giv det en god omgang med stavblenderen.

Vi besluttede sådan lidt i sidste øjeblik at varme nogle miniflutes til og jeg må nok indrømme at uden dem var vi nok gået sultne fra bordet. Pestoen smagte meget markant af ramsløg, og jeg ved ikke om det er fordi jeg i hvert fald er vant til basilikumssmagen, men det var ikke helt den succces jeg havde håbet. Pastaen var nogenlunde, men der var meget mel på pastaen så det vil måske kunne svare sig at koge det i en større gryde eller i mindre portioner.


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: