mandag den 21. januar 2013

To do listen 2012

For lidt over et år siden indså jeg (igen) at jeg ikke er specielt god til nytårsforsæt... Så derfor besluttede jeg at kalde det en To-do liste og håbede på at jeg kunne nå 80 procent af listen..
Det lykkedes ikke helt da jeg kun fik streget 7 ud af 10 punkter og jeg fik knap nok begyndt på min mad-to-do...

Men konceptet som sådan kunne jeg egentlig meget godt lide så jeg har besluttet at forsætte med en to-do 2013... Hvis det bliver lige som sidste år så ender det med at jeg laver en del på en i januar og så tager jeg fat i den når vi kommer hen sidst på året igen :)

MEN... For første gang i meget lang tid har jeg lavet noget nyt mad... Og noget der er prøvet før.... I fredags havde vi besøg af min fætters kone (han havde glemt aftalen .. tsk... tsk. tsk..) og så min kusine og hendes kæreste til en omgang Pulled pork i ovn med coleslaw og almindelige burgerboller (denne opskrift men med alm. hvedemel)...
Og så prøvede jeg at lave denne opskrift på Tex Mex Corn Fritter... Det er en slags klatkager baseret på majs...

Her er opskriften som jeg lavede den:

Tex Mex Corn Fritter
(10 stk)

 • 350 gr. majs (optøede eller frosne)
 • 40 gr. majsmel
 • 40 gr. hvedemel
 • 1 helt æg
 • 2 æggehvider (hvilket gav anledning til mit Æggetrick (se videoen senere)
 •  ½ kop revet cheddar
 • 1 tsk. chili (jeg brugte santa marias)
 • 1 tsk. cumin (Jeg fandt det oversat med kommen men da det er tex mex brugte jeg spidskommen)
 • 1 forårsløg hakket fint
 • 1 håndfuld friskhakket persille
 • 1 lille jalapeno (finthakket)
 • 1 spsk. limesaft
 • 1 spsk olivenolie


Fremgangsmåde:
Æg, mel, majsmel, salt, krydderier, limesaft blandes i en skål og mixes godt.
Tilsæt majs, forårsløg, persille, jalapenos og ost.

Tag ca. en spiseskefuld af gangen og steg dem ved mellem varme. De er meget skrøbelige så lad dem stege 3-4 minutter før du vender dem :)

Og hvis du læser med endnu så har du da helt sikkert fortjent at se et æggetrick

Jeg så det første gang på et et link fra 9gag.com, men det er efterhånden længe siden... Så selv om jeg gerne ville tage æren for det, så kan jeg ikke gøre det :) Selv om det ikke gør det mindre sejt :)




Der har været lidt knas med blogger og det med at uploade billeder og videoer... Jeg har måtte ty til en gammel computer for at kunne gøre det. Hvis der er nogen der kan forklare hvorfor der er problemer med at uploade billeder på Blogger (jeg bruger firefox)


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: