fredag den 28. oktober 2011

Burger night

I går torsdags skulle min kæreste ned til Silkeborg for at besøge en veninde fra Uni og det betød, at drengene var alene hjemme. Desværre havde jeg frosset burgerbøffer ned i pakker med 5, så vi ringede efter min søster for at høre om hun havde lyst til at spise med, for hendes kæreste var i udlandet.

Jeg plejer at lave Rikke Grybergs Indbydende italienere til mine Jamie Oliver burgere, men denne gang havde jeg ikke så meget tid, så jeg forsøgte mig med hendes amerikanske burgerboller

Amerikanske burgerboller
Opskriften som jeg lavede den:

  • 4½ dl. vand
  • 50 gr. gær
  • 2 store æg (ca. 100 gr)
  • 500 gr. Italiensk hvedemel
  • 500 gr. grahamsmel
  • 100 gr. sukker
  • 50 gr. blødt smør


Til Pensling:
  • 1 pisket æg
  • grahamsmel
Fremgangsmåde:
Hvis du har en ven i køkkenet (gerne en KENwood) så rører du gæren op i vand, tilsætter æg og sukker og smider det i røremaskinen. Og så tilsætter du mel lidt af gangen. Lad det røre i 7 minutter og lad det hæve i 30 minutter.
Herefter skal du bare forme boller. Jeg laver den af ca. 100 gr. så passer de med bøfferne. Tryk dem flade 1-1½ cm tykke og lad dem hvile 10 minutter inden du pensler dem og sætter dem i en forvarmet ovn i ca. 10 minutte ved 210 grader.

NOTE: Gryberg har også en opskrift på almindelige burgerboller. Det er præcis samme opskrift, men med 1000 gr. alm. mel i stedet for grahamsmel. Personligt synes jeg de er for søde, så skulle jeg lave dem igen vil jeg nok halvere mængden af sukker.

Bøfferne blev lavet på grillen. Det regnede kun lidt og var ret koldt, men flammegrillede bøffer er altså the way to go efter jeg fik en gasgrill i fødselsdagsgave.

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: