tirsdag den 17. juli 2012

Fødselsdagmenu

Ja, det er en lidt fjollet rækkefølge, men jeg glemte helt at fortælle om min før tid fødselsdagfest i fredags... Sønnen var på ferie hos mine forældre så det var et godt tidspunkt at holde fest på de "unge" mennesker... Jeg fik en Brødrene Price kogebog (nr. 2.) og en fondantglatter af min søster .... Et par flasker cola og en energidrik og et gavekort til Bauhaus... Og så fik jeg en god fest ud af det..

Menuen var indisk tikka masala kylling med fladbrød... Opskrift fundet hos NYBH... Jeg lavede det tidligere lavet det, men der fik jeg ikke offentliggjort opskriften..


Her er opskriften som jeg lavede den.
(Dobbeltportion til 7 mennesker og der blev rester nok til 3 personer)

Tikka masala kylling, 8 pers.:

 • 1100 g kyllingebryst i strimler

Marinade:
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 2 spsk. finthakket hvidløg
 • 2 spsk. finthakket ingefær
 • 10 spsk. friskpresset citronsaft (havde ikke limesaft som opskriften lød på)
 • 4 tsk. groft salt
 • 4 tsk. garam masala
 • 2 tsk. gurkemeje
 • 2 tsk. cayennepeber (jeg brugte kun 1 tsk og der var rigeligt)

Sauce:
 • 2 store løg, finthakket
 • 6-7 fed hvidløg, finthakket
 • 4 tsk. frisk ingefær, finthakket
 • 4 spsk. koncentret tomatpure (jeg brugte omkring 100 gr.)
 • 2 tsk. gurkemeje
 • 6 spsk. smuttede mandler, meget finthakkede
 • 8 dl vand
 • 6 spsk. fløde
 • salt, friskkværnet peber
 • olie til stegning
Fremgangsmåde: (Marinade)
 Bland marinaden i en pose og læg kyllingestykkerne i. Lad det ligge natten over i køleskabet. Når du skal til at lave maden smider du kylling OG marinade i et ildfast fad og giv det 12-15 minutter ved 250 grader.


Fremgangsmåde: (Saucen)
Varm olien på panden og steg løg i dem. Tilsæt derefter hvidløg, ingefær og tomatkoncentrat og lad det stege lidt. Tilsæt herefter gurkemeje, finthakkede mandler og vand og lad det simre 3-4 minutter.
Nu er det tid til at tilsætte kylling og marinade til saucen og så er du ved at være klar til servering. Inden servering tilsætter fløde og saucen varmes op.

Serveres med ris og pandestegte fladbrød.

Fladbrød 
(jeg fik 16 stk, men de kunne godt have været lidt større)

 • 2 dl lunken vand
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 50 g gær
 • 4 spsk. olie
 • 2 spsk. flydende honning
 • 2 tsk. groft salt
 • ca. 900 g mel
 • olie til pensling
Fremgangsmåde:
Rør gær ud i vand/yoghurt og tilsæt olie, salt og flydende honning.
Herefter røres mel i (i hånden eller med en KEN hvis du er så hedig du har sådan en).
Når dejen har samlet sig så sættes den til hævning en times tid. Herefter deles den... ca. 80 gr. har jeg fundet ud af giver en passende størrelse.
Bollerne rulles ud (3-5 mm) og penses let med olie. Herefter steges de ca. 1 minut på den ene side hvor de pensles på den anden side. Når de er færdige pakkes de ind i et viskestykke indtil de skal serveres.

Skulle maden være blevet for stærk så hjælper det at servere creme fraiche til.


Maden var et hit og kan helt klart anbefales... Og forresten.så gav tilberedningen mig anledning til at prøve min nye gave til mig selv ... og mine forældre :D


OH YEAH!!! Min tidligere stavblender afgik ved døden da jeg forsøgte at lave P-tærter... Da denne opskrift slog min stavblender ihjel så fortjener den ikke en plads på bloggen :P HA BASTA!!.. Men tilgengæld fik jeg en anledning til at købe en ny (Og stærkere) stavblender... Introducing BRUNO!!! (KEN's nye lillebror i køkkenet).. Den har 600W mod den tidligeres 300W... Så har den piskeris som den anden slog ihjel.. stavblenderfunktion.. minihakker.. og MAXIhakker ... det er den med håndtaget... Den stuntdoubler også som en foodprocesser, ser har to forskellige rivehjern og en til at lave skiver... Og som du kan se på billedet nederst til venstre (meget utydeligt) så kan hastigheden indstilles mellem 1-15. Grunden til at jeg er så begejstret for den er at det faktisk var muligt at hakke 4 løg (ja 4!!) på en gang uden at lave det hele til mos som minihakkeren plejer at gøre..

Meget mere om Bruno senere... indtil videre vil jeg bare gerne have at i tager pænt imod ham :D

Christian W. Jensen

P.S. til den betænksomme læser så har jeg fødselsdag på fredag :D Hilsner velkomne og jeg ønsker mig at lære jer bedre at kende... så besøg da endelig min facebookside :D

Ingen kommentarer: