søndag den 25. marts 2012

Fiasko, succes og spareudfordring

I dag har det været fantastisk vejr i Aalborg. Det har betydet at Panda'en (bilen) er blevet støvsuget og vi har tørret tøj ude på altanen for første gang i år... Når jeg siger "vi" og tøj i samme sætning så mener jeg i virkeligheden Karen. Jeg plejer at tage mig af køkkenet og til gengæld står hun for vasketøjet...

Anyway... Lige siden jeg mødte Inge til castingen for den store bagedyst i Aarhus og smagte hendes kærnemælkshorn, har jeg haft lyst til at bage dem.  Så i dag skulle det være.

Jeg fandt opskriften her, men af en eller anden grund læst jeg forkert.. Jeg læste sukker i stedet for mel så i mit første forsøg blandede jeg 250 gr. sukker med 250 gr. smør og 3/4 del kærnemælk... Resultatet blev ALT andet end noget der kunne rulles ud :DAnyway.. det er super let at lave... De skal bare rulles ud og skæres i trekanter (som en pizza) og så skal der lægges en lille klump fyld (marcipan i vores tilfælde). Rul dem sammen og bag dem ved 200 grader i 15-18 minutter.

Succesdelen af dagens overskrift er denne opskrift! Mine tidligere erfaringer med forårsruller er begrænsede til Daloons frosne (Dem i den røde pose) men i forbindelse med denne madrevolution jeg begyndte sidste år, hvor jeg begyndte at lave mad fra scratch, skal jeg selvfølgelig også prøve at lave forårsruller. Her er opskriften som jeg lavede dem.

Forårsruller
(14 stk)

Ingredienser:
 • 400 g hakket svinekød
 • 3 tørrede svampe
 • 1 lille dåse bambusskud i strimler
 • en håndfuld udblødte ægnudler, klippet i lidt mindre stykker (skulle være glasnudler)
 • 1 løg, hakket
 • 4 fed hvidløg, hakket
 • 1 gulerod, revet
 • 4 spsk lys soya
 • 1 tsk sort peber (skulle have været hvid)
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk salt
 • en håndfuld bønnespirer
 • 1 æg (til pensling), pisket
 • ca 14 forårsrullerplader (jeg bruger størrelse medium)
 • olie til stegning
Tilbehør:
 • Sød chilisovs
 • Mørk soya
Fremgangsmåde:
Jeg begyndte med at brune kødet af. Derefter tog jeg det af panden og smed løg, hvidløg, gulerødder, bambusskud, lys soya, peber og sukker på panden. Da det var varmet godt igennem røg det over i skålen sammen med kødet. Svampene blev hakket i stykker og varmet igennem alene, fordi jeg fik dem sat i blød lidt sent (45 minutter i 90 grader varmt vand) så de røg direkte fra vandet til varmen...
Da det hele var klar blev det kølet lidt af, mens jeg piskede et æg og delte forårsrullepladerne... Det var noget jeg havde frygtet at skulle arbejde med, men jeg købte dem i Mekong asian supermarked som jeg fandt anbefalet på denne side og jeg kan sagtens forstå Christoffer anbefaler stedet. Der var utrolig mange spændende ting. Bl.a. kondenseret mælk til 14 kr. Cocos Cream pulver... Jeg er sikker på det kan bruges til en kage på en eller anden måde og usaltede peanuts (300 gr til 20 kr) som jeg heller ikke kan huske hvad jeg skal bruge til...
Men jeg fandt forårsrulleplader derinde, lys soya og de svampe jeg skulle bruge og hende der passede butikken var meget hjælpsom.. Både med at vise hvor jeg kunne finde de svampe jeg skulle bruge og fortælle hvornår forårsrullepladerne skulle op for at være klar til brug på det rigtige tidspunkt.
Med hensyn til hvordan forårsrullerne skal pakkes ind så kan du se en fin vejledning hos foodfanatic her. Jeg serverede med sød chili og soyasauce og kærnemælkshorn til dessert :D


 Til ugens spareudfordring: (læs mere her)

Jeg har ikke helt fundet ud af hvordan det er lettest at gøre regnestykket op, så her er den korte version og så kommer bonspecifikationerne senere. Beløbene er delt op i mad og drikke, cafebesøg m.m., pant og ikke spiseligt, men madrelateret.

Uge 12
MAD OG DRIKKE: 1155,52
 • 2 kg. Kartofler
 • 1 kg. løg
 • 1 kg. rødløg
 • 1 kg. gulerødder
 • 3 hvidløg
 • Salat
 • Chilimix
 • 12 bananer
 • 4 røde æbler
 • 2 pærer
 • Bambusskud på dåse
 • Tørrede svampe
 • 1 hvidkål
 • en bakke bønnespirer
 • 3 agurker
 • 2 ltr. øko letmælk
 • 3 ltr. alm. letmælk
 • 1 ltr kærnemælk
 • 1 ltr. soyamælk
 • ½ ltr. piskefløde
 • 2 x 250 gr. smør
 • 500 gr. græsk yoghurt
 • 1 pk. gær
 • 400 gr. cheddar ost
 • Forårsrulleplader
 • Beauvais ketchup
 • Ristede løg
 • Agurkesalat
 • Øko rasp
 • Hvedetortillas
 • BBQ pølsebrød
 • Lys soyasauce
 • 2 kg hakket oksekød
 • 2 kg. hakket svinekød
 • Wienerpølser
 • Osso Buco
 • 1,5 ltr. Æblejuice
 • 4 x 2 ltr. appelsinsodavand
 • 2 x 1,5 ltr. pepsi
 • The
 • Marabou chokolade med nødder
 • Skildpaddeis
 • ChokoladePåskeæg

CAFÉ M.M.: 78,00
 • 7 kugler is på  cafe i storcenter

IKKE SPISELIGT, men madrelateret: 250,90
 • 11 kg. Gas til grill
 • 4 ltr. fryseposer
 • Alufolie


PANT: 18,00

Total 1423,42 kr.

Hvor mange penge har du brugt i denne uge?

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: