torsdag den 13. november 2014

Bedre sent end aldrig...

Som det blev meldt ud i går så skal sønnen og jeg flytte om ca. 1½ uge...

Det betyder at jeg i dag har brugt en god del af tiden på at pakke og tømme skuffer og hylder... Bag nogle bøger som jeg ikke har rørt i hundrede år fandt jeg et stykke papir... Den er ikke dateret, men omstændighederne gør at jeg kan tidssætte det til et sted i sidste halvdel af 2012... Der står:

Min Beskytter er stået til søs!

En kvindelig bekendt købte i efteråret min bog og læste den med stor begejstring. Hun gemmer imidlertid ikke bøger på grund af pladsmangel, men hun var i forbindelse med Søfartsservice v/ John Schulz, der indsamler bøger og samler dem i "vandrekasser". Når et skib kommer til Aalborg Havn, får skibet besøg af John, som tildeler dem en bogkasse. Når skibet så kommer i havn et andet sted i verden, bliver kassen ombyttet med en anden på sømandshjemmet. På den måde får de søfarende en masse gode bøger at læse i på deres langfart, og mange forskellige bøger rejser i titusindtal rundt på kloden og kommer kun sjældent tilbage til udgangspunktet. Aalborg kommune og forskellige fonde står bag søfartsservicen.

Det betyder, at mit ord nu med al sandsynlighed har rejst verden rundt, hvilket i bund og grund er ret cool, hvis jeg selv skal sige det...En anden ting jeg fandt i dag, var en kuvert med håndskrevne notater.. Nogle af dem var fra den dag min søn blev født... Hmm.. måske lidt forklaring først... Jeg har længe brugt ord på papir for at holde styr på de tanker der ikke altid er lige lette at håndtere når de får frit løb i mit hoved... Jeg har derfor både et dokument der hedder "Norges-notater" som er en dagbog skrevet om engang jeg besøgte min daværende norske kæreste. Jeg har også "Flyt-hjemmefra-notater" fra de første 2 uger efter jeg flyttede hjemmefra (for første gang)... og nu har jeg også fundet notater fra den dag min søn blev født. Der er kun 3 sider hvilket er meget symbolsk for at jeg ikke længere havde tiden og overskuddet til at skrive da han blev født :)
De andre papirer jeg fandt er, af en noget mere alvorlig karakter. Jeg fandt i samme kuvert min dagbog fra den dag i 2008 hvor min søns mor, fortalte at hun ville skilles.. Jeg skrev i indledningen, at grunden til at jeg skrev det, var at når min søn engang blev ældre, så kunne jeg bruge dem til at støtte mig til. Det var trist læsning, men der var også enkelte ting der fik mig til at grine højt ved mindet.. Jeg har pakket dem ned og når jeg får dem pakket ud igen, tror jeg at jeg vil tage mig tiden til at skrive dem rent på computer. Og ja... For those wondering. Jeg har også skrevet dagbog i tiden efter bruddet med Karen, men det blev til knap så meget som med sønnens mor. Hvilket jeg ikke håber nogen tolker som om jeg elskede Karen mindre, men blot at jeg nu kender mig selv bedre og derfor har brug for mindre terapi :)

Anyway... notaterne omkring mine to brud er klassificeret personlig/fortrolig indtil de omtalte personer er borte, døde og begravede men hvis der er stemning for det så kunne jeg måske godt overtales til at publicere dele af mine flytte hjemmefra notater her på bloggen...

Hvad synes du? Skal flytte hjemmefra notaterne udgives som julekalender her på bloggen?


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: