lørdag den 12. november 2011

Salat og verdens mest slidte kogebog

Lad mig begynde med verdens mest slidte kogebog. I hvert fald i min verden. Den tilhører min mor og er  var engang en udgave af Gyldendals store kogebog... Og når jeg sk


river var i stedet for er, så skyldes det ganske simpelt, at den nu nærmere er en sindrig samling løsark end en bog. Jeg vil gerne kunne fortælle hvor gammel den er, men en del af siderne mangler. MEN... jeg vil nu tillade mig at citere et par afsnit fra side 14 i bogen, der måske kan give en ide om alderen på bogen...


Dåseåbner
I moderne husholdninger er dåseåbneren et vigtigt redskab. Den skal kunne åbne dåser af alle størrelser og typer, være let at betjene og let at gøre ren. I det billige prislag findes en dåseåbner, som er fremstillet i samarbejde med Statens Husholdningsråd. Den er af rustfrit stål i en enkel udførelse. Hvis man bruger megen konserves, vil man sikkert foretrække også at have en dåseåbner, som sættes på væggen. 

Jeps.. sådan står der... Jeg har googlet Statens Husholdningsråd og for os der ikke lige kan mindedes at have hørt om det, så blev det oprettet i 1935 og nedlagt i 1999... Nå .. næste afsnit ...

Alarmuret
er en nyttig køkkenting. Et lille ur som kan være i en lomme, er mest praktisk

Et par afsnit fra side 17 synes jeg bare er sjove så dem får i også lige med.

Opvaskebakken
kan være af stål forbundet med vasken, eller den kan være løs og af plast


Viskestykker
af stof skal være stærkt vandsugende. Viskestykker i syntetiske materialer er stærke, men måske vanskelige at holde tilstrækkelig propre.


Så skulle det vist være på plads... Anyway.. grunden til jeg nævner denne fantastiske omend gamle kogebog er, at jeg er hjemme ved forældrene i denne weekend og havde som mission at finde et par opskrifter som min søster og jeg ska bruge næste lørdag. Mere om det senere..

Nu til den anden del af overskriften. Salaten... Jeg synes det er tilpas sjældent at jeg laver salat til aftensmad til at det krævede en omtale på bloggen...

Jeg kom sent hjem fra arbejde og sønnen havde spist den kyllingebrystfilet, jeg havde planer om at spise. Så derfor måtte jeg lave aftensmad a la hvad vi havde.


Salat aftensmad a la hvad vi havde.


1 rest lyskrydssalat (hedder det her i huset. Består af Rød peber, majs og agurk i små stykker)
Lidt babyspinatblade
100 gr. bacon (eller et stegt kyllingbryst, hvis ikke din søn spiser det, mens du er på arbejde)
en hvedetortillas. Rullet og klippet i tynde strimler (som her) og stegt sprøde i baconfedt :D
Hakket løg
salsa og creme fraiche


For en salat synes jeg den var meget god.. på en ikke-tung-mættende måde... men bacon kan redde meget.. Synes især de sprøde hvedetortillas var gode.. lidt som croutoner, men mere udfordrende at spise :D
Christian W. Jensen

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhmm, den salat ser vel nok god ud :-)

Mange hilsner
Birthe

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Birthe..
Den var også meget god men måske lige en smule for salt.. tror næste gang jeg nøjes med halv bacon og så lidt kylling i stedet

Christian W. Jensen

Piskeriset sagde ...

Hæhæhæ - sjov læsning. Gamle kogebøger kan virkelig være underholdende læsning :-)

Salaten ser i øvrigt ganske god ud - god og hurtig aftensmad :-)

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Piskeris...
Det var helt vild underholdende læsning. Og personligt synes jeg propre er et ord der bruges alt for lidt i danske kogebøger :)

Og ja.. god og hurtig var faktisk kriterierne for aftensmaden den dag. :)

Christian