fredag den 20. januar 2012

Kyllingespid, sataysauce og brandtæppe

I går skulle vi prøve noget nyt. Faktisk var det Karen der havde fundet opskriften og planlagt at lave den i onsdags mens jeg var på arbejde, men "heldigvis" var kræfterne ikke til det, så jeg kunne lave det i går.

Menuen stod på Kyllingespid med sataysauce og dertil en gulerodssalat på en lidt anderledes menu. Den kommer fra Lene Hansson bog om fjernkræ. Den var beskrevet til to mennesker så jeg gangede op for at få den til 3 personer. Hvilket kun havde været nødvendig med mængden af kylling.
Så jeg skriver opskriften som jeg lavede den.

Spid:
Jeg begyndte med at lægge træpinde i blød for jeg havde kød nok til at flere spid end jeg lige havde plads til på panden så derfor tænkte jeg selvfølgelig at jeg ville grille dem... men ellers er det lige ud af landevejen... skær kyllingefiletterne i mindre stykker og sæt dem på pinde så du stadig kan få fat i pindene i begge ender. Pensl med olie og krydr med salt og peber

Sataysauce. 
(Alt for meget... 1/3 ville være rigeligt, men det virker ret godt som dip også så det går nok for denne gang ;))
 • 300 gr. jordnøddesmør/peanutbutter. Jeg brugte den crunchy version.
 • saften af 2 limefrugter (hvor der ikke var ret meget saft i, så jeg tilsatte 2 tsk limesaft fra "bold")
 • 1 tsk. chilimix fra santa maria
 • 1½ tsk brun farin
 • 3 spsk soyasauce (fra Kikkoman)
 • 1½ spsk fiskesauce
 • 4½ spsk vand
 • 1 tsk. tørret koriander (skulle have brugt ca. 1½ spsk. frisk finthakket, men det var udsolgt :)
Fremgangsmåde:
Hæld det hele op i en skål og rør godt rundt... Lad dig ikke miste modet af at det ikke samler sig... Bare bliv ved med at røre rundt så skal det nok samle sig og blive en jævn ensartet masse og sæt det derefter på køl..

Gulerodssalat
(igen som jeg lavede det)
 • 4½ gulerødder - groftrevet,
 • ca 2 spsk. hakket purløg
 • 3 tsk. revet frisk ingefær - Friskrevet
 • 3 spsk. soyasauce
 • 2 spsk olie (opskriften specificerede palmeolie, jeg brugte raps)
 • 30 gr. akaciehonning
 • salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser og lad det stå lidt .... Personligt var det ikke lige min stil.. synes det er sært med en gulerodssalat der ikke smager af gulerødder.. men måske er det noget for dig ;)

Anyway.. Det kan være du undre dig over at der står branddtæppe i overskriften... Jeg fik en gasgrill i fødselsdagsgave (læs evt. her) og jeg har så ikke pakket den ned her for vinteren... egentlig fordi jeg brugte den regelmæssigt (om end med et stykke tid imellem)... Problemet var så bare at slangen må have været skadet af frosten så ca. da jeg havde alle spidene på grillen begynde der at komme flammer fra slangen. Og i sådan et tilfælde er det godt lige at kunne slukke for gassen og stikke hovedet ind i stuen og råbe brandtæppe, hvorefter Karen kommer løbende med det... Heldigvis blev katastrofen afværget, da gassen blev slukket, men vi fik da lige vist sønnen hvordan sådan et tæppe så ud og hvordan man bruger det :D

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: