torsdag den 26. maj 2011

Min fremtid som forfatter ...

Min fremtid som forfatter …

Jeg går og venter i spænding fordi jeg et eller andet sted mindes at have læst at Gyldendal giver svar indenfor 7 uger. Og den deadline falder i morgen. Ikke fordi jeg regner med at de vil udgive Beskytter for mig. Så optimistisk er jeg alligevel ikke, men det betyder at så er der kun 1 forlag, der mangler at lade høre fra sig før jeg kan gå i gang med min selvudgivelse.

En selvudgivelse der egentlig hele tiden har været min plan. Det har nemlig aldrig været min tanke at jeg har skulle kunne leve af mine skriverier. Det hele begyndte for meget meget lang tid siden som et tankeeksperiment og nu skriver jeg egentlig mest fordi jeg ikke kan lade være. (Ja. Synd for jer andre ;) )

Ikke desto mindre faldt jeg alligevel over en debat på Saxo's forfatterskole, der handlede om hvad det krævede at få en karriere som forfatter (Link her skulle du være interesseret). Her snakkes der blandt andet om at tiderne har skiftet og hvor vi mennesker (grov generalisering - undskyld) tidligere har været indrestyrede, så er tendensen nu at det ydrestyrede menneske (altså dem hvis eksistens beror på andre menneskers blikke) er blevet mere almindeligt.

Sammenligningen falder også på en af debattens medlemmer der har fået udgivet sin egen bog sammenlignet med Sidney Lee's bog. De er begge bøger i den forstand at det er papir med ord på, der er indbundet. Men hende fra debatten, der er udgivet, er en af de indrestyrede mennesker. Hun har skabt bogens indhold i sit hoved og taget sig tiden til at skrive det ned. Hans bog er noget han har fortalt til en anden, der derefter har skrevet det ned.

Beskytter er ligeledes noget jeg selv har skabt. Det har taget tid (okay.. lang tid) at skrive, redigere skrive om og redigere igen. Men det er derfor noget jeg er stolt af og jeg er (næsten) sikker på jeg også er stolt af det om 30 eller 50 år. Det er noget jeg har skabt.

Men som tidligere nævnt så regner jeg ikke med at kunne leve af mine skriverier. Jeg regner heller ikke med berømmelse og modsat Sidney Lee kan jeg gå i byen selv efter udgivelse og være anonym. Jeg fandt en graf på en hjemmeside, der illustrerer sammenhænget mellem talent og berømmelse...  

Her er den danske udgave ...Christian

Ingen kommentarer: