lørdag den 6. februar 2021

Hjemmelavet pasta / Ravioli med Gorgonzolasauce

Fordi jeg havde en fridag i tirsdags så havde jeg lidt bedre tid end normalt i denne her travle periode, så derfor havde jeg besluttet mig for at give mig i kast med hjemmelavet pasta. Jeg har prøvet det før sammen med sønnen, men resultatet blev noget meget klisteret noget. Men denne gang blev det bedre med et simpelt trick. Mere om det senere.

Ravioli med Gorgonzolasauce

Opskriften fundet HER
Opskrift som jeg lavede den


Pasta
 • 400 gram Tipo "oo" mel
 • 4 æg
 • 1 spsk olivenolie
 • 1 nip salt. 

Fremgangsmåde
Jeg er sikker på det er forkert og hvis man laver "rigtig" pasta så skal man lave en melvulkan og lægge æg i og piske bla bla bla... Hæld det hele i din foodprocessor og sæt den til at snurre rundt indtil det begyndet at klumpe sammen. You'll know it when you see it... Hæld det ud på et let meldrysset bord og hæld det sammen til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm og sæt den på køl i en times tid. Imens kan du lave fyldet. 

Raviolifyld

 • 250 gram Ricotta
 • lidt smør
 • 60 gram hakket løg
 • 1 fed presset hvidløg
 • 1 bakke shitaki/brune svampe (125 gram)

Fremgangsmåde. 
Hak svampene fint og steg dem i smøret. Det er ikke med i den originalopskriften, men jeg kan bedst lide min svampe stegt. Sæt dem til afkøling. Hak løg og  pres hvidløg og bland det sammen med ricottaen. Det samme med svampene når de er kølede af.


Når dejen har hvilet så er det tid til at køre den igennem pastamaskinen.
Hele setuppet ses her. Pastaen rulles ud. Stikkes ud med en metalring (lidt større end et drikkeglas) og en teskefuld fyld placeres på midten af hver cirkel. Cirklen lukkes og den åbne side klemmes sammen med en gaffel. Når du har lavet en portion så læg dem i viskestykket indtil du er klar til at koge dem alle sammen på en gang. 

Apropos koge dem. Da vi lavede dem sidste gang blev de meget klistrede, men jeg havde googlet mig frem til at hjemmelavet pasta afgiver en masse stivelse i vandet og når man koger dem i for lidt vand så bliver koncentrationen af stivelse forholdvis høj og derfor bliver det klistret. Denne gang brugte jeg min store bolognesegryde og jeg havde intet problem med klistret pasta. 

Gorgonzolasauce

Den letteste ostesauce til dato.

 • En pakke gorgonzola (minus den hårde kant lærte jeg)
 • 2 dl. fløde
 • ½ løg finthakket
 • 50 gram bacon
 • (evt. smeltesalt)

Skær bacon i små stykker og steg dem på panden. Mens det steger hakker du løget fint og tilsætter det panden. I en lille gryde ved siden af varmer du gorgonzola og fløde til osten er smeltet, men det må ikke koge. Når osten er smeltet tilsætter du løg og bacon og lader det koge igennem. Server straks. 

OBS: Jeg har skrevet evt. smeltesalt, men det er fordi jeg efterfølgende har tænkt, at smeltesalt i min cheddar/jalapenoostesauce forhindre saucen i at størkne når det bliver afkølet så må det også virke på denne gorgonzolasauce. Dette er dog stadig kun en teori.

Velbekomme


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: