fredag den 19. februar 2021

Philly Cheese Chicken Sliders

Det griber helt om sig med de der blogindlæg for tiden. 

Jeg tror måske det hænger sammen med, at jeg har overtaget hele madplans-planlægningen og for at gøre det let for mig selv så prøver jeg at få skrevet nye opskrifter ned når det går godt :) 

Denne gang er opskriften på Philly Cheese Chicken Sliders. For lang tid siden prøvede sønnen og jeg at lave Philly Cheese steaks, som består af peberfrugt, løg, skært oksekød i strimler og mozerella i flutes. Hvilket var ret godt, men efter vi har fået sous vide i huset så er det ikke så tit vi har bøffer i huset som jeg kan bruge til dette. Til gengæld har vi tit kylling i huset, så jeg googlede det og ganske rigtigt så kunne man lave det med kylling også. Men i stedet for flutes, så ville jeg prøve at lave det som sliders, altså miniburgere. Jeg har længe haft lyst til at prøve at lave sliders på en eller anden måde, men det virkede bare som omstændigt at skulle samle de små burgere, men så slog det mig at jeg kunne bage bollerne i en bageform og samle dem som en, og så til sidst skære dem ud i miniburgere.Denne gang blev det til 24 små boller af 50 gram men det var lige i overkanten med den hævetid de fik (knap 2 timer). Derudover blev det til 6 almindelige boller
De blev lidt mørkere end planlagt, men det var fordi vi havde gæster og jeg glemte at sætte en alarm. Heldigvis var de i springform, så de var ikke blevet helt mørke på siderne, men ja.. De ville have haft godt af at få lidt mindre. 

Bollerne er i øvrigt bare min altmuligbrød. .

Italiensk krydderblanding (Italien Seasoning)
Opskrift fundet HER
 • 2 spsk tørret basilikum
 • 2 spsk tørret oregano
 • 2 spsk tørret persille
 • 1 spsk tørret rosmarin
 • 1 spsk tørret timian
 • 1 spsk røde chili flager
 • 1 tsk hvidløgspulver

Fremgangsmåde:
Seriøst? KrydderBLANDING... :D Philly Cheese Chicken Sliders
Inspirationsopskrift fundet HER

Opskriften her som jeg lavede den men i parantes står der hvad jeg regner med at bruge næste gang

 • 1 spsk Olivenolie
 • 1 stort hakket løg - (1½-2)
 • 2 hakkede peberfrugter (3-4)
 • 1000 gr. kylling i strimler
 • 1 spsk Italiensk krydderblanding
 • 500 gr. revet mozerella
 • *Smeltesalt (Det blev ikke tilsat denne gang, men jeg tænker det vil være godt i denne ret hvor ost er sådan et vigtigt element. 

 • 24 miniboller

Fremgangsmåde
Varm olien og steg først løg til de er blanke. Tilsæt peberfrugterne og steg dem med. Vend kyllingen i krydderblandingen og steg det. (Jeg havde det på samme pande som løg og peberfrugter, men jeg tror det er bedre at stege det for sig. 

Når kylling og grønt er stegt blandes det sammen og mozerellaosten tilsættes og varmes igennem til det er smeltet. Tilsæt også smeltesalt her hvis du har det. 

Flæk bollerne og løft "låget" af. Hæld fyld over på de nederste boller. Sørg for det kommer helt ud til kanterne. Læg låg på igen og flyt det over på et skærebræt. Ved bordet skæres bollerne ud og spises straks.

Vi spiste vist 2-3 stykker pr. person, men jeg forestiller mig at det vil være en god ret at lave hvis man f.eks. har folk til at hjælpe med hus og have, så det skal prøves til sommer.
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: