fredag den 27. oktober 2017

SV Creme brulee

Yeah... Første sous vide opskrift på denne blog er noget så vildt som creme brulee

Tasja fortalte for nogen tid siden at hun kun havde smagt Creme brulee en enkelt gang og da jeg havde kigget lidt rundt i Anova-app'en (JA... min sous vide har en app :) ) så fandt jeg en opskrift på creme brulee i sous viden.

Det første projekt gik på at finde nogle passende beholdere til desserten :) Når der er tale om creme brulee så skal der være en vis overflade på da det er her der skal drysses sukker på og brænde det så det bliver karameliseret :) Valget faldt på rødkålsglas fra Kvickly. De koster 9,95 og med i prisen får man rødkål til sin flæskesteg :)

Jeg prøvede at lave det til sidste weekend jeg skulle være sammen med Tasja, men der fejlede det voldsomt. Det kunne jeg se næsten med det samme for da jeg satte beholderne i vandet kunne jeg se der kom små bobler op fra den. Det resulterede i at de aldrig helt stivnede (hvilket giver god mening når massen i glassene var fortyndet med vand)

Tilbage i tænkeboks... første tanke var at sætte husholdningsfilm hen over glassene inden jeg skruede låg på, men alm. vita wrap kan holde til 40 grader celsius og creme brulee skal have 80 grader. Så jeg måtte lige en tur forbi min lokale Bilka efter en rulle microbølgehusholdningsfilm til 18,95. Den kan klare op til 140 grader, hvilket var mere end rigeligt.

Forsøg nr. 2 blev lavet her til aften og jeg har lige taget dem ud af badet og sat dem på køl. Forhåbentlig kan de nå at blive klar til Tasja ankommer i aften. Der kommer et nyt billede når de er blevet "brændt" men jeg kan godt afsløre allerede nu at det ser lovende ud :)

Creme Brulee (2 personer)
(Original opskrift fundet på Anova App'en)

  • 5 æggeblommer /89 gram
  • 300 gram piskefløde
  • 45 gram sukker
  • korn af en halv vanillestang.

Så specificerede opskriften en smule salt men det har jeg sjovt nok glemt :)

Fremgangsmåde
Tænd din anova SV på 80 grader.

Pisk ingredienserne i en skål. Protip: Hæld lidt sukker på et skærebræt inden du skraber vaniljen ud af stangen... Bland derefter vaniljen med sukkeret inden du hænder det sammen med resten. På denne måde har du lettere ved at sprede vaniljekornene.

Når ingredienserne er pisket godt sammen, skal de hældes over i serveringsskålene der selvfølgelig er varianten med skruelåg da de skal nedsænkes i vand. Som sagt har jeg valgt rødkålsglas fra kvickly. De har en passende størrelse og et metalfarvet skruelåg uden logo eller anden skrift på. Hæld det igennem en køkkensi for at undgå luftbobler i det endelige produkt. For mig passede det med ca. 210-220 gram per glas.
Læg mikrobølgeovnsfolie hen over glassene inden du skruer lågene på.


Når Sous viden har nået 80 grader sætter du dine to glas ned i. De vil flyde lidt ovenpå men her løste jeg det problem ved at sætte en glasskål ovenpå for at holde dem nede. De skal have en time ved den temperatur, men jeg tror de fik ca 1½ time, da jeg ville være sikker på de var "gennembagt" efter sidste mislykkede forsøg.

80 grader/ 1'30


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: