tirsdag den 31. oktober 2017

Chili con carne ... af en slags...

Der kommer en opskrift længere nede i dette indlæg, men jeg tror det bliver min til dato, mest komplicerede opskrift for andre at følge :)

Lige siden sønnen kom hjem fra sin tur til Riga og vi fik nachos med SV spidsbryst så har jeg tænkt at sådan et stykke spidsbryst ville være fantastisk i en gang chili con carne...

Det er i sig selv ikke en ret, jeg laver særlig tit da jeg ikke er super fan af bønner, men nu havde jeg altså fået i hovedet at det der spidsbryst ville være godt i sådan en ret og så måtte det jo prøves. Så søndag aften tog jeg kød op til biksemaden i går. Jeg havde samlet til bunke og havde derfor et kvart kilo kamsteg og måske et halv kilo roastbeef til biksemaden i går og til chilien i aften, fandt jeg føromtalte spidsbryst. Det ser sådan her ud når man åbner vacuumposen og trækker kniven hen over det

Da jeg alligevel var i fryseren (og for en gangs skyld havde lidt overblik over indholdet pga mit fryserskema) så så jeg at jeg også lige have et par poser med fajita-grønt (Der er peberfrugter i alle farver, løg og chili bagt i en alubakke i ovnen til de er helt bløde og delvist sorte) ... Det tænkte jeg at det også ville passe i det tex-mexikanske køkken sammen med chili con carne...

Så opskriften som jeg lavede den her til aften er løseligt inspireret af en opskrift fra nettet, men også meget improviseret, hvilket er noget jeg sjældent gør.

Chili con carne
Inspireret af opskriften fundet HER

 • 3 løg skåret i tern
 • 4 fed hvidløg
 • 500 gr hakket oksekød
 • 250 gr. oksespidsbryst (58 timer ved 62 grader) (fra fryseren)
 • 250 gr. fajitagrønt (peberfrugt, løg, chili bagt i ovnen) (Fra fryseren)
 • 1 ds hakkede tomater
 • 3 dl. vand
 • 1 oksebouillonterning
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk Spidskommen
 • 1 karton "Vores chilibønner" fra bilkaServeret med risChristian W. Jensen

Ingen kommentarer: