søndag den 2. september 2012

Den paralympiske lagkage

I fredags fyldte min søn 7 år.. (på hans vegne: velbekomme for det gode vejr)... Det resulterede i at vi skulle have børnefødselsdag for 13 drenge i vores lille lejlighed... og til sådan en lejlighed skal der jo kage til...

Sønnen havde bestilt en fodboldkage som jeg må erkende at jeg ikke selv bagte :) Karen trådte til fordi jeg havde en anden aftale onsdag aften og torsdag aften var allerede booket... men mere om det lige om lidt...

Kagen blev en Bare fordi kage beklædt med grøn fondant tilsat mandelessens hvor jeg tegnede fodboldbanen med alm. hvid glassur lavet af varmt vand og flormelis

Selvfølgelig med vingummibamser som spillere :D

Efter kage og varm kakao med flødeskum stod den på skattejagt og da de havde fundet skatten, havde han bestilt chokoladeboller... Jeg lavede dem til hundenes fødselsdag i februar, men jeg glemte at skrive opskriften ned.. Jeg har opskriften fra the forbitten word

Her er opskriften som jeg lavede den. Jeg lavede dem lidt mindre og fik 14 stk ud af denne portion.

Chokoladeboller

  • 50 gr. gær
  • 2 dl. mælk
  • 100 gr. smør
  • 2 æg
  • 50 gr. sukker
  • ca. 500-550 gr. mel
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 100 gr. mørk chokolade

  • 1 letpisket æg til pensling

Fremgangsmåde:
Smelt smøret og rør det sammen med mælken. Så skulle det gerne have den rigtige temperatur til at du kan røre gær i. Tilsæt æg, sukker, mel, salt og kardemomme og rør det sammen i din lokale KEN...
Når det er godt rørt sammen tilsættes grofthakket chokolade og røres i med en dejskraber inden du lader det hæve en halv times tid.

Herefter skal du dele det til boller (jeg tror nok mine var ca. 85 gr.) og lader dem hæve på pladen i ca. 40 minutter inden de bages ved 190 grader i 10-11 minutter..

Og nu til dagens overskrift.. Den paralympiske lagkage... På et tidspunkt i løbet af sommeren fik jeg den ide at jeg ville lave en othellolagkage.. og ikke nok med det.. Det udviklede sig til den olympiske othellolagkage...

Det eneste (eller rettere det første problem der opstår) er at hvis du har tænkt dig at lave 5 lagkager så kræver det en del mennesker til at spise dem :D

Lad mig starte med at sige at det ikke blev til den olympiske othellolagkage... det blev til en othelloinspireret lagkage...

Jeg lavede lagkagebunde efter denne opskrift og den blev rigtig god... Min springform er 26 cm i diameter og denne opskrift kunne deles i 3 uden problemer.

Dertil lavede jeg fem makronbunde efter opskriften fra himmelske kager. Jeg gangede lidt op fordi hun brugte en mindre springform, så derfor de lidt skæve tal

Makronbund
Som jeg lavede den. 

260 gr. marcipan
130 gr. sukker
3 bægre æggehvider (120 gr.)

Det hele røres godt sammen til en lind masse og spredes ud på en bageplade (tegn en cirkel så den bliver så stor som dine lagkagebunde.

Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader til de er gyldne.

OK... så har vi 12 lagkagebunde og 5 makronbunde.. Så skal kagen bare samles..
5 makronbunde...
Kagecreme på dem alle
Lagkagebund
2 med hindbær/makronskum (blå og rød)
2 med rutebilsskum (gul og grøn)
1 med mere kagecreme og bananskiver (den sorte der ser lidt grå ud)

Fondant på toppen af dem alle sammen og så flødeskum på siderne... Det blev ikke de flotteste kager nogensinde lavet af min hånd, men jeg har jo også kaldt det for den paralympiske lagkage :D


Men nok om det... Nu vil jeg ind og se Den store bagedyst på dr.dk/nu... jeg så det ikke i tirsdags og jeg har været lidt fraværende på bloggen siden skolestart i sidste uge.. så i kan tro jeg blev overrasket over at have haft over 400 sidevisninger på en dag.. men det var altså hvad der skete i tirsdags da bagedysten fandt sted..

Hvad synes du om den store bagedyst?

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: