tirsdag den 12. juni 2012

Opvaskemikado, fondant og hvedetortillas

Dog ikke på samme tid :D

Er stadig i praktik på studieafsnittet på sygehus syd og har lidt skæve arbejdstider, men er stadig tid til at lave lidt spændende mad. Egentlig ville jeg have lavet taco skaller men jeg fandt kun opskrifter på bløde hvedetortillas, men de var til gengæld også lette at lave og rigtig gode.

Jeg kan selvfølgelig ikke finde opskriften igen, men den minder meget om den her

Oversat til dansk:

Hvedetortillas
(12 stk.)

  • 330 gr. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 80 ml. rapsolie
  • 250 ml. varmt vand.
Fremgangsmåde:
Rør mel, salt og bagepulver  med et piskeris og tilsæt olien. Mix det sammen med fingrene og tilsæt vandet indtil dejen har samlet sig.
Lad det hæve tildækket i mellem 30 minutter og natten over.

Del dejen i 12 lige store stykker som rulles ud efter bedste formåen... Jeg har endnu ikke præstereret at lave nogle helt cirkelrunde, men jeg kan trøste dig med at formen ikke har noget med smagen at gøre.
De skal tørsteges indtil de begynder at boble op og så vendes. Hold dem varme i et viskestykke.


 Denne opskrift på fondant har jeg faktisk haft siden jeg var med til casting til den store bagedyst hvor jeg mødte mange fantastiske mennesker. Blandt andet ejeren af denne side. Hun gav mig opskriften på denne fondant der ikke er baseret på skumfiduser. Det fede ved den er at den er let at tilsætte smagsstoffer (så den ikke bare smager af sukker). Jeg tilsætter 2 tsk. mandelessens til min og det smager faktisk ret godt. Desuden skulle både vanilla, rom og andre essenser kunne bruges. (æteriske olier skulle også kunne bruges, men jeg har ikke forsøgt det endnu)

Fondant
  • 2 tsk. gelatinepulver
  • 2 spsk. vand
  • 62 gr. lys sirup
  • 500 gr. flormelis
  • evt. Smag (f.eks 2 tsk mandelessens)
Fremgangsmåde
Gelatinepulver, vand og sirup smeltes i et vandbad. (Skal du have smag i skal det også tilsættes nu) herefter tilsættes flormelis lidt af gangen og røres godt sammen til fondanten har den rigtige fondantkonsistens. Modsat MMF (MarshMellow Fondant) så skal dette ikke "sætte sig" natten over i køleskabet, men kan bruges med det samme.


Sidst men ikke mindst... Kender du opvaskemikado?
Det er meget lig almindelig mikado, men med opvasken. Det er et spil jeg ofte spiller når jeg alligevel skal vaske op. Det ser nogenlunde sådan her ud:

 Tricket er at vaske så meget af du kan og stable det op, gerne så højt så muligt og så starter spillet. Tag en genstand af gangen og tør den af uden at resten vælter... (Det har kostet et par glas igennem tiderne, men det er hvad der sker. :))

Og til alle jer der har en opvaskemaskine ... HA... i kan ikke spille med ;)

HUSK: Fredag d. 22. juni er der Netværk Med Mad... 
Indtil videre er vi 4 voksne og et barn til bords. Vi har stadig plads til et par stykker eller 4 mere.. så meld dig til på facebooksiden eller send mig en mail... Og har du brug for at tage en ven/veninde eller en kæreste med for at deltage så skriv og vi ser om det kan lade sig gøre :D

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: