tirsdag den 19. juni 2012

Svinet glæder sig til Aoli

Jeg vidste ikke lige hvordan jeg ellers skulle få flettet dagens køkkenarbejde ind i en sætning.

Som jeg har sagt mange gange nu efterhånden så holder vi middagsselskab her på fredag. Indtil videre er der tre meldt til og en af dem er ikke en vi kender, så det bliver spændende at møde nye mennesker :D

Og som overskriften lyder så glæder svinet sig allerede. Den skal i ovnen torsdag aften omkring midnat så under normale omstændigheder skulle den marineres fra i morgen aften, men den kunne slet ikke vente og er allerede hoppet i marinaden. Dertil har jeg også lavet coleslaw til fredag som også skal marineres i hvert fald et døgn. Svinet kan du finde opskriften på her og vores coleslaw kan du finde en opskrift på her Jeg er normalt ikke coleslaw fan, men den her har jeg lavet rigtig mange gange efterhånden.

Aoli'en med hvidløg har jeg fundet hos Kaos i mit køkken. Opskriften kommer her som jeg har lavet den.

Aioli med hvidløg

  • 1 bæger pastauriseret æggeblommer (2 blommer)
  • 1 dl. jomfruolivenolie
  • ½ tsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. citronsaft
  • 1 fed presset hvidløg
  • Salt og peber. Der anbefales hvid peber, men det har jeg desværre udsolgt af :(
Fremgangsmåde:
Som Kaos i køkkenet antyder så havde jeg også haft den indstilling at mayo/aoli var vildt svært at lave, men det er da helt sikkert ikke sidste gang jeg skal prøve at lave det. Nu har jeg selvfølgelig ikke smagt det, men det ser ret godt ud :) Tror det bliver brugt på fredag til burgerbollerne.

Mod Uret: Barbequesauce i blenderen, nakkefilet inden afpudsning, gulerødder og hvidkål klar til marinering, Aoli før blender, Aoli efter blender og Svin der glæder sig til fredag.
Tilbage mangler jeg kun lige at blande coleslaw'en, bage burgerbollerne, steget svinet og lave tapas. Har undtagelsesvis købt noget færdiglavet som skal prøves på fredag. Mere om det senere.Hvad er dine planer for fredag?

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: