søndag den 26. juni 2011

Overspringshandling nr. 4, 12, 24 og 25

Jeg ved godt jeg skrev tidligere at jeg ville vende tilbage dagen efter med flere overspringshandlinger, men sandheden er at jeg har haft for travlt med overspringshandlinger til at skrive om dem ... Nå ja.. Jeg har da også læst en smule... Anyway.. Du kan tro det har været nogle gode nogle.


I fredags havde vi en kort dag med studiegruppen (hvor der selvfølgelig var cookies) og efter skole tog min søn og jeg til Holstebro. Min kusine var nemlig blevet student (ret godt planlagt af mig ikke?) og når de nu inviterer til lækker mad og godt selskab så er det jo fjollet at sige nej tak. Så overspringshandling nr. 4 var studenterfest (plus køretur tur/retur Holstebro-Aalborg)

Det er altså svært at sige nej til den her invitation. Masser af frisk og indbydende salat, fallafler, kebabs, kylling, humus og pitabrød som jeg ikke fik nogle billeder af. 
 Men en anden ting der skete i fredags blev til overspringshandling nr. 12 i lørdags. Jeg blev nemlig farbror for 2. og 3. gang med 5 minutters mellemrum. Min storebror fik en dreng og en pige mere fredag og så kunne man jo fristes til at tro at overspringshandling nr. 12 var at besøge dem på hospitalet. Men nej. Overspringshandling nr. 12 er en familietradition der går tilbage til før min tid.

Øl og pølser. Da min søster blev født er jeg næsten sikker på vi var på den der grillbar på hostebrovej i Skive, der hedder et eller andet med Chicken... (jeg var kun 5 så bær over med min hukommelse). Da min søn blev født i Randers, stod den på øl og pølser i Randers på en grillbar af samme navn som den i Skive (jeg havde lige fået en søn så bær over med min hukommelse :D)

I går blev det så til øl og pølser (og marineret svinemørbrad på grill) hjemme hos min bror. Dog uden ham da han var på hospitalet.


Svinene får lige en gang "glaze" af den sidste marinade rørt op med ketchup og brun farin, inden de skal af grillen
Det bringer mig så til overspringshandling nr. 24, der var en fornøjelig en af slagsen. Nemlig aftensmadslavning. I aften stod den på lasagne og så har kæresten efterlyst lidt mere salat, så det har jeg også eksperimenteret med.

Lasagne 
(opskrift som jeg husker den)

Kødsauce

 • Olivenolie
 • 3 fed hvidløg, finthakket,
 • 1 løg, lige så fint hakket
 • 500 gr. hakket ko med en fedtprocent mellem 8-12.
 • 1 ds. hakkede tomater
 • 1 stor dåse tomatkoncentrat
 • 2 dl. oksebouillon
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk. basilikum
 • salt & peber

Bechamel sauce
 • 30 gr. smør
 • 3½ spsk. mel
 • ½ liter mælk
 • 1 dl. fløde, der kan erstattes af mælk som jeg glemte.
 • ½ tsk. revet muskatnød
 • 150 gr. revet ost (her en mellemlagret mammen 45, der er på tilbud i Bilka i denne uge)
 • Salt & hvid peber


Salat a la hvad vi havde inspireret af Jamie Oliver.
ca. en god håndfuld salat, der ikke må være for kedelig
½ løg, meget fint hakket (tænker at det godt kunne være revet fint i stedet)
saften af en halv lime
1 æble
Lidt basilikumblade
Frisk parmasanost i skiver

Angrebsplan
Kødsauce:
Løg og hvidløg steges i olivenolie til løgene er blanke og herefter tilsættes ko i små stykker. Når kødet er brunet af tilsættes revne gulerødder og tomat. Kog en halv liter vand og opløs en bouillonterning i den, hvorefter du hælder 2 dl. i gryden og resten i vasken. Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier og sæt den på mellem blus mens du laver bechamelsaucen.

Bechamelsauce:
Smelt smør og tilsæt herefter mel lidt af gangen. Husk at rør alle klumper ud undervejs. Når du har konverteret grydens indhold fra flydende smør til tørre smørboller, skal du tilbage til flydende tilstand igen. Det gør du ved at tilsætte mælken lidt af gangen og igen, husk at det skal have en jævn konsistens inden du tilsætter mere mælk. Når det er sket tilsættes krydderier og osten lidt af gangen til alt osten er tilsat og smeltet.

Saml lasagnen i et ovnfast fad. Kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader (vi bruger fuldkornsplader) og sørg for at det øverste lag er bechamelsauce. Riv herefter lidt frisk parmasan ovenpå og drys rasp med rund hånd over det hele. Fyr til sidst det hele i ovnen ved ca. 200 grader i 30-35 minutter.

Salaten.
Jeg indrømmer gerne at aftenens salat ikke var fuldstændig gennemtænkt da jeg tidligere på dagen handlede ind så derfor manglede den lidt, men min opmuntrende kæreste (der virkede glad for at se noget grønt på bordet) sagde den smagte meget godt.

Salaten rev jeg i stykker med klør fem (sådan gør Jamie, men jeg tror ikke det ødelægger smagen at bruge en kniv). Derefter hakkede jeg et løg meget fint og aftenens salateksperiment kom da jeg lige efter løget var hakket, pressede saften af en halv lime over det. Endnu en ting jeg har set Jamie gøre så jeg tænkte det måtte prøves. Og det virker. Løget smager stadig af løg, men det bliver en hel del mildere i smagen. Æblet blev skåret i mundrette stykker og drysset ud over og til sidst blev salaten pyntet med flager af parmasan.

Det er langt fra den lyskrydssalat jeg plejer at lave (Rød peber, gule majs og grøn agurk) men jeg er tror her er potentiale. Mit næste salateksperiment skal indvolvere grillede peberfrugter, der skulle blive helt søde af det :D


Tilbage er der kun overspringshandling nr. 25, der er dette indlæg. Nu skal der lige arbejdes lidt mere inden det er tid til en løbetur.. Jeg holder nemlig stadig fast i 3 gange om ugen og har gjort det i snart 5 uger (med en enkelt svipser, hvor det kun blev 2 gange)

God læselyst til dig der egentlig burde læse til eksamen og tak fordi du kiggede med frivilligt, hvis du er her af lyst og ikke bare fordi der er andet du endnu mindre vil lave :D


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: