søndag den 17. april 2022

Tasty big sauce V 2.0

Det måtte jo ske.. 

Lige siden jeg lavede dette forsøg på en tasty big sauce, så har jeg været på udkig efter inspiration til endnu et forsøg på at kopiere den berømte røgede sauce fra Restaurant den gyldne måge. Inspirationen kom på facebook af alle steder. Jeg er med i en gruppe der hedder "Hvad skal vi spise i aften" og der var der en der nævnte denne opskrift. Det er linket til hans youtube video, men du kan finde den skrevne opskrift i videobeskrivelsen.


Tasty big sauce V. 2.0

 • 500 gram mayo (400 gram af den billige og 100 gram Hellmans her, men det var et økonomisk valg)
 • 40 gram french's sennep
 • 4 gr. røget paprika
 • 22 gram ketchup (heinz her)
 • 22 gram soya (kikkoman)
 • 30 gram sukker
 • 2 spsk (30 gr) brunet smør
 • 1 spsk brændt brødkrummer (her: Rasp og det var ikke brændt, men brunet)
 • 2 tsk ristet sesamolie
 • 3 tsk flydende røg
 • 3 tsk salt
 • 3 tsk sort peber (note: Jeg brugte 3 tsk hel sort peber der blev kværnet)
 • 8 gram brun farin
Fremgangsmåde: 
Rist/brænd brødkrummer, Rist sesam olie og brun smøret af. Imens blandes resten af ingredienserne. 
Lad det stå på køl et par timer. Jeg ved ikke hvordan andre har det men når jeg har brugt flydende røg i en opskrift så undgår jeg at smage på det før det har hvilet lidt da jeg synes den røgaroma er MEGET intens i smagen.

Dommen her i huset... Well.. Vi er ikke enige med Umut og hans kæreste... Ja den smager da af røg, men bortset fra det har den ikke meget til fælles med dressingen fra Restaurant den gyldne måge.

I madnørderiet navn så kan jeg jo lige indsætte den originale indholdsfortegnelse og se hvordan der ser ud i forhold til den:
Vegetabilsk olie og æggeblommer: Tjek.. .Det er mayoen
Creme fraiche er der ikke i Umuts
Sukker er der i form af alm sukker og brun farin
Klar eddike er ikke umiddelbart i, men i indholdsfortegnelsen på den gule french' sennep står spirit vinegar som ingrediens nr. 2 efter vand. Så Umut har nok at i noget da han har mayo og sennep som de øverste ingredienser. 
Gærekstrant er hverken i Umuts eller min, men jeg har fundet ud af, at det sælges til private under navnet "Vegemite"... Det skal nok findes i andre lande afdelingen, da det er et australsk produkt. Det giver umamismagen og kan muligvis erstattes af MonoSodium Glutamat aka det 3. krydderi. Dette har jeg tilfældigvis på min krydderihylde, men jeg brugte det ikke i mit forsøg.
Hverken løgpulver eller hvidløgspulver er i Umuts opskrift. 

Så ja.. han kan godt sige at opskriften er "der hen ad", men her i huset er der bestemt plads til forbedring.
 
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: