søndag den 3. april 2022

Kinesisk der fakisk smager kinesisk

Siden Donald Trump blev valgt i 2016 i USA så var det min overbevisning at USA vil miste sin plads som verdensleder og siden Kina har investeret kraftigt i den grønne omstilling så er det vel en rimelig antagelse at det vil være okay at kunne lave en eller to retter fra det asiatiske køkken og ikke kun det amerikanske og mexikanske køkken. 

Så jeg har af flere omgange forsøgt med med Fried rice og forleden fik jeg faktisk bikset noget sammen der smagte kinesisk.

Her er opskriften som jeg lavede den

Fried rice med svinekød

Marinade: 
- 2 spsk soya
- 2 spsk Ketcham Manis
- 2 spsk sød chili sauce 

1-2 spsk SESAM olie
500 gr svinekød.
2 æg
80 gr løg
80 gr gulerødder i tern
80 gr. Ærter
350 gr kogte ris fra dagen før
3 spsk soya til stegning

Fremgangsmåde:
Start med at skær kødet i mundrette stykker. Jeg havde først fundet skært svinekød i fryseren, men så fandt jeg en pakke koteletter det var 20 kr billigere og så kan jeg godt selv skære kød i tern. Put kødet i en pose med soya, Ketcham Manis og sød chilisauce. Æt det godt igennem og sæt det i køleskabet mens du gør resten. Skræl gulerødderne og skært dem i tern på størrelse med ærter. Snit et løg og tø ærterne op hvis du har fundet dem i fryseren. Steg herefter kødet i en wok (jeg gjorde det af 3 omgange) under konstant omrøring da der er sukker i både Ketcham manis og sød chilisauce der brænder hvis ikke du rører det rundt.
Pisk æggene sammen og krydr dem med salt og peber. Tør wokken af og skrue ned for varmen og steg æggene til de minder om en "våd" gang scrambled eggs. Tag dem af varmen igen.
Herefter steges løgene i en spsk sesamolie. Jeg har forsøgt mig med kinesisk mange gange og ifølge Tasja er det altTå sesamolien der har gjort forskellen så don't skip this one ... Kan købes i asiatisk minimarked. Tilsæt herefter gulerødderne og steg dem til de har mistet bidet. Herefter tilsættes ris og det sidste sesamolie. Hvis du som jeg har brugt jasminris kan de godt være klistrede sammen så de skal skilles ad før du forsætter. Til sidst tilsættes ærter, 3 spsk soyasauce, kød og æggemassen og det hele røres godt igennem inden servering. Server gerne med mere sød chili, shiracha eller soyasauce til.Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: