torsdag den 18. juli 2019

Lynhurtig og langsom på plads

Så er der to dage til jeg har fødselsdag og vi er gået væk fra ideen om en større fest og ender med "kun" at invitere den del af den nærmeste familie der er i landet og ikke har andre planer :)

Vi er ikke helt så meget på plads som vi måske kunne have ønsket os, men hver dag går det den rigtige retning og både Tasja og jeg er 100% sikker på at det nok skal blive godt med tiden. Jeg er begyndt på arbejde igen efter min 14 dages sommerferie og imens har Tasja været hjemme sammen med børnene (hendes to, da min har været på ferie hos mine forældre) Hun har fået malet den del af køkkenet hvor køleskabet skulle stå og hvor krydderihylderne skal sættes op når vi lige har fundet ud af hvordan de skal se ud og laves.

Men at den del blev malet har betydet at vi har kunne sætte staldkøleskabet (mit køleskab fra Svenstrup) ind i køkkenet og så har vi flyttet det gamle køleskab, der stod i køkkenet da vi flyttede ind ud i det frostfrie rum. Det var ikke så stort som mit køleskab fra Svenstrup, så det er blevet udnævnt til festkøleskab. Forstået på den måde at hvis vi skal have fest som på lørdag så bliver det sat til så vi har et sted til den ekstra mad og drikke som skal bruges og så efter festen kan vi slukke for det igen. Jeg tror det bliver ret godt at have den mulighed. Kunne godt huske hvordan det kunne blive en slem gang tetris hvis der både skulle være plads til mad til hverdagen og så lige lidt ekstra til en fest.

Anyway. Vi har også fået sat hylder i den del af skabet hvor det gamle køleskab stod, hvilket har givet os 5 hylder mere i køkkenet på lige knap 60x60 cm. Så der har vi fået køkkenmaskinerne sat ind sammen med mikrobølgeovnen.

Der står stadig lidt "håndværkergrej" i bunden som selvfølgelig skal væk, but you know what I mean... 


Jo joo.. Det begynder så småt at ligne et hjem. I nogle rum... I andre rum ligner det stadig en krigszone eller et pulterrum, men som sagt så skal det nok blive 100% genialt godt når vi er helt på plads

Et andet sted der er ved at være styr på tingene er vores affaldssortering. Vi/jeg har måtte erkende, at der i den her fase af indflytningen godt nok er mange ting der skal smides ud og derfor har jeg taget konsekvensen og lavet en mini-genbrugsstation i stalden. 149 kr. i jem&fix samt en håndfuld banankasser og så Tasjas håndskrift og en lamineringsmaskine

Sorteret som på genbrugsstationen, der meget praktisk er anlagt mellem vores adresse og Downtown Hobro
Nå.. Nok om huset i denne omgang. Den lynhurtige del af dagens indlæg refererer til bonussønnens fascination af Sonic the Hedgehog og hvor hurtig han er. I sidste weekend tror jeg, sad vi og lavede madplan og pludselig siger drengen at Sonics livret er chilidogs, så det kunne han godt tænke sig og ja... Jeg synes egentlig det lød som et meget spændende forsøg så jeg googlede og fandt tog den første opskrift, som i dette tilfælde måske ikke nødvendigvis var den bedste.

En chili dog består i grove træk af en hotdog med en eller anden form for kødsauce på toppen. I USA kalder man chili con carne for Chili og derovre er det typisk det der bruges til en chili dog. Her er der ikke nogen der er fan af bønner i maden, så opskriften jeg fandt var en af dem uden bønner.

Pølsebrødene blev bagt af samme opskrift som burgerbollerne. Jeg valgte at rulle dejen ud i en ca 2 cm tyk plade og skar dem ud med et pizzahjul. De fik en lidt mere firkantet form som de købte pølsebrød og det fungerede ret godt.

Chilidogs (som jeg lavede dem)
Oprindelig opskrift fundet HER

 • Pølsebrød
 • Pølser
 • revet cheddar (valgfri)
 • Hakkede syltede jalapenos (valgfri)

saucen
 • 500 gr hakket ko
 • 2,5 dl oksebouillon
 • 170 gr ketchup
 • 1 tsk santa Maria chili flakes
 • 400 gr purerede tomater
 • 1/2 tsk løgpulver
 • 1/2 tsk peber
 • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde:
Oksekødet brunes af og når du er ca halvt færdig med at brune det af tilsættes bouillon, ketchup, flåede, pyrerede tomater og krydderier. Herefter skal det bare st¨å og simre til det er tyknet.

En chilidog består af en pølse i et pølsebrød og så med denne chilidogsauce på toppen, samt revet cheddar ost på toppen.

Note til denne opskrift: 1. Bonussønnen var helt sikker på at denne chilidog fik ham til at løbe super hurtig hvilket han også bevidste flere gange ude i haven. Så pas på med at lave denne opskrift hvis du har børn og bor i lejlighed med underboer :) 2. Tasja mente den smagte meget af tomat og det må jeg give hende ret i. Vi dryssede hakkede, syltede jalapenos på toppen, hvilket jeg synes hjalp lidt. Men ellers er denne ret "tam". Skal vi lave den igen så kan det godt være jeg prøver at finde en opskrift der har lidt mere smag i sig.

Hjemmelavet pølsebrød, med grillpølse, chilidogsauce, hakkede syltede jalapenos og revet cheddar :) 


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: