torsdag den 11. juli 2019

House to-do Part 1.

Det har været et par travle dage her i denne uge... well.. jeg synes efterhånden alle dage har været travle siden vi flyttede ind den 29. juni, men i denne uge har der været ekstra meget at se til for det er min sidste ferieuge i denne omgang så der er nogle ting vi gerne vil have ordnet inden jeg starter på arbejde igen mandag...

En af tingene var at vi gerne ville af med nogle grimme træpaneler i vores køkken som sikkert var moderne engang, men med mørkebrune træpaneler på væggene, brune klinker over bordene (nogle af dem var ved at falde ned), brunt vinyl på gulvet, træloft og skabslåger med træstruktur så var vores køkken lige mørkt nok til os. Dertil kommer at det er mod nord så det er begrænset hvor meget dagslys der kommer ud i køkkenet selv her om sommeren....

Men altså; vi ville gerne af med de her paneler så dem rev vi ned sammen med de fleste fliser for mandag morgen kom mine forældre og hjalp med køkkenet. Tasja og jeg er nye i det med at være husejere, men mine forældre har sgu prøvet de der gør-det-selv projekter et hav af gange så vi høstede af deres erfaringer til sådan et projekt.


En vigtig lektion i gør det selv. Tingene bliver ofte dobbelt så dyre og tager tre gange så lang tid som først planlagt.. og ja.. vi havde ikke regnet med de store udgifter til sandspartel, vævslim og glasvæv og lidt maling, men vi siden mandag også malet loftet hvidt og da vi alligevel havde taget gulvlisterne af så kunne vi jo lige så godt slibe dem og male dem også... og når gulvlister, vægge og loft bliver så flotte så overvejer vi ganske alvorligt om vi skal prøve at finde noget nyt gulv vi kan lægge oven på vinylen. Så ja.. det går lidt over både med tid og penge tror jeg...


Et andet projekt vi gerne vi have ordnet denne uge var datteren værelse. Rumdelingen i huset passede ret godt til vores familie. Vi ville gerne have de to mindstes værelse relativt tæt på vores soveværelse og så gjorde det ikke noget hvis den ældste fik værelse lidt væk så han kunne være lidt senere oppe og se fjernsyn eller spille computer uden at holde de andre vågne. De fleste af kriterierne var opfyldt ved indflytning, men der var to små værelser som vi gerne ville have lagt sammen til et U-formet værelse ved at lave en åbning i den ene halvdel af væggen mellem rummene.


Det projekt startede jeg så i går sammen med min svigerfar. Planen gik i alt sin simpelthen ud i at få understøttet loftet med nogle soldater. Vi var ikke sikker på det var nødvendigt, men better safe than sorry.. derefter skulle vi have fundet ud af hvor stor åbningen skulle være og så save ud med bajonetsav. Den del af huset er noget de tidligere ejere selv har bygget så ydermurene er 1 cm puds, 10 cm lecablokke 10 cm isolering og 10 cm lecablokke og 1 cm puds hvorimod de indre vægge kun er 10 cm leca med 1 cm puds på hver side.


Vi måtte sande, at muren var sat før der var støbt gulv i de to rum hvilket betød at da vi havde fjernet sidste sten for neden så var vi kommet ca. 1-2 cm under gulvhøjde.. og jeg skriver ikke kun 1-2 cm fordi jeg ikke er helt sikker på om det er men også fordi der er en cm forskel i højden på de to værelser.


I går fik vi fjernet hele muren og vi fik savet indhak for oven i begge sider og hentet en 7 stens overlægger som vi fik lagt op og muret ind. I dag fik vi pudset siderne op, samt på undersiden af overliggeren og så fik vi støbt nyt gulv i revner. Jeg skriver vi, men jeg må nok erkende at jeg mest var hold-op-assistent og bud efter mere mørtel på det her projekt.


Til gengæld var jeg tidligt oppe og fik organiseret mit værksted så nu det jeg næsten finde det jeg går der ud efter. Jeg fik også nogenlunde organiseret mellemgangen der går gennem stalden ud til gårdhaven, Jeg har også fundet ud af at køre på lossepladsen er noget der kommer til at ske og i sådan en indflytnings/opstartsfase kommer det nok til at ske mere end senere. Derfor har jeg i dag organiseret alt det affald jeg havde liggende i banankasser så det bliver hurtigere at komme af med derude. Og jeg fik lavet carbonara til 5 i aften. Eller 4. Den yngste foretrak bolognese og vi havde heldigvis en rest i køleskabet.
Hvis du vil have den opdaterede opskrift på carbonara til 5 så har jeg opdateret opskriften så der er mål til både 2 og 5 personer (HER) Anyway... Fyraften. I morgen står den på logistikudfordringer og slibe køkken/spartle de sidste steder så det er klar til tapesering i weekenden. Alle børnene er hjemmefra i denne weekend så Tasja og jeg er helt alene hjemme for første gang i huset.. Jeg kan ikke helt gennemskue om vi bare ender med at arbejde videre, lægge os til at sove hele weekenden væk eller bare nyde hinandens selskab.. måske endda lave noget mad som ikke er pølser med brød og tzatziki hvilket vist har været en go-to her i denne tid.Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: