lørdag den 17. marts 2018

Lommepenge og Netværk med Mad

Det sidste først :)

Sønnen og jeg har snakket om at det er ved at være længe siden vi har haft netværk med mad sidst så derfor blev vi enige om at næste lørdag vil være et godt tidspunkt at lave det igen.

Til dem der ikke ved hvad det er så er det i bund og grund en god undskyldning for at lave meget mad (uden at skulle spise rester i en uge). Vi har plads til 12 gæster ved bordet. Sønnen og jeg tager to pladser og så er det først til mølle. Medbring 20 kr. pr. voksen mund og 10 kr. pr. barnemund samt drikkevarer til eget forbrug. Så laver jeg maden og sammen står vi for det gode selskab :)

Menuen kommer til at være Chicken Tikka Masala med ris og fladbrød til. Det er lavet før og smager heeeelt vild godt. Nye ansigter har fortrinsret men ellers er det som altid først til mølle. Du kan melde dig til på denne event på facebook.

Nå... Nok om det indtil videre. En af grundene til at sønnen og jeg begyndte at snakke om Netværk med Mad, var at han den sidste tid har været en del med i køkkenet. Han har siden engang i januar haft en ugentlig maddag og indtil videre har det ført til menuer som Frikadeller med broccolisalat, Fajitas og i denne uge.. flæskesteg, med brun sauce og brune kartofler og et er at knægten har talent, men noget andet er at vi hygger os gevaldigt når vi går og laver mad sammen.

Ud over madlavning så er han også begyndt at hjælpe en del mere til herhjemme. Nej, jeg har ikke knækket koden til hvordan man får en pre-teen til at hjælpe med de huslige sysler helt af sig selv. Men vi har forhandlet os frem til hvad han kan tjene ved at give et nap med. Den samlede "prisliste" finder du i bunden af dette indlæg, men det giver fra en krone at dække bord og op til syv kroner for at støvsuge lejligheden og otte kroner for at tage en stor opvask alene. Derudover har jeg (indtil videre) sat et loft på 50 kr. pr uge, så det ikke kommer til at vælte mit budget. Drengen har i forbindelse med det her med lommepenge også fået et hævekort og "prisen" for det var at han oprettede et budget. Sammenlignet med mit budget så er det et meget meget simpelt et, men jeg indrømmer gerne at jeg var ALT for gammel før jeg fik et ordentlig et budget skruet sammen, så jeg håber lidt at ved at starte det op nu, så kommer det til at være naturlig for ham når han bliver ældre. Så hver gang der bliver udbetalt lommepenge, så skal budgettet revurderes.

OG DET VIRKER! I dag har han f.eks. taget en stor opvask alene for 8 kr. I mens fik jeg gjort ovn rent, ryddet op i et par skabe i entreen, sorteret indholdet af to køkkenskuffer (waaay overdue) og så fik jeg repareret en skuffe der havde drillet i et stykke tid, og jeg fik vasket tøj. Det var helt sikkert pengene værd. Han er selvfølgelig mere motiveret for at hjælpe når der lige et et eller andet han gerne vil have, men det er helt forståeligt.

Samlet "prisliste" for ekstra overskud til mig er som følger:

Dække bord: 1 kr.
Tage af bord og skylle af: 1 kr.
Støvsuge hele lejlighed 7 kr.
Gulvvask
- Køkken/entre 3 kr
- Hele lejlighed 7 kr.
Opvask:
- Lille* 2/4 kr.
- Stor* 4/8 kr.
Madlavning* 4/8

Ved * er det første tal hvis han hjælper og det andet tal hvis han gør det alene

Tøjvask er ikke muligt da han ikke er gammel nok til at bruge maskinerne i vaskehuset jvnf. husreglerne for området, men de skal da helt sikkert også på listen når den tid kommer. Skulle du så undre dig over hvordan opgaverne er prissat, så er det en kombination af hvordan de var hos hans bonusmor og hvor lidt jeg gider de respektive opgaver :)


Det var det for i dag. Husk at melde jer til Netværk med mad.
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: