lørdag den 24. juni 2017

En rettelse... og en gastronomisk udfordring

Jeg ved faktisk ikke om jeg har skrevet det før her på bloggen, men for et lille års tid siden begyndte jeg at date en vidunderskøn kvinde. Hun hedder Tasja og faktisk var hun en fødselsdagsgave. Dog jeg var klog nok til at vente til vores andet møde før jeg fortalte hende den del... :)

Anyway... Forleden ville Tasja lave spaghetti bolognese og jeg sendte hende ind til min opskriftsamling for at tage opskriften der. MEN... Det er åbenbart længe siden jeg har tjekket den opskrift, for det er slet ikke den jeg bruger for tiden. Så her kommer lige den aktuelle opskrift.

Spaghetti bolognese (Basisopskriften)
(opskriften kan ganges op efter behov)

 • Olivenolie
 • 3-4 fed hvidløg
 • 1 stort løg
 • 150 gram bacon skåret i stykker
 • 500 gram hakket oksekød (fedtprocent omkring 10-14%)
 • 1 ds. flåede hakkede tomater
 • 1 ds. (140 gr) tomatkoncentrat
 • 1 oksebouillonterning (opløst i 5 dl. kogende vand)
 • 3 tsk. oregano
 • 1 tsk. basilikum
 • 1 tsk timian
 • ca. 1 tsk salt
 • ca. 1 tsk sort friskkværnet peber

Tilbehør: Friskrevet Parmasanost

Fremgangsmåde:
Hakkede løg og hvidløg steges i olivenolie til de bliver blanke. Baconstykker steges med til de bliver bløde. Kødet tilsættes og brunes af.
Tilsæt herefter tomat, tomatkoncentrat og krydderier og lad det simre lidt.
Til sidst tilsættes bouillonen opløst i vand. Har du travlt og skal spise hurtigt vil jeg anbefale at du tilsætter 2 dl. og lader det simre mens du koger pastaen. Hvis du har bedre tid så kan du tilsætte 4-5 dl. og lade det simre i længere tid til det koger lidt ind. Det er også det jeg anbefaler hvis du skal bruge denne bolognese til lasagne. Der tilsætter du 4-5 dl. bouillon og tager det af varmen før det er kogt ind. Det gør i min optik lasagnen mindre tør.


Så skulle der være rettet op på den fejltagelse og nu til den gastronomiske udfordring.

Jeg er blevet udfordret til at lave en burgerdressing der smager af McD's big tasty sauce. Hvilket ikke er nogen let udfordring skulle jeg hilse at sige. Jeg har travet rundt på nettet i dagevis uden at komme nærmere end "mayo og ketchup med lidt liquid smoke rørt i" ... Hvilket jeg ikke tror er helt rigtigt... Jeg har dog købt liquid smoke for jeg er rimelig sikker på det med røgsmagen, men bortset fra det så er den opskrift åbenbart en meget velbevaret hemmelighed.

Har du et bud på opskriften til Big Tasty saucen?


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: