onsdag den 28. september 2011

Jeg skriver rigtig meget for tiden men ...

 Desværre er det ikke på forsættelsen til Beskytter. Jeg er i praktik for tiden så det jeg skriver mest er arbejdsprocesser, kliniske ræssoneringer og CPPF'er (sidstnævnte er Aalborgs (og sikkert også andre) skoler elektroniske journaler som vi jævnligt skal skrive i så andre kan se hvad vi laver og hvor de skal forsætte hvis vi en dag bliver syge.

Og netop med disse journaler, gør jeg mig virkelig umage med hvad jeg skriver i dem. Jeg er jo (på vej til at blive) fysioterapeut, men det er vigtigt at huske, at ikke alle dem der læser dem har den samme  baggrund. For mig og mine kollegaer er postural kontrol, posteriort, anteriort og sagitale planer fuldt ud forståelige og accepterede, men for dem der ikke lige er vant til det (Det tog også mig et lille halvt års tid at blive fortrolige med de ord) kan det være vanskeligt at tyde. Så når jeg skriver arbejdsprocesser, der er mit fysioterapeutiske arbejdsredskab så gælder det om at få disse ord og begreber med og når jeg skriver CPPF'er så gælder det om at skrive godt almindelig dansk. Ellers bliver det for indforstået ... Lidt ligesom disse (som jeg skamløst har kopieret herfra, men også fundet andre steder på nettet)

1. Patienten har brystsmerter hvis hun ligger på sin venstre side i over et år.

2. På den anden dag var knæet bedre, og på den tredje dag var det helt væk.

3. Hun har ikke haft nogle kulderystninger eller kuldegysninger, men hendes mand oplyser at hun var meget varm i sengen i aftes.

4. Patienten har været deprimeret lige siden hun begyndte at komme til mig i 1993.

5. Patienten er tårevældet og græder konstant. Hun lader også til at være deprimeret.

6. Udskrivningsstatus: I live men uden tilladelse.

7. Patienten nægtede en obduktion.

8. Patienten har ikke tidligere begået selvmord.

9. Patienten har efterladt sine hvide blodceller på et andet hospital.

10. Patientens tidligere sygdomshistorie har været bemærkelsesværdig ubetydelig, med kun en 20 kg. vægtforøgelse over de sidste 3 dage.

11. Patienten fik vafler til morgenmad og anorexi til middag.

12. Mellem dig og mig burde vi være i stand til at gøre denne kvinde gravid.

13. Hun er lam fra tæerne og nedefter.

14. Huden var fugtig og tør.

15. Lejlighedsvis, konstant, periodisk hovedpine.

16. Patienten var opmærksom og uinteresseret.

17. Hun oplyste, at hun har haft forstoppelse det meste af hendes liv,indtil hun blev skilt.

18. Patienten skulle have haft en tarmrensning, men han tog et job som børsmægler i stedet.

19. Huden: Noget bleg men tilstede.

20. Patienten har to teenagere, men ellers ingen abnormiteter.Nogle af dem er jo deciderede modstridende. Andre åbenlyse og ved nogle af dem tænker man... Gad vide om pågældende læge skrev journal på tom mave den dag :DAnyway: Dette er grunden til, at min blog ikke bliver voldsomt meget opdateret for tiden. Studierne tager al min tid og den tid der er til overs bruger jeg på arbejde, familie og mit indsamlingsprojekt der løber af stablen næste lørdag. Efter den 8. oktober er jeg forhåbentlig ved at være oven vande igen, så jeg kan finde et stille øjeblik til at skrive på Beskytter 2 igen. Har du lyst til at læse første kapitel af den kan du finde det HER.
 
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: