søndag den 4. august 2019

Home, sweet home (3D)

Som jeg vist nok har nævnt et par gange så har den tidligere ejer af vores nye hus ikke været super duper up to date med BBR tilføjelser, så jeg har besluttet mig for at jeg gerne vil have en ajourført plantegning over vores hus og bygninger generelt.

I de sidste 14 dage har alle ungerne været på ferie så det har kun været Tasja og mig hjemme. Jeg er startet på arbejde så mens jeg har været afsted så har Tasja været i fuld gang med at sætte datterens værelse i stand. Ungerne kommer hjem i aften (lige bortset fra min knægt der kom hjem i aftes og så tog afsted til Aalborg i dag for at være sammen med vennerne hele dagen).

Men nu er børneværelserne også ved at være færdige. Datterens værelser er blevet slået sammen og der er tapetseret det stykke der manglede. Der mangler stadig at blive malet lidt på det ene værelse, men vi skal have en elektriker forbi og fikse noget strøm og i den forbindelse skal vi have revet et skab ned derinde. Så det giver ikke rigtig mening at male omkring skabet når der nok alligevel skal tapetseres igen. Men der er sat seng, skabe og skrivebord op. Jeg har fået trukket strøm til hendes fjernsyn som vi har fået hængt op; og til min gamle computer som hun har fået ind på værelset. Den kan ikke holde strøm så den skal være sat til stik hele tiden, men jeg tænker den nok fungerer udemærket til at gå på youtube og spille minecraft på :)

At datteren har fået sit eget værelse har også betydet at Tasja og jeg endelig er flyttet ind i vores soveværelse ... YAY!... Vi sov de første 14 dages tid på det ene af de værelser der nu er datterens og da min knægt tog på ferie derefter så flyttede vi ind på hans værelse hvor vi sov på en madras på gulvet og jeg havde alt mit tøj i et par affaldsposer. Nu har vi så fået vores eget værelse med skab og skænk og sengeborde og ikke mindst en sengeramme :) Jeg blev 39 for et par uger siden og jeg må erkende at der er godt nok langt ned og langt op af sengen når den ligger på gulvet.

Anyway... Det begynder at mere og mere at ligne et rigtigt hjem. I dag fik vi også fjernet den sidste flyttekasse fra stuen, så nu er det kun fotografier i rammer og så mange af mine krydderier der står derinde, men når de kommer op i køkkenet så er stuen faktisk helt færdig (for nu).. men men men... Mange af de ting der er blevet lavet den sidste tid er sådan nogle indretningsting, og enhver der nogensinde har været hjemme ved mig (hvor jeg har boet sammen med Alexander) vil vide at den del bestemt ikke er min stærke side. Nogle vil måske gå så vidt som at gætte på at jeg f.eks. ikke har haft den mindste indflydelse og/eller input til hvad der står og pynter i vindueskarmene i stuen. Og de ville gætte korrekt. Det er ikke sådan at jeg ikke MÅTTE komme med input, men det er bare sådan noget som ikke siger mig noget. Derimod har jeg været flittig bruger af boremaskinen og synes selv jeg har sat uendelig mange rawplugs i væggene rundt omkring. Der er kommet et bord på væggen i køkkenet, knager i køkkenet og på børneværelserne, fjernsyn på væggene rundt omkring.

Og så har jeg lavet noget andet som jeg selv synes er ret sejt (og sjovt). Som jeg startede indlægget her med så har jeg ønsket mig en målfast plantegning over huset. Faktisk vil jeg gerne have en for alle bygningerne, inkl. stald, værksted, frostfrit rum plus diverse andre bygninger. Overordnet set vil jeg gerne kende vores ejendom og jeg tænker at hvis jeg har en målfast plantegning så kan jeg på sigt få tegnet diverse afløb og strøm til efterhånden som jeg finder det. Jeg har f.eks. stadig ikke helt gennemskuet hvordan der er ført strøm ude i staldbygningen og det tænker jeg egentlig ville være rart at vide. :)

Anyway. Mens Tasja har været ved at gøre vores hus til et hjem har jeg været ved at måle og lege Jørgen Clevin og indtil videre har jeg fået en målfast plantegning for selve huset inkl. dørenes placering. Jeg tænker at der skal indtegnes vinduer, radiatorer og strømstik, men så langt er jeg ikke kommet endnu ;)

Da vi i sin tid først så på huset og skulle indrette det så hentede vi det program der hedder Sweet home 3D. Det koster gratis hvilket jeg er ret meget fan af og så synes jeg det er ret intuitivt at gå til, hvilket også er en fordel.

Anden del af huset tegnet efter hukommelse og så ellers i gang med målebånd
Sådan ser det ud når hele huset er tegnet på. Så mangler der bare lige staldbygningen, overdækket terasse, Det der bliver hønsehus på sigt og så vores Mystery-building :) 

Og nu når vi snakker om vores ejendom så har vi faktisk omkring 40 m2 som vi endnu ikke har set :) I enden af vores gårdhave står der er ... Jeg ved ikke helt om det kvalificerer sig som et skur, men vi har endnu ikke været derinde. Taget på det er faldet sammen på midten og der var derfor vi ikke har brudt døren op til det. Vi valgt ikke at åbne op derind til, da vi flyttede ind fordi vi var bange for at katten (som dengang fik lov til at gå i den lukkede gårdhave) kunne finde på at hoppe op på det sammenstyrtede tag og derved komme udenfor gårdhaven. Da katten så var vant til at færdes i haven så var sønnen taget på ferie til udlandet og jeg har LOVET ikke at bryde døren op før han kunne være med. Så ja. Det er planen for i morgen eftermiddag når jeg kommer fra arbejde. Jeg har kigget ind af vinduerne og det ser ud til at der ligger en masse grene og måske en gammel vintønde. Men hvordan tønden har det vides ikke, så det bliver spændende :)

Mere om det projekt i de kommende dage.

Nu er ungerne kommet hjem og den står på en gang bolognese


Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: