onsdag den 26. februar 2014

Bedste ovn-fritter til dato

Jeg kan ikke lige huske hvad der bragte mig ind på denne blog, men jeg fandt en opskrift på ovn pommes frites som jeg blev nød til at prøve :)

Den hedder Man-approved Spicy Oven Fries og du finder original opskriften lige her.

Du får her opskriften som jeg lavede dem :)

Man approved spicy oven fries

  • 3 bagekartofler
  • 1-2 æggehvider
  • 1½ tsk. sød chilipulver
  • 1½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1½ tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum


Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 220 grader (da du skal lave pommes frites og forhåbentlig kan lide dem sprøde skal du bruge varmluft, da dette tørrer fritterne ud. Hvis du IKKE kan lide sprøde pommes fritter bedes du forlade denne blog ;) )
Skær bagekartoflerne i stænger på ca. 1x1 cm.. Så er de store nok til at kunne blive sprøde udenpå men bløde indeni. Læg kartoflerne i en skål, der er stor nok så der er plads til overs. 
Pisk æggehviderne let. De skal være skummende men stadig flydende.
Bland krydderierne i en lille skål.
Hælde æggehviderne ved kartoflerne og vend dem godt så alle kartoflerne er overfladebehandlet :)
Tilsæt krydderierne og sørg for alle kartoflerne er krydrede.
Spred kartoflerne i en bradepande med bagepapir. Sørg for at der er olie på bagepapiret.
Bages i 40 minutter og vendes mindst 1 gang men gerne flere undervejs.

Vi fik dem her til aften med med en roastbeef vi havde i fryseren. Kogt a la Gastromand ligesom vi fik til nytårsaften.

Hele dagen i dag har jeg været i Bælum. For dem der ikke ved det er det en lille by hvor jeg i dag har været på kursus i forflytning (fik kursusbevis og alt muligt). Kurset blev afholdt af en af mine nye kollegaer og da jeg skulle være føl for hende i går og i dag fik jeg lov til at komme med på kursus. Jeg lærte ikke noget nyt som sådan, men det er nu alligevel rart at få genopfrisket hvordan man bruger en lift og flytter en borger rundt i sengen uden at skade hverken dem eller dig selv.

Her til aften har jeg været i køkkenet. En gang sprød lagkagebund til svigerfars fødselsdagslagkage på lørdag og en gang nøddebar til arbejdet i morgen. Karen har godt nok sagt at jeg ikke måtte bage kage til det nye arbejde de første 14 dage, da det ville virke for fedte-agtigt.. Men da jeg luftede den hypotese på jobbet i går, virkede det til at der var bred enighed om at sådan en regel er noget vrøvl :)

Hvad mener du? Hvornår er det tilladt at tage kage med på arbejde?Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: