torsdag den 11. juli 2013

Spareribs... Better than Bones!

Så blev det blogtid igen... Her i det danske sommervejr der endelig er kommet over os, kunne man jo fristes til at tro at jeg tilbragte al min tid udenfor... Men det ville være fejlagtigt at tro :)

Nyt arbejde og jobsøgning (Men med lidt held er det snart et overstået kapitel :)), sønnen har fået ferie, tur i Fårup sommerland. Og så bare ellers almen lallen rundt :D

Men grunden til at der blogges nu skyldes netværk med mad-aftenen i går. Jeg bilder mig selv ind, at det har været et savnet event for der var fuldt hus... Vi var 11 til bords og jeg kan kun sige det var en fantastisk aften.. Menuen var næsten klassisk med pulled pork... Dog med sommercoleslaw og som noget nyt... SPARERIBS :) Det var 3. gang jeg forsøgte mig med spareribs og det er nu lykkedes mig, at lave nogle der er bedre end dem fra bones.

Spareribs (2,5 kg.) Som jeg lavede dem
Start med at købe gode ben... Jeg er begyndt at købe spareribs fra Slagter Stiller i Øgadekvarteret i Aalborg. De sælger rimelig godt, så det kan være en god ide at ringe til dem på forhånd og bestille dem hjem hvis du skal bruge dem til en fest.
Når du kommer hjem med benene vender alle benene med bensiden opad (forestil dig benene som et U med benene i vejret). Langs benene sidder der en blodåre. Med en negl og køkkenrulle klemmes blodet ud og tørres af. Når du har gjort det kommer det hemmelige trick (som jeg nu deler med de 5 læsere af min blog :))
Tag en strikkepind eller lignende og før den ind under den hvide hinde der sidder på siden med benene. Sæt strikkepinden under i den ene ende og så kan du med lidt held trække hinden af hele siden i et stykke.

Så lagt så godt... Tag en bradepande eller en stor plastikpose og salt benene.

Saltning:
- 1 del salt
- 4 dele vand
Nok til at drukne alle benene enten i bradepanden eller i posen.

Lad det stå i en times tid og skyl derefter overskydende salt af. Imens laver du dryrubben.

Dryrub: (opskrift fundet her) (dobbeltportion)
- 1 kop brun farin
- 1/2 kop paprika
- 2 Spsk. friskkværnet sort peber
- 2 Spsk. groft salt
- 2 Spsk. chili pulver
- 2 Spsk. hvidløgspulver
- 2 Spsk. løgpulver
- 2 tsk. cayennepulver

Bland alle ingredienserne i en lufttæt beholder.. Jeg bruger den samme til ribs og pulled pork.

Når du har skyllet salten af grider du ribs'ene ind i dryrubben... Pakker dem ind i husholdningsfilm og lad dem stå i køleskabet i 12 timer eller mere.

Derefter pakkes de ud af husholdningsfilmen og smides i en bradepande i en 100 grader varm ovn (ingen varmluft i 2 timer.


Læg dem med kødsiden nedad på et dobbeltlag staniol. Smid lidt smør ovenpå og 2 spsk. Æbleeddikecider ned til dem. Pak dem derefter godt ind og læg dem tilbage i ovnen 2 timer mere. Stadig ved 100 grader)

BBQ-sauce

80 gr. tomatketchup
80 gr. sojasauce
80 gr. frisk appelsinsaft
40 gr. solsikkeolie
120 gr. flydende honning
2 fed presset hvidløg
2 tsk sennep

Rør ingredienserne godt sammen.
Når kødbenene har fået 2 timer i staniol (4 timer i alt) tages de ud og lægges i bradepanden med kødsiden opad. Pensl dem med BBQ sauce og sæt dem i ovnen igen. Sæt Temperaturen op til 130 grader. Giv dem i alt 2-2,5 time. Tag benene ud hver halve time og pensl dem igen til de er godt og grundt klistret ind. 

PROTIP: BBQ-saucen gør sig rigtig godt som dressing i pulled pork burgeren. 


Tre penslet - En mangler

Den generelle holdning til NMM var at disse ribs var bedre end dem, man fik på bones

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: