tirsdag den 12. februar 2013

Prototype ver. 2

Læste du med i går i dette indlæg ville du have set et billede af en træplade, der skulle blive til en prototype på noget jeg faktisk havde på min to-do liste for 2013...

I dag har jeg så lavet prototype version 2 og den er pæn nok til at jeg vil vise den frem :)Jeg tror jeg vil kalde den for et Praktisk-Letvægts-Anordnings-Designet-Stativ... Forkortet P.L.A.D.S. :D...

Jeg har lavet den fordi jeg tit bager... Ofte i større mængder og især efter jeg fik fordoblet antallet af bageplader (har 4 plader, 2 bradepandeplader og 2 riste :)... Problemet med dette... og det er i virkeligheden et luksusproblem er at jeg har flere bageplader end jeg har borde i mit køkken... Derfor har jeg opfundet P.L.A.D.S. (Og hvis der er nogen derude der har opfundet den før mig så undskyld mange gange... Ville gerne have købt en pænere model ;)... P.L.A.D.S. består indtil videre af 2 stykker MDF-plade der er skåret ud så den kan holde op til 3 bageplader. Næste projekt er 3 "tværlæggere" der skal holde de to stykker stabile selv når der ikke står plader på den, men det kommer når jeg engang får penge til overs på opfinderkontoen. Karen har i hvert fald ytret at hun glæder sig til at prøve P.L.A.D.S. næste gang hun skal lave dobbeltportion af knækbrød. Det kræver nemlig 4 plader i brug...

Her til aften har sønnen været med i køkkenet. Vi har fået pasta med tun i tomatsauce og så var der en rest coleslaw tilbage fra søndags hvor vi fik Hoisin Pork wraps. Og fordi sønnen valgte at bruge nogle af hans stjerner så fik vi også dessert, men den vender vi lige tilbage til. Her er opskriften som VI lavede den :)

Pasta med Tun i tomatsauce.
Som vi lavede den

Ingredienser:
 • 200 gr. pasta (vi brugte skruer)
 • 3 fed hvidløg (pressede)
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 tsk. tomat puré
 • 1 tsk. tørret oregano
 • ½ tsk. sukker
 • 200 gr. tun i olie (uden olien)
 • 800 gr. hakkede tomater på dåse (2 dåser)
 • Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Pasta koges som anvist på pakken. Olivenolien varmes i en gryde og hvidløg svitses i et minuts tid. Tilsæt herefter tomatpuré, oregano, sukker, dåsetomater. Når det er i kog lægges låget halvt på og retten koger indtil det er reduceret ca. 1/3-del. Imens hældes tunfisken i en si så væden kan løbe fra. Når tomatsaucen er kogt ind tilsættes fisken og det varmes igennem et par minutter indtil pastaen forhåbentlig er færdig og herefter tilsættes også den. Det hele røres sammen og serveres med friskrevet parmasanost og den salatrest du evt. måtte have i køleskabet.

Desserten skulle have været æblekompot med crumble, is og karamelsauce, men sønnen brugte sine dessert-stjerner så han måtte bestemme... Jeg skulle måske lige forklare vores stjernesystem. Vi har for lang tid siden lavet den aftale med sønnen at for hver nyt ret han smager så får han en stjerne skrevet på madtavlen. Og når han har syv stjerner (fordi han er syv år) så må han vælge om vi skal have dessert og hvad vi skal have. Konceptet blev indført for LANG tid siden, fordi det lod til at der kom en kedelig tendens med at der var mad han afviste på forhånd... Jeg har ikke noget imod, at der er noget han ikke kan lide, men jeg vil gerne have at han har smagt på tingene før han udtaler sig :)...

Anyway... Han var ikke meget for æblekompot, men ville hellere have noget med jordbær, så jeg SNØD og købte en jordbærgrød i bilka, sammen med is og karamelsauce... Så vi skulle bare lave crumble og anrette.

Crumble 
(som vi lavede det.)

Ingredienser:
 • 100 gr. hvedemel
 • 50 gr. rørsukker
 • 50 gr. smør i små stykker (der ikke har nogen betydning for smagen men det gør det lettere at fordele i mel/sukkerblandingen.

Fremgangsmåde:
Bland de tre dele i en skål og sæt din søn til at ælte det hele godt sammen så du ikke selv får fedtede fingre. Brug tiden på at vaske op og lege DJ med musik fra Youtube som i kan synge med på (meget dårligt, hvis det skal være helt rigtigt)... Når du er færdig med opvasken er crumblen på magisk vis også færdig og så skal det sættes i ovnen ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 10 minutter... Herefter skal det køles af og drysses over desserten.
Der stod at desserten skulle serveres i glas, så vi fyldte først jordbærgrød i. Herefter et lag crumble, så to kugler vanilleis fra carte d'or og til sidst fik sønnen lov til at hælde karamelsauce på... Det smagte rigtig godt.. og af en mere, men jeg tror muligvis den vil være bedre med den oprindelige æblekompot for den var godt nok meget sød..

Det var det for i dag...Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: