søndag den 5. februar 2012

Mexikanske kødboller i krydret tomatsauce

Her til aften fik vi rester... Faktisk havde vi så mange rester tilbage fra hundenes fødselsdagsfest at vi besluttede os for at invitere naboerne over.
Det er en rigtig god og let ret at lave og fordi vi havde gæster i går eftermiddags så fik jeg i går testet om retten kunne forberedes a la tvkøkkenet... hvilket den snildt kunne.

Her får i opskriften som jeg lavede den, men med mindre i bliver mere end 4 kan i godt halvere den.


Kødboller:
 • 1200 g hakket svinekød
 • 3 finthakket løg
 • 5 fed finthakket hvidløg
 • 60 g finthakket mandler
 • 60 g franskbrødskrummer (rasp)
 • 2 æg
 • 1 spsk koriander
 • 1 tsk stødt kanel
 • (1 1/2 spsk. tør sherry) Denne undlod jeg da vi ikke havde det i huset
 • salt og peber
 • 20 g smør (til stegning, undlod jeg da jeg ovnbagte)
 • 2 spsk olivenolie (til stegning, undlod jeg da jeg ovnbagte)
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne i en skål (helst en køkkenmaskine) og rør det hele godt sammen. (jeg gav det ca. 10-15 minutter ved lav hastighed i KEN). Sæt det på køl min. en times og form til små boller af ca. 45-50 gram. Så kan du enten pandestege dem eller som mig bage dem i ovnen. Varm ovnen til 200 grader og slå varmluft fra. Jeg gav dem 30 minutter med en plade af gangen, men skær en over for at være sikker.

Sovs:
 • 2 spsk solsikkeolie
 • 2 store finthakket løg
 • 3 fed presset hvidløg
 • 2 tsk brun farin
 • 4 ds. hakkede tomater hakkede tomater
 • 2 mellemstor, udkernet grøn peberfrugt, skåret i ringe
 • 2 mellemstor, udkernet rød peberfrugt, skåret i ringe
 • 1 frisk, udkernet finthakket grøn chili
 • 1 frisk, udkernet finthakket rød chili
  1 tsk. cayenne peber
 • 2 tsk paprika
 • 2 spsk koriander
 • 1½ dl oksebouillon
 • 4 tsk Maizena
 • godt 1 dl tør sherry (erstattede jeg med oksebouillon, da jeg ikke havde det)
 • salt og peber

Fremgangsmåde:
Olie, løg, hvidløg og farin kommes i en tykbundet gryde ved lavt blus i 6-8 min. Så tilsættes tomater, peberfrugt, chili, cayenne peber, papprika og koriander. Det hele småkoger i 3 min. så tilsættes oksebouillonen. Maizena og sherry blandes, og røres derefter i gryden. Sovsen småkoger i 2 min. og smages så til med salt og peber. Kødbollerne tilsættes og retten småkoger i 20-25 min. 

Server med ris og salat.

Beklager at der ikke er noget billede, men det blev spist inden jeg nåede at få kameraet frem ;) Måske næste gang
Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: