søndag den 5. november 2017

Pork off - Part 2

Så i går havde vi vores Halloweenfest og det gik næsten som planlagt... Selvfølgelig havde jeg lavet for meget mad, men det havde jeg også lidt forventet :)


Det var lidt en sammensat-i-sidste-øjeblik menu.

Salaten bestod af:
- Appelsinskiver
- Gulerødder
- Peberfrugt
- Agurk
- Forårsløg
- Majs
- Hvid ost


Dertil fik vi
- kogte æg
- Hele bagte hvidløg
- Pulled pork x 2 i Sous vide
- Mørbrad x 2 i Sous vide (en med hoisinsauce og en med brun farin inden de blev brunet af på grillen)Hele indlægget her hedder jo Pork off og jeg må erkende at selvom Anton kan meget så er han altså ikke god til at lave "den rigtige" Pulled pork. Konsistensen på grisen er formidabel, men jeg har altid forstået pulled pork som en kombination af saftigt og faldefærdigt kød indvendigt og en "bark" af branket krydderier på ydersiden. Anton er god til det første men rimelig elendig til den sidste del med Barken.

Af de to krydderikombinationer jeg prøvede i sidste indlæg, så synes jeg ikke der var mærkbar stor forskel på smagen af de to. Det skyldes måske at den meste smag i Pulled pork kommer fra føromtalte bark.

Hvad der til gengæld var en rimelig succes var de bagte hvidløg. Det var noget vi fik serveret en aften vi var i byen og jeg blev selv overrasket over hvor godt det var, så selvfølgelig skulle vi have det til en halloweenfest så vi undgik vampyrangreb :)

Bagte hvidløg
  • 1 helt hvidløg pr. person
  • Lidt smør

Fremgangsmåde:
Klip toppen af hvidløgene og forsøg at få klipper spidsen af selve fedene. Læg en lille klat smør på toppen og sæt dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Mine hvidløg var vist lidt små i det så de kunne nok godt have nøjes med 10-12 minutter :)

Hvidløgene serveres varme og så kan gæsterne selv fiske de smørbløde fed op med en gaffel :)
Konklusionen må alt andet lige være at pulled pork i Sous vide IKKE kan stå alene. Men jeg kunne sagtens forestille mig en kombination af Sous vide og grill/rygeovn så det må jeg prøve at eksperimentere med til foråret :)

Nu har jeg så en del pulled pork rester til overs og heldigvis har jeg gode venner der altid er friske på at hjælpe med at "rydde op". Så på tirsdag kommer de og spiser Burgere med resten af pulled porken og coleslaw.

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: