lørdag den 16. juli 2011

Ude godt ...

Dette indlæg er et par dage forsinket, men det skyldes at vores ferie først blev rigtig afsluttet i går. Vores ene kuffert kom nemlig ikke med i torsdags på grund af stress i Københavns lufthavn, men mere om det senere.

Vores dag startede (som den eneste på ferien) med at alarmen gik i gang. Vi skulle flyve kl. 17.00 og være i lufthavnen kl. 15.00 så det betød afgang fra hotellet senest halv tre. Og inden da skulle vi have spist frokost, Sønnen ville gerne sidste tur i legeland, der skulle købes lidt souveniers og holdes et løfte (mere om det senere også.

Da vi havde spist, havde vi lige et sidste turiststed vi gerne ville besøge. Nemlig det gule marked. Det var nu mest Karen, der gerne ville se det for jeg havde læst mig til at det var proppet med mennesker. Heldigvis tog vi dertil. Vi valgte at gå derfra, da det på kortet ikke var længere væk end Karlsbroen og da det skulle ligge lige ved siden af floden regnede jeg med at terrænet, var noget mere overkommeligt end til f.eks. slottet. :) Jeg har indsat det Gule marked på kortet her. 

Hvis du vælger at gå (hvilket især kan anbefales drenge, da man kan komme over en bro og kigge nærmere på et sluseanlæg) så ser stedet sådan her ud når du nærmer dig

De to øverste er lidt fra afstand når man kommer fra Hlávkův most (broen) og bussen står lige ved hovedindgangen til markedet. 
Vi brugte kun en lille times tid på markedet og det var et rigtig godt sted at få brugt de sidste lokale kroner, da det er et fantastisk argument når man prutter om prisen. (we have only 300 because we're going home today) :) Med det argument fik vi først en fodboldtrøje og short til sønnen for vores sidste 400 CZK og lidt senere fik vi en hætte-T-shirt (vil ikke kalde det en sweater for den er tynd som en T-shirt) for vores sidste 300 CZK.. Begge gange startede de deres bud ved 850 CZK og så gik de ned til 650 CZK med det samme.. Special price for youu!

Dog skal det siges at hvis man har børn med skal man være opmærksom. Ikke kun fordi der er utrolig mange billige kopivarer af f.eks. bagukans (Ikke sikkert du ved hvad det er, med mindre du har børn, børnebørn eller nevøer ;) En anden grund til at du skal være vågen skyldes egentlig, at der udover tøj og legetøj også ligger assorterede våben i børnehøjde.
Udvalget et af de steder, hvor der ikke lå kastestjerner og knive.
Og hvis du ser på billedet og tænker det var da nogle underlige plastikting der ligger lige til venstre for knojernene så er svaret næh... faktisk ikke. Det er såmen bare tazere eller stødpistoler og ja.. De virker! (Da sønnen tog en op i en anden bod for at spørge mig, hvad det var insistere indehaveren på at han skal trykke på knappen på siden.) Så pas på pilfingrene i familien på markedet.

Vi brugte kun godt en time og 700 CZK på markedet, men jeg tror godt vi kunne have brugt både flere penge og mere tid på stedet, så kommer vi til Prag en anden gang så tror jeg det kommer på tidligere på ugen. Plus der var slet ikke så mange mennesker, da vi var der en torsdag formiddag, som jeg troede efter at have læst i rejsebøgerne.

Tilbage til byen og jeg havde et par indkøb, der skulle gøres inden turen gik hjem så planen var at vi spiste frokost i Palladium, hvorefter jeg tog ud for at shoppe og Karen tog sønnen med i legeland, hvor hun så kunne hvile lidt inden vi begyndte turen hjem.


Vi havde først udset os til Mongolian Barbeque som frokost sted, men de havde ikke rigtig noget der fristede den mindste så vi besluttede os i stedet for at gå på La Piazzetta, hvor vi tidligere havde fået rimelig god og ikke mindst hurtig aftensmad.

Sønnen bestilte pizza Hawai igen. Karen bestilte en pastaret med rejer og jeg bestilte en Carpaccio til forret og en spaghetti bolognese til hovedret. Og denne gang huskede vi at sige, at sønnens pizza godt måtte komme først.

Carpaccio, Pastaret med rejer og Spaghetti bolognese
Pizzaen kom allerede efter 8 minutter og 25 sekunder
Carpaccioen kom efter 11 minutter og 59 sekunder og de to pastaretter lod vente lidt på sig, men taget i betragtning af hvor mange mennesker, der var på restauranten så var 24 minutter og 39 sekunder egentlig meget hæderligt. Alle tidspunkter er fra drikkevarerne blev sat på bordet.

Da vi havde spist trillede Karen og sønnen med Rullemarie i legeland og jeg trillede med min store fulde mave ud i Prag for at købe et par souveniers. Der var tre ting jeg skulle have fat i.
1. Jeg har lovet noget til en fra klassen, som skulle købes i Prag
2. Jeg har hørt godt om den lokale "likør" Becherovka så sådan en flaske skulle med hjem til barskabet
3. Jeg er kommet frem til at Duckly's skal genopstå, men mere om Duckly's lige om lidt.

Jeg har lovet ham, der var medie for mig til min sidste eksamen en god øl, som tak for hjælpen (forudsat jeg bestod hvilket jeg gjorde). Desværre ved jeg ikke ret meget om øl til at vide hvad der er godt, så derfor valgte jeg at skyde med spredehagl og jeg har været i den lokale og købe dem her:

Nu skal jeg bare lige have dem leveret og så er det løfte holdt...Den lokale flaske likør har jeg ikke lige taget et billede af (i hvert fald ikke den store flaske) og det skyldes, at jeg hellere lige vil fortælle hvem Duckly's er ... eller rettere var... Han blev bortført for mange år siden desværre, men lever stadig videre i ånden :)
Duckly's er en sammentrækning af Duck og ugly og og 's er tyvstjålet fra fra Sam's (bar) og han var en meget lille meget grim (heraf navnet) grøn keramikand med en gult hår.

Anyways... Duckly's bar var hjemmebaren og udpyntningen var miniflasker med alkohol og jeg har besluttet, at jeg vil til at samle på miniflasker igen. Derfor købte jeg disse som bliver de første til samlingen.
Fra venstre: Absinth 70%, Lokal bryg Becherovka, Tequila (med orm), Becherovka med lemon og CANNABIS vodka

 Så fra nu af står miniflasker på min ønskeseddel under Bare fordi gaver...

Turen hjemad var en del op og nedture (både bogstaveligt og metaforisk :) )
Optur. Hoteltaxa til Prag lufthavn. (ca. 100 CZK billigere end turen fra lufthavn til hotel)
Nedtur. Cimberair har skubbet vores afgang København til Aalborg fra klokken 20.00 til 19.05. UDEN at informere os om det. Vi får det at vide når vi prøver at tjekke vores bagage ind i Prag
Optur. Super hjælpsom betjening i lufthavnen og fasttrack udenom køen, fordi vi har Rullemarie med
Nedtur. Forsinkelse af flyet fra Prag til København med 20 minutter (så har vi pludselig kun 25 i KBH til at nå næste fly.
Optur: Flyet letter
Nedtur: Flyet landet
Optur: I København bliver vi modtaget af Falck assistance, der er der for at tage imod Karen. Han guider os ned på jorden hvor han har en bil til at stå. Kører os fluks til Cimberflyet og ordner vores Boardingpass så vi har skiftet fly på mindre end 10 minutter.
Nedtur: Defekt instrument i Cimberfly, så vi er mere end en time forsinket ud af København. Afgang 20.07.
Optur: Flyet letter.
Nedtur: Flyet lander
Dobbelt nedtur: Vejret i Aalborg
Triple nedtur: En af kufferterne kom ikke med flyet til Aalborg
Optur: Hjemme, men hilsen fra naboerne der har passet fisk og blomster
Dobbelt optur: Toilettaskerne var i kufferten der kom med hjem.
Triple optur: EGEN SENG!!

Ingen kommentarer: