fredag den 8. juli 2011

Live from Praha - Dag 2

Så har vi haft vores første hele dag i Pra(g/gue/ha) og jeg tror faktisk ikke vi har set et eneste af de steder som man bare SKAL SE i Prag... Men lad os starte ved begyndelsen. Det blev ret sent i går så dagen startede først kl. 9 for alvor, da sønnen vågnede. Heldigvis har 4-stjernede hoteller morgenmad fra 6.30 til 11.00 så der var ikke noget der hastede. Ved morgenbordet blev vi mødt af en ung herre, der krydsede os af på en oversigt over hotelgæster og derefter var der fri morgenbuffet. Brød, Yoghurt, guldkorn, cornflakes, kogte og grillede pølser, baked beans, røræg og hård (hård) kogte æg, salami og ost, frisk frugt, forskellige slags salater og 3 slags juice kakao og te,  plus selvfølgelig kaffe af forskellige arter.

Pølsebrød?, røræg, baked beans, kogt pølse (øverst) grillet pølse (nederst), Grapefrugtjuice (så kan jeg lære at læse etiketter) og kakao.
Jeg startede stille ud i dag, men regner med at komme hele vejen rundt inden afrejse.

Efter morgenmaden gik vi en tur og fandt en Bakukan til kun 10 DDK!! Det var et ret stort hit. Derefter fandt vi indkøbscenteret Palladium, der ligger knap 100 meter fra vores hotel. Her fik vi en mellem varm kakao med flødeskum mens vi lagde en midlertidig plan.
Regningen for 3 medium kakao lyder på 273 CZK hvilket svarer til ca.82 kr.

Efter en tur rundt i Palladium, gik vi tilbage til hotellet for at hvile lidt (dvs. kæresten tog sig en skraber mens drengene spillede olsen og legede med Lego Ninjago) og da hun skulle have lidt fred til at sove, vendte vi tilbage til Palladium, for vi har lavet en aftale om at hver gang hun skal hvile så skal vi have en is. Og han fik så en smølfeis i vaffel.

Jeg havde derimod mere lyst til rigtig mad og i særdeleshed noget jeg havde set der blev stillet an tidligere.
Øverst: Old Prague Ham og salgsboden. Nederst: Halusky (kartofler med kål og bacon) samt nærbillede af skinken
Det viste sig at skinken var præcis lige så god som den ser ud om ikke bedre. Fuld af smag og virkelig god. Til gengæld blev jeg lidt skuffet over Halusky'en. Havde forventet en slags biksemad, men kartoflerne havde en lidt gummiagtig konsistens (a la billige kartofler i glas) og kålen var blevet marineret i en eller anden form for eddikesubstans, der var meget overdøvende. Skinken blev spist op til sidste stykke, men kartoffel-kålretten donerede vi til de mange duer på pladsen.


Aftensmaden havde drengene bestemt skulle indtages på øverste etage af Palladium. Her var stort set alle restauranter samlet, så italiensk, indisk, lebanesisk, mongolsk, japansk og amerikansk var samlet side om side. I dag fik den yngste lov til at vælge spisested og valget faldt på L.A. Finger Foods. Et super godt eksempel på det jeg fortalte sønnen om eftermiddagen. Hvis du vil vide hvordan maden var, skulle du bare se på antallet af gæster.
Drengene fik: Las Vegas: Grilled chicken meat, french fries, salad. Kæresten fik: Deep fried Chicken breast filled with ham and cheese
Vi var gæst nr. 3, 4 og 5 på stedet. Måske skulle vi have været på vagt da der stod chicken meat, men man kan jo ikke sige at han måtte vælge spisested og derefter vælge noget andet. Til gengæld aftalte vi at i morgen aften var det de vokse der bestemmer hvor vi skal spise.
Når jeg ser billedet af LA finger foods og mindes den aftensmad vi fik, så er det bestemt ikke uden et smil på læberne at jeg mindes Jamie Olivers Food Revolution sæson 2, hvor han netop er i LA for at lave om på menuen. Jeg kunne meget vel mistænke ham for at have været i Prag med familien, spist på denne restaurant og tænkt: Hvis LA lægger navn til den her mad, må der være arbejde til mig!!

Anyway.Nok om mad for i dag. Jeg har nemlig lige en ting mere jeg vil nævne inden sengetid. Sidste nat sov jeg ikke specielt godt, så derfor har jeg set ekstra meget frem til denne aften, hvor jeg kl. 20, havde tid til 60 minutters Oil Classic Thai massage. Normalt er det mig der står ved briksen, så er det jo kun dobbelt for fedest at være den der modtager massagen. Jeg havde aldrig prøvet Thai massage før, men tænker at den lille kvinde nok ved hvad hun har gang i. Så jeg låser mit tøj inde i skabet og tager et hurtigt brusebad som instrueret og kommer ind i behandlerrummet kun iført et gult håndklæde. For et par år siden vil jeg helt sikkert have haft betænkligheder ved, at hun beder mig lægge mig på maven, hvorefter hun fjerner håndklædet og erstatter det af et andet et, men jeg tænker... hvad skidt.. jeg er stud.fys og det er da ikke første gang jeg smider tøjet (om end ikke ALT tøjet).. I de efterfølgende 60 minutter bliver jeg masseret fra top til tå efterfulgt af et par knæk af rygsøjlen som jeg ærlig talt ikke troede man kunne uden at miste føreligheden.

Tilbage på hotelværelset var kæresten stadig ved at få sønnen til at sove, så jeg smutter i bad (karbad med MASSER af varmt vand) og en kold pilsner Urquell. Og så må jeg jo nok erkende, at jeg er ved at være klar til at sove.

Dobrou noc herfra :D

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: