tirsdag den 31. maj 2011

Gyldendal

 I Fredags var det syv uger siden Gyldendal modtog mit manuskript og i dag fik jeg svar tilbage.

Nej ... Hvis du tænker noget i stil med: "Der kan da ikke ligge en kontrakt i det tynde brev" har du fuldstændig ret.

Brevet lyder:

Kære Christian W. Jensen

Tak for tilsendelsen af dit manuskript:

Beskytter

Vi beklager at måtte meddele, at Gyldendal desværre ikke kan påtage sig at udgive manuskriptet.

Hvis du ønsker at afhente manuskriptet, kan det ske herinde på forlaget, dog senest en måned fra dags dato.

Vi takker, fordi vi måtte have lov at læse med.

Med venlig hilsen

[Gyldendal medarbejders navn]
på vegne af Den Skønlitterære Redaktion


Man kunne jo fristes til at være trist over denne nyhed, men sandheden er at jeg aldrig har forventet at få positiv respons fra dem. Den eneste grund til jeg sendte til Gyldendal var egentlig for at sammenligne det nye afslag med det jeg fik for ca. 13 år siden på mit første manuskript (som jeg i retrospekt godt kan forstå de ikke ville udgive ;) Men afslaget dengang lød sådan her:


Kære Christian W. Jensen,

Mange tak for lån af dit manuskript, som vi har været glade for at vurdere, men som vi desværre må returnere og sige nej tak til at udgive.

Vi modtager langt flere manuskripter, end vi har mulighed for at udgive, og da kvalitetskravene til børne- og ungdomslitteraturen er særdeles høje, må vi vurdere samtlige forslag meget kritisk. Vi har drøftet og manuskriptet og mener ikke, at det har de fornødne kvaliteter til at bære en udgivelse.

Med venlig hilsen

[Gyldendals medarbejder navn her]
Redaktionen for børne- og ungdomsbøger


Til sammenligning kan det siges at de er blevet mere kortfattet.. Men omvendt så har de ikke sagt at mit nye manuskript ikke har de fornødne kvaliteter til at bære en udgivelse som de gjorde ved den første :D

Hvilket optimistiske mig tolker som om at Beskytter er berettiget til at blive udgivet ;)

Mvh. Christan W. Jensen

12 kommentarer:

Tina sagde ...

Hej Christian!

Afslaget du fik for 13 år siden har jeg også fået - fuldstændig ordret! Og ligesom dig forstår jeg godt at de takkede nej,hehe.. (Det var noget teenagepjat jeg havde skrevet!)

Øv med endnu et afslag, men ja, tror du har ret i at Beskytter godt kan blive udgivet - åbenbart bare ikke hos dem!

Held og lykke!

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Tina. Jeg tænkte nok at det var et stadardsvar de sendte ud og det er det jo nok stadigvæk, men du har ret.

Beskytter bliver udgivet her til sommer (når/hvis sidste forlag siger nej tak, udgiver jeg den nemlig selv ;) her i weekenden skal jeg til at gøre den klar til selvudgivelse.

Mvh. Christian W. Jensen

Frk.Bogorm sagde ...

Hej Christian
Må jeg spørge, hvilke forlag, du har forsøgt dig hos? Du kan evt. svare på min mailadresse: frkbogorm@gmail.com

Venligst frk bogorm - med fortid i forlagsbranchen...

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Bogorm...

Du kan se i blogarkivet for april måned... Der er et der hedder afsendt, hvor du kan se navnene på de heldige udvalgte ;) Gad egentlig vide om der er folk der bliver fyret for at sige nej tak til Beskytter :D Jeg er næsten sikker på det skete for de 12 der sagde nej tak til Harry Potterbøgerne :D

Mvh. Christian

Frk.Bogorm sagde ...

Er de udvalgt ud fra et særligt udtænkt system? Jeg mener, der er jo masser af andre forlag?

Christian W. Jensen sagde ...

Frk. Bogorm...

Nej der er ikke rigtig noget system. Gyldendal blev valgt fordi jeg ville sammenligne deres afslag. EC-edition blev valgt fordi de modtog manuskript elektronisk. De andre blev valgt fordi de enten udgav i den genre jeg mener jeg skriver i og/eller fordi de modtager uopfordret.

Men du har ret i at der er masser af andre forlag derude. Faktisk fandt jeg en liste på forfattertips.com hvor der var vel 50-100 forlag. Men næsten 500 sider koster en god sjat i blæk og papir så jeg blev nød til at vælge... men ja.. et de er valgt mere eller mindre tilfældigt :D

Frk.Bogorm sagde ...

Ok... Nu har jeg jo ikke læst "Beskytter", så jeg kan ikke udtale mig om genren... Men hvad med f.eks. Politikens Forlag? Eller Peoples Press? De kan være modige (med det mener jeg, ikke særlig blege for at prøve nyt)
Men ja, det koster kassen at printe ud!

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Bogorm...

Hvor var du for 3 måneder siden da jeg printede ud og skulle vælge forlag ;) ... Anyway... Beskytter må bare ende med at blive en selvudgivelse som jeg hele tiden havde planlagt. Den kommer til at have et meget begrænset læsere, men omvendt så har jeg en stor familie :D ... Men jeg er pt. i gang med at skrive på forsættelsen og der vil jeg helt sikkert have Peoples Press og Politikens forlag i baghovedet ;) Tak for tippet. Hvor arbejdede du henne, da du var ved forlag?

Frk.Bogorm sagde ...

Hej Christian

Jeg var hos Thaning Appel, som salgs- og pressemedarbejder. Men vi blev købt af Gyldendal (bandeord bandeord), som ikke ønskede at overtage nogle af T&As fantastiske medarbejdere... Vi blev alle arbejdsløse pr. 13. maj i år. Derfor er jeg blevet blogger :-) - nu har jeg masser af tid - og var her altså ikke for 3 måneder siden, sorry!

Christian W. Jensen sagde ...

Ja ok. Du er tilgivet fordi du ikke var blogger for 3 måneder siden (men så igen. Det var jeg heller ikke :)

Anyway... Har faktisk efter dine kommentarer i går, sendt et eksemplar elektronisk til Politikens forlag. Men ellers satser jeg som tidligere nævnt stadig på det bliver en selvudgivelse her til sommer ;)

Tina sagde ...

Meget spændende med en selvudgivelse ! Glæder mig som et lille barn til at høre nærmere :)

Christian W. Jensen sagde ...

Hej Tina...
Jeg glæder mig også rigtig meget til at lære mere om selvudgivelsen :) men nu er den i hvert fald ved at være klar til processen, så du kan godt begynde at spare 275 kr. sammen :D Det ser på nuværende tidspunkt ud til at blive udsalgsprisen :D