onsdag den 13. juli 2011

Live from Praha - Dag 7

Så er det sidste dag i Prag. Hele dag i hvert fald.

I morgen skal vi tilbage til Aalborg og jeg tror ikke jeg lyver hvis jeg siger vi alle er ved at have en smule hjemve.

Men inden vi skulle afsted havde vi en plan om at tage til Prag Zoo for det var blevet anbefalet af flere, inkl. en klassekammerat og hotelreceptionisten på vores hotel. Vi havde først snakket om at gå dertil og tage en taxa hjem, men da vi fandt ud af at der var små 5 kilometer, besluttede vi os til at tage en hoteltaxa (en dårlig vane vi har fået de sidste par dage, men MEGET mere behagelig end at gå :)


I Praha Zoo fik vi bekræftet noget, som nogle måske allerede havde en mistanke om. At dyrene er klogere end menneskerne.


Som det fremgår af billeder ligger dyrene og daser eller tager sig en dukkert, mens vi mennesker går op og ned af bakkerne i høj solskin og 30 graders varme... Enough said... Når der forresten i rejseguiden står at Prag zoo ligger i smukt kuperet tærren, skal du ikke lade dig narre. Det går meget op og ned ad bakke og hvis du har en kæreste i kørestol så er det en god workout af glutterne :)

Efter zoo, tror jeg nok at jeg blev ramt lidt af Jensen-syndromet. Det er det der sker, når man kommer i AKUT MADMANGEL og grunden til at min far altid har en chokoladebar i bilen når min mor er med ude på opdagelse. Vi bliver meget umedgørelig indtil vi bliver fodret af :) Vi endte på restaurant Sphinx, der ligger mindre end 100 meter fra Krudttårnet.

Karen bestilte Magic Bowl of chicken and vegetables til 199 CZK. Sønnen fik Pizza bambino (Hawai) til 95 CZK og jeg bestilte spareribs med pommes frites og traditionel salat til 250 CZK.
Magic Bowl, Pizza bambino og Spareribs

Det skal siges, at dette sted havde den absolut hurtigste servering med 12 minutter og 7 sekunder fra drikkevarerne blev sat på bordet til tjeneren komme med alle tre tallerkner. Vi snakkede efterfølgende om at det eneste man i princippet ikke kunne nå at lave fra bunden på den tid var Spareribs, der også virkede en smule tørre, men absolut bedre end jeg havde forventet. Selv pitabrødet, der kom sammen med spareribs virkede friskbagt og luftigt. Alt i alt kom vi af med 697 plus 70 CZK i drikkepenge. Total 767 CZK eller ca. 210 DKK. Pizzaen var ekstra god og sønnen påpegede selv at det var den bedste han havde fået på turen... Han er desuden begyndt at spørge om jeg skal have et "madbillede" inden han tager :)

Eftermiddagen fik vi til at gå på hotellet. Som nævnt tidligere har vi vist alle en smule hjemve og det der med at fare hele byen rundt for at tage billeder og se på tårne og deslige siger os ikke så meget.

Hen ad syvtiden blev vi så småt enige om at det var tid til aftensmad. For mit vedkommende ikke så meget fordi jeg var sulten, men mere fordi sønnen skulle have noget at spise inden han skulle i seng. Vi tissede af (det har vi gjort ofte på turen) og så gik vi en tur med Rullemarie. Nordpå denne gang fordi vi efterhånden havde prøvet alle andre retninger. Det endte med at vi gik fra restaurant til restaurant uden egentlig at finde noget, der sprang os i øjnene som noget vi bare måtte prøve. Indtil vi næsten 1½ time efter kom til Hard Rock Café (tæt på det astronomiske ur, og ca. 10-15 minutters gang hjemmefra hvis man tager den direkte vej :) Jeg indrømmer, at det var mig der stemte for stedet, da aldrig har været derinde og efterhånden var ved at være lidt træt af at gå rundt i byen.

Vi bliver mødt af en meget energisk ung mand, der efter vi har svaret på hans Czech or English-spørgsmål er meget interesseret i hvordan vi har det og meget hjælpsom med at få guidet os til elevatoren til første sal, da der ikke er plads i stueetagen. Men vi kommer ovenpå og Hanna kommer over til vores bord kort tid efter den hjælpsomme gut fra underetagen har vist os et bord. Hun spørger om vi er klar til at bestille og vi beder om 5 minutter til, at se på de menukort vi lige har modtaget. Her er første gang jeg begynder, at tvivle på at det var det rigtige valg af restaurant. Da en anden servitrice tre minutter efter kommer og spørger om vi er klar (efter hun har fortalt os at vi ikke sidder i hendes sektion?), tvivler jeg anden gang på at vi har valgt rigtigt og da jeg ser priserne på menukortet tvivler jeg tredje gang. Havde klokken ikke været mange og havde jeg haft overskuddet til det, kunne det tænkes at vi havde fundet et andet sted, men vi hang i og bestilte.

Cheeseburger med fritter, Nachos med pulled pork, Pasta med Rejer
Karen bestilte pasta med rejer (igen) Sønnen fik en Cheeseburger med friter og jeg bestilte en Nachos med Bar-b-que pulled pork som starter (havde ikke lige set at der stod var stor nok til at dele, men det kommer vi tilbage til lige om lidt. Hertil bestiller vi tre cola'er (kun en størrelse)
Hard Rock Café i Prag skal have ros for deres hurtige service.: Tror ikke vi havde siddet mere end 10 minutter før maden ankom og når jeg nu siger at min starter var større end sønnens og Karens portion til sammen så er det ikke engang lyw (løgn, red)... Her kigger jeg så i menuen og spotter at der står den er stor nok til at dele.. Den serveres med pulled Pork, der er virkelig godt, stegte bønner, jalapeno i skiver, cheddar ost, forårsløg i skiver og en klat creme fraiche på toppen. Salsa og Guacamole serveres ved siden af.
Karen er godt tilfreds med sin pastaret (bortset fra de mange små sorte oliven hun skal pille fra inden hun kan begynde at spise) Fritterne er rigtig gode og jeg mistænker dem for at være at Triple Cooked hjemmelavet versionen som Gastromand har en opskrift på her. Ikke skyggen af McD-færdig-ud-af-posen-og-ned-i-frituren her.
Nu kan man godt (og jeg tror faktisk det er sket et par gange) kalde mig Colaholiker :) og det er sikkert derfor, jeg nævner følgende. Når man kun har en størrelse cola og tager 70 CZK for det så fylder de glasset næsten helt op med isterninger :S ... Det er altså ikke i orden. Da hun senere kom og spurgte om hun kan hente en cola mere, siger jeg selvfølgelig ja tak, men uden is da jeg mener det er meget at betale for frossen vand ... anden cola ankommer uden isterninger og er lige så kold som den første... ;)

Da vi så får regningen viser det sig at vi ikke betaler for refills eller børnesodavand (en ting jeg synes måske burde være med i deres velkommen-til-må-jeg-tage-imod-jeres-ordre-tale) men vi giver alligevel lidt over 1000 CZK. Da hun så kommer med terminalen for at modtáge betaling med kreditkort, fortæller hun hurtigt hvad det bliver og spørger om hun må lægge 10 % oveni... Det kan godt være det bare er mig men jeg synes måske det er lidt anmassende? Det er muligvis fordi jeg er ved at være klar til at komme hjem igen, men jeg er ikke sikker på det var 10% værdigt, men omvendt så er både Karen og jeg opdraget bedre end at sige det til hende når hun spørger. Måske er det bare mig..

Anyway.. Da vi skal hjemover er det begyndt at regne og frekvensen af lynene stiger stille og rolig. Det er derfor jeg kan sige at turen hjem fra Hard Rock Café, tager ca. 10-15 minutter, når man har travlt for vi var alle klædt i shorts og T-shirt. Men det var lun regn og det nåede ikke at blive rigtig slemt før vi var små hundrede meter fra hotellet. Karen og sønnen i kørestolen og mig som motor.. Da jeg så sætter farten op og råber: Rid som Vinden Bullseye (kun sjov hvis man har set Toystory) lægger jeg for sent mærke til at vi i det øjeblik passerer en restraurant med åbent vindue og to spisende gæster lige indenfor... Nå ja.. risikoen for at de er danske er meget lille og ja... Vi skal jo hjem i morgen ...

Det var det for denne tur. Live from vender sandsynligvis tilbage i morgen aften... muligvis fredag alt efter hvor meget rejsekuler jeg har fået...

Tak fordi du tog med på ferien.. Det var en fornøjelse at have dig med :DChristian W. Jensen

Ingen kommentarer: