mandag den 1. september 2014

Min søns fødselsdag

I går var det 9 år siden jeg fik titlen som far. I den anledning var der inviteret gæster fra nær og fjern. Sønnens biologiske mor og hendes kæreste var kørt fra Letland for at fejre fødselsdag med os... derudover var mine forældre, min søster og storebror med deres familien... Alt i alt var vi 15 mennesker... Heraf 10 voksne .. 4 børn og en baby (der teknisk set også er et barn)...
Så mange mennesker er der ikke plads til hjemme ved os, så vi havde i anledning lånt forældrenes sommerhus, så der var rigelig med bordplads....

Sønnen havde bestilt burgere hvis det var godt vejr og Texmex hvis det var dårligt vejr... Heldigvis var det dårligt vejr for så kunne jeg forberede maden hjemmefra... Vi fik besøg fra Letland allerede fredag aften til spisning, hvor det "bare" var sønnen og hans mor/far og bonusmor/bonusfar... Her blev der serveret flæskesteg med brune, hvide og franske kartofler... Jeg har stadig ikke helt styr på det der med at få sværene sprøde, men der blev da LIDT knas... Ellers gik snakken på at forklare hvorfor vi i Danmark drukner vores kartofler i sukker omkring jul... Det virker nemlig umiddelbart skørt for Letter at gøre sådan... Han synes dog de var rigtig gode og han ville gerne have opskriften så han kunne lave dem til jul i Letland (Sønnen skal fejre jul derovre i år, og en af hans kommentarer når han skal det er, at han går glip af brune kartofler)...

Lørdagen gik med at lave mad til søndag. Gæsterne kom langvejs fra og der var små børn med så de var inviteret til frokost kl. 13 og derefter kagebord om eftermiddagen.

Det lykkedes mig at lave hele menuen som var planlagt i dette indlæg. Vi lagde ud med 4 "fade" med texmex tapas:


Der kom en smagskombination på hvert fad.
Tostaditas .. Skåret ud i mundrette stykker, drysset let med tacokrydderi og bagt i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 5 minutter.
- Græskar/chili pesto, tacokød og salsa
- Græskar/chili pesto, tacokød og marinerede rødløg
- Guacamole, Colagris og ost
- Græskar/chili pesto, colagris og rødløg.

Det er så åbenbart første gang jeg har lavet dette for min familie og de blev spist alle sammen...
Fadene er rimelig snedigt lavet af et stykke aflangt pap, et stykke staniol og noget tape. I dette tilfælde gaffatape :) ... Engangs serveringsfade der ikke koster en formue og som kan laves i det antal der er nødvendigt.

Efter forretten røg hovedretten på bordet.
Tacoskaller (2 pakker)
Majspandekager (Dobbeltportion)
Colagris (2 kg.
Tacokød (1,5 kg. kød og 100 gr. hjemmelavet tacokrydderi)
Guacamole  (1,5 gange denne opskrift)
Hjemmelavet salsa, (1,5 gange denne opskrift)
Marineret rødløg
Lyskrydssalat (3 rød peberfrugter, 2 agurker og 2 små dåser majs)
Rødløg (2 stk)
Creme fraiche (1 bæger)
Cheddar ost (400 gr.)

Der var så nok til alle og de fleste spiste vist også mere end de havde godt af :) Men hvis der skulle være en bedre fordeling så skulle der nok havde været en ekstra portion pandekager...

Efter spisetid gik nogen en tur og andre smed sig i sofaerne... Men kun indtil kaffetid... Sønnens mor havde nemlig haft den der lettiske kage med.. Jeg har kaldt den Staburadze kagen, men den hedder i virkeligheden Cierlavina... Anyway... Jeg førsøgte mig med opskriften til hundenes fødselsdag i foråret men nu når jeg havde besøg fra Letland så var det jo et oplagt tidspunkt at få afprøvet min opskrift mod originalen... Jeg vil sige at den originale var pænere pyntet, men min var større og der var generel enighed om at min version var bedre :) (og da de to fra Letland også mente dette tager jeg det som et kompliment).. Min far havde lavet hjemmelavet vanilleis til og det gjorde så absolut ikke Cierlavina kagen dårligere :)


Ud over dette pragteksemplar af en kage så havde min mor lavet en squashkage og en kagemand og jeg havde da også lige lavet en alm. lagkage med rutebils skum og hindbær/solbær/makronskum og så lige lidt blåt flødeskum ...

Denne fantastiske kage er om noget et lysende eksempel på hvorfor jeg ikke deltager i "Den store bagedyst" eller lignende madprogrammer... Med meget få undtagelser så smager ALT hvad jeg laver godt... Der er som udgangspunkt også rigeligt af det og som oftest så er humøret også højt når jeg sætter maden på bordet... Men pænt.. det er det sgu ikke :)

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: