mandag den 29. september 2014

Grunden til at jeg ikke skriver slankebøger

Hvis jeg nogensinde skulle udgive en slankebog ville den sandsynligvis udkomme i pixibogsformat. Da jeg ikke gider udgive en pixibog får du den her.

Du skal bruge:
1. En pålidelig vægt
2. Et ÆRLIGT mål (Jeg vil se godt ud nøgen er fuldt ud acceptabelt)
3. Sund fornuft
4. En formel der lyder E(indtag) - E(forbrug) = 0 (E = Energi i kcal)
5. Tålmodighed

Fremgangsmåde.
Du vælger en dag om ugen. F.eks. mandag morgen efter dit bad hvor du vejer dig på din vægt (1). Mandagen efter vejer du dig igen. Hvis du den efterfølgende gang har samme vægt så passer formlen fint. Du har forbrændt lige så meget energi som du har indtaget. Hvis du vil tabe dig skal du sørge for at skabe "ubalance" i formlen. Det kan du gøre ved en af følgende måder:
1. Nedsæt dit energiindtag (Spis mindre)
2. Ændre dit energiindtag (spis sundere, der er færre kcal i protein end i fedt) Det er her den sunde fornuft kommer ind
3. Øge dit energiforbrug ( bevæg dig mere)
4. En hvilken som helst kombination af de overstående.

Så simpelt kan det gøres. Så er der selvfølgelig et hav af faktorer der spiller ind, men dette er essensen af at tabe sig. Du vil måske gerne tabe dig hurtigere, men det er her tålmodigheden (5) kommer i spil. For det første bliver du nød til at tabe dig i et tempo din krop kan følge med til. Dette skal tages helt bogstaveligt, for taber du dig hurtigere end huden kan følge med ender du med overskydende hud i folder. For det andet... Og dette er bare min personlige holdning. Det kan være let  at tabe sig hurtigt. Du kan lade være med at spise i et par dage og nøjes med at drikke vand. På den måde vil kroppen blive tvunget til at kanibaliserer sig selv og dermed vil du forbrænde mere end du indtager. Men igen.. Tålmodighed. For du vil ikke kunne blive ved med dette og når du så "falder i" igen, så ender du sådan ca. på samme vægt som du havde før.Du kan dog snyde en smule. For det der forbrænder energi i kroppen er musklerne. Derfor er styrketræning et godt supplement til løbe/gåturen. Stærkere muskler = mere effektiv forbrænding... Husk: Slow and steady wins the race

En øvelse, der kan være rigtig effektiv hvis man vil tabe sig er denne... Det er muligvis den mest effektive af dem alle. Nogen finder den let og for andre er det umådeligt svær... det er bedst at lave den siddende og stående. Er du klar?

Sid/stå med rank ryg. Forestil dig der går en snor fra din isse der trækker din nakke lang. Se lige frem... nu drejer du hovedet ca 45 grader til først den ene side og så den anden side. Gentag tre-fire gange... normalt starter man en øvelse med 3 sæt af 10 gentagelser, men det gode ved denne øvelse er at man kan nøjes med 1 sæt af 3-4 gentagelser... det vigtigste er dog at man laver den på de rigtige tidspunkter... og hvornår er det så? Her kommer et par eksempler.

Du er hjemme ved mor og far og de spørger:
- Skal du ikke have en portion mere? Lav øvelsen og sig evt. ordene "nej tak"
Du er på cafe med en ven(/inde) og vedkommende spørger:
- Skal vi ikke have en latté/cappucino/varm kakao mere med ekstra flødeskum? Lav øvelsen og verbaliser ordene "nej tak".
Du er til fest og bliver spurgt:
- Skal du ikke have et stykke kage mere? Lav øvelsen og sig evt. ordene "nej tak"

Dette var kun et lille udkast hvor denne øvelse kan bruges. Ved brug af den sunde fornuft (3) kan du selv finde andre tidspunkter hvor denne øvelse er brugbar.That's all...

Hvilke vægttabstips (prøv lige at sig det 3 gange hurtigt :)) ville du inkludere hvis du skulle være medforfatter på min pixibog?

Christian W. Jensen

Ingen kommentarer: