søndag den 23. marts 2014

Carnita Taco - Better than pulled pork

Så fik jeg en stille stund til at skrive om fredagens Netværk med Mad. Det tog lidt tid at få fyldt bordet op, men fire dage inden den store dag, havde jeg hørt tilbage fra de mennesker der havde givet udtryk for at de var interesserede. Vi endte med at blive 8 mennesker i alt, her af to børn.

Menuen var ikke helt præg af min arbejdsløshed som den plejer at gøre og så alligevel.

Vi fik:

 • Carnita taco
 • Taco al Pastor
 • Alm. Taco kød
 • Marinerede rødløg
 • Grillede ananas
 • Hjemmelavet guacamole
 • Hjemmelavet tomatsalsa
 • Majspandekager
 • Og lyskrydssalat

Og som altid så var der MASSER af mad :) (faktisk skal vi også have rester i aften, hvilket egentlig passer mig ret godt :))

Opskrifterne til Carnita Taco og Taco al Pastor kommer fra bogen "Texmex fra Bunden" af Jonas Cramby. Jeg fik den af min lillesøster i julegave og har siden da arbejdet mig igennem den. Den er alle pengene værd og jeg kan på det varmeste anbefale den. 

Jeg skriver opskriften på Carnita Taco her (colagris) fordi det lovede jeg mine gæster det.


Carnita Taco
Som jeg lavede den

Fuego Spice mix
 • 3 spsk stødt paprika
 • 1 tsk Cayennepeber
 • 1 tsk hvid peber
 • 1 spsk sort peber
 • 1 spsk hvidløgspulver
 • 1 spsk tørret oregano
 • 1 spsk salt
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne og opbevar det i en lufttæt beholder. 

 • 2 kg. svinekam uden svær og ben
 • 4 spsk fuego spice mix
 • 2 spsk limesaft
 • 2 spsk appelsinsaft
 • 4 spsk kinesisk soya
 • 2 tsk spidskommen
 • 10 fed fint hvidløg
 • 1½ liter coca cola MED SUKKER

Fremgangsmåde:
Skær grisen i små stykker og masser krydderiblandingen ind i kødet så det hele er dækket. Hæld lime- og appelsinsaft ved sammen med soya, spidskommen og finthakket hvidløg. Lad det marinere natten over. 

Ca 2½-3 time før du skal spise steger du kødet i en tykbundet gryde (gør det af flere omgange) og når alt kødet er brunet af hældes evt. marinaderester ved også. Endelig hældes der cola ved til kødet er dækket. Det krævede ca. en liter i min gryde og så skal det bare simre under låg i et par timer. Når tiden er gåt tages låget af og det koge ind. Du kan evt. mose kødet op af siden på gryden så der trævler rigtig meget.  Det var også her jeg tilsatte det sidste cola og lod det koge helt ind til det blev klistret. 
Tomatsalsa
 • 500 gr. tomater (udkernede)
 • 1 rødløg finthakket
 • 4 fed hvidløg, presset
 • Saften af 1 lime (2 spsk)
 • 1 tsk. tørret koriander (opskriften siger 4 spsk friskhakket koriander, men det havde vi ikke onsdag og da jeg lavede en portion mere i går var det med frisk koriander, men der synes jeg 4 spsk. er for markant)
 • ½ tsk. sukker
 • 1 tsk. tørret chili fra Santa Maria

Fremgangsmåde:
Når jeg laver tomatsalsa og guacamole så bruger jeg min store hakker til stavblenderen. Og når du gør det med den så skal du lige være opmærksom på rækkefølgen. Start med det der skal være i de mindste stykker. I dette tilfælde løg og hvidløg. Hak det grundigt. Tilsæt herefter limesaft, koriander, sukker og chili. Hak det noget mere. Til sidst tilsættes de udkernede tomater og hakkes indtil de er i passende størrelser. Sæt den herefter på køl og lad den trække. 


Her får du den som jeg lavede den til 8 mennesker. 

 • 4 store modne avocadoer
 • 1½ løg - Finthakket
 • 2 hakkede, modne tomater
 • 1 tsk tørret koriander
 • 4 fed hvidløg - Finthakket 
 • 1 udkernet rød chili
 • saft af1 limefrugt (2 spsk)
 • groft salt og friskkværnet peber 

Fremgangsmåde:
Rød chili, løg, hvidløg og tomater tilsættes hakkeren, sammen med koriander, limesaft. Hak det grundigt. Tilsæt herefter advocadoerne og hak dem ved lav hastighed så de ikke bliver fuldstændig pulveriserede. En god guacamole skal altså have en smule struktur hvis du spørger mig. Det ved jeg godt du ikke gjorde, men det er min blog, så HA!


Grillede ananas. 
Appetizer til fredagens netværk med mad


Så var der lige en instruktion i hvordan jeg plejer at partere en (et?) ananas. (billedet skal læses med uret fra øverste venstre hjørne)

De rene stykker ananas der er tilbage (midterste billede til venstre) skæres i ca. 1-1½ cm tykke skiver og drysses let med Fuego spice mix. Tænd op for grillen (eller grillpanden) på meget høj varme. Når grillen er varmet op smides ananasstykkerne på kortvarigt til de har fået grillmønster. Velbekomme :)

Ingen kommentarer: