onsdag den 1. februar 2012

Nytårs-(mad)todolisten.

Der har været lidt stille på bloggen for tiden, men der har tilgengæld været rigtig travlt i mit privatliv... I forrige weekend var vi i Herning og se Batman live... Det var sønnens julegave fra Karen og mig og jeg kan kun anbefale det hvis du skulle få muligheden. Sønnen er 6 år og det kunne måske argumenteres at han var for ung, men han sad enten ved Karen eller mig under hele forestillingen og så læste vi op fra hvad der stod med skærmen.

Sidste mandag havde jeg en eksamen og jeg kan nu meddele at jeg officielt er 5/7-dele fysioterapeut.. så hurra for mig :D Det betød også at jeg fik ferie den dag, hvilket passer mig meget godt. Man skulle tro jeg så havde masser af tid til at skrive på min blog, men af en eller anden grund går det ikke så hurtigt..

I fredags skulle vi ind på Skråen og se standup... Vi købte biletter til Umbillical Brothers' nye show "Don't explain" og skal jeg være helt ærlig så er det også ret svært at forklare... så du kan i stedet prøve at se dette klip fra youtube.... Jeg var flad af grin i de to timer showet varede og kan på det kraftigste opfordre alle til at se dem..

Men fordi vi skulle i byen så skulle vi jo have min søster på besøg for at passe sønnen... Hvilket jo faldt meget godt sammen med mit ønske om at prøve at lave mit eget tacokrydderi. Jeg har fundet opskriften på Heidi Verden, men da jeg var lidt usikker på hvor meget det blev til lavede jeg dobbeltportion.

Taco krydderi (opskriften er som jeg lavede den)

  • 4 spsk stødt spidskommen
  • 3 spsk stødt chili fra Santa Maria
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk cayennepeber
  • 1 spsk tørret oregano
  • ½ spsk hvidløgspulver
  • ½ spsk løgpulver
  • 2 spsk fint havsalt
  • 2 spsk friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Jeg blandede det hele i en minihakker (der kom med stavblenderen) og trykkede knappen i bund til det hele var ensartet og fintfordelt. Denne portion blev til ca. 40-45 gram og en portion fra Santa Maria Texmex som jeg plejer at bruge er 40 gr.
For at teste krydderiblandingen lavede jeg tacokød af 2 pakker fars... Den ene fik min egen krydderiblanding og den anden fik Santa Marias.... Resultatet var, at det var meget svært at smage forskel på de to til at starte med. men fordi der var lidt for meget chili i min kunne vi smage forskel på eftersmagen, der var noget stærkere på den hjemmelavede....
Jeg tror nu ikke der er så mange penge at spare, hvis man laver krydderiblandingen selv, men det har jo den fordel at man kan udtale alle de ingredienser der er i, hvilket jeg ikke er helt sikker på med den færdiglavede ;)

  Christian W. Jensen

1 kommentar:

heidi sagde ...

Jeg er glad for at høre at den smagsmæssigt ligger tæt på købeversionen, for jeg har aldrig selv lavet en testsmagning :-)
Og det med chilipulveret kan være svært at styre, da chili jo ikke bare er chili - så den er man nød til at prøve sig frem med.

Du har sikkert ret i at den ikke er billigere at lave selv, hvis man køber de dyre krydderier i små glas fra feks. Santa Maria - men køber man feks. paprika, løg- og hvidløgspulver i store bøtter i feks. Metro eller Citti, og de andre ting i billigere versioner fra feks. grønthandlere, så tror jeg nu stadig godt det kan betale sig. Og som du siger, er det jo altid rart man kan udtale det der er i blandingen :-)