fredag den 19. september 2014

Stress!

Nej... Jeg har ikke fået stress... ikke endnu i hvert fald... Men jeg tænkte alligevel at det nok bliver et af omdrejningspunkterne for dagens indlæg og når du har læst til vejs ende så håber jeg du smutter ind på min facebookside og melder dig under fanerne derinde... Hvorfor du skulle gøre det vender jeg tilbage til senere...

Anyway... På tirsdag begynder jeg min uddannelse som Mindfulness instruktør og det glæder jeg mig pænt meget til. Jeg har (for en gangs skyld) læst mine lektier og er forberedt og jeg har endda givet mig i kast med nogle af de mindfulness øvelser med blandet mængde success... Jeg er også begyndt at læse lidt "frilæsning" som nu alligevel har lidt med emnet at gøre. Det er bogen "Træk vejret" af Stig Åvall Severinsen. Det er en pænt stor bog når man tænker på at emnet er så simpelt som at trække vejret. Noget vi alle gør ca. 12 gange i minuttet... alle dage, hele dagen.... Det er også en af de øvelser jeg som fysioterapeut anbefaler at man laver dagligt efter behov :D (Ja.. Fys-humor kan være lige så plat som alt mulig anden humor ;))

Stig Severinsens baggrund for at skrive en bog om at trække (og holde vejret) er at han faktisk er ret god til det.. Især sidstnævnte er han fantastisk god til. Så god at han på nuværende tidspunkt er ikke mindre end firdobbelt verdensmester i fridykning og så står han i øvrigt i Guiness Book of records for at have holdt vejret i 22 minutter (Videoen her). Stig Severinsen har en teori om at korrekt vejrtrækning kan skabe et link mellem krop og sind og at man derfor kan bruge vejrtrækningen til at kontrollere bl.a. stress, men det skulle også kunne give dig mere energi og mere udholdenhed hvis du f.eks. løber. Alt i alt synes jeg jo dette giver meget god mening. For hvis en korrekt vejrtrækning giver mere ilt til musklerne skulle disse også kunne yde mere før de begynder at syre til. Men alt dette om vejrtrækning og mindfulness har fået mig til at indrage mit whiteboard i soveværelset til et forsøg. Det fungerer nu som et mindmap med "Stress" i centrum og så er det min plan at smide nye post-its op når jeg finder noget nyt som relaterer til emnet.... Allerede nu er der afstikkere som "Kemi", "Kost og ernæring", "motion", "mindfulness" og "depression"....


Og hvorfor gør jeg så dette? Det gør jeg fordi jeg kender mig selv godt nok til at vide, at hvis jeg skal lære noget så skal det visualiseres. Nogle mennesker lærer bedst hvis de hører det og andre lærer bedst noget hvis de ser det. Så vidt jeg husker er grundreglen, at jo flere sanser du bruger når du skal lære noget, jo lettere er det for dig at huske... Samtidig med dette så er der en vis potion "detektiv" i min hjerne også... Jeg elsker at finde sammenhæng mellem forskellige emner og jeg tror bl.a. det er derfor jeg er en god fysioterapeut. For det er (eller kan være) en opgave at kombinere alle de oplysninger man får i det første interview med de efterfølgende undersøgelser og observationer for til sidst at kunne finde en årsag til en bestemt funktionsnedsættelse. Der er også et lille element, at denne årsagssammenhæng når jeg ind i mellem skriver på Beskytter 2, hvor der jo skal være en logisk sammenhæng i handlingen (Det er jo ikke manuskriptet til en ny Steven Seagal film :))

Så derfor har jeg det ok med at jeg kan flytte lidt rundt på de gule lapper efterhånden som jeg lærer nok i skolen til at gruppere dem...

Nu er du der næsten... altså ved grunden til at du skal klikke over på min facebook side... Jeg har lige et emne mere jeg vil vende, men hvis du har det som mig (og åbenbart flere af mine facebookvenner) så vil du takke mig for dette link...

www.Asoftmurmur.com

Hvad er det tænker du... Mere støj til min hverdag? Ja.. Det er præcis hvad det er... Jeg ved godt jeg selv er let at distrahere når jeg skal skrive noget (som f.eks. et blogindlæg) så derfor plejer jeg at lytte til musik fordi det danner en ensformig baggrundslyd som er lettere at filtrere ud end de tusind (ok.. måske lidt overdrevet) små lyde, der ellers er omkring mig... Men det hænder jo, at man pludselig hører SANGEN og så sidder man lige pludselig alene på sit kontor og synger så højt.. og så dårligt at naboerne banker på væggen... og så får man jo ikke skrevet noget... Asoftmurmur tilbyder en række baggrundslyde.... Jeg nævner i flæng... lyden af regn, torden, den knitrende lyd af en åben ild, bølgebrus, lyden af vinden der suser eller hvis du føler dig ensom... lyden af mennesker der snakker... præcis som hvis du sad på en café... Du kan også kombinere de forskelllige lyde så du måske har lyden af åben ild skruet lidt højere op end lyden af regn og torden og så kan du jo drømme dig væk til den der lille hytte i bjergene, hvor du sidder og skriver på din næste bestseller.... Personlig hælder jeg mest til lyden af regn, blandet med lidt torden for at det ikke bliver ALT for monotont... men det er jo det praktiske ved den hjemmeside... du vælger lydniveauet for de forskellige lydeffekter og trykker på play...

And now...

To the moment we have all been waiting for... *
* for the last 3-10 minutes depending on reading speed

I forbindelse med mit stress-mindmapsprojekt så kunne jeg godt tænke mig at vide hvad du tænker når du hører ordet stress?

Og hvis du er fuldstændig blankt på det emne så skal du selvfølgelig ikke snydes for at lege med... Du kan også fortælle hvad du gør for at holde fokus.. hvad enten det er på læsning, skrivning eller noget helt andet...

Nu ved jeg godt vi mennesker generelt ikke er så lette at trække ud af busken med mindre der er en god grund til det... og som min coach sagde når jeg skulle skrive ansøgninger så skulle jeg altid have i tankerne "What's in it for them?"... Så derfor... Den 1. oktober eller når der er kommet 50 kommentarer (fra forskellige personer!!) trækker jeg en heldig vinder og så sender jeg da lige et eksemplar af Beskytter til vedkommende... Du kan læse den selv eller du kan gemme den i 3 måneder og 5 dage og give den som jule og/eller hadegave til en du holder mere eller mindre af...

Simply put:

1. Gå ind på min facebook-side
2. Find linket der linker til dette indlæg (Jeg har gjort det let og skrevet at det er her der skal kommenteres)
3. Skriv din kommentar ... Enten om hvad du tænker når du hører ordet stress eller hvad du gør for at holde fokus..
4. (Valgfri) synes godt om siden så du kan hjælpe mig med at sprede kendskabet til denne fantastiske samling af ord :)
5. Vent til det bliver den 1. oktober eller eller der er 50 mennesker der har kommenterer
6. Kryds fingre for at du vinder eller ikke vinder alt efter hvor meget eller hvor lidt du ønsker at få en bog tilsendt :DChristian W. Jensen

Ingen kommentarer: